Získejte nový pohled na fascinující svět mechorostů

mechy-nahled
Zkusili jste si někdy při svých toulkách v přírodě podrobněji prohlédnout, co roste pod vašima nohama? Mech mnoho lidí často ani nevnímá, ale i tento zdánlivě obyčejný mikrosvět je přímo fascinující.

Přehlížený poklad pod našima nohama

Robin Wall Kimmererová vypráví příběhy mechů z pohledu vědy i tradiční moudrosti domorodých národů. Mezinárodně uznávaná autorka poutavě spojuje vědecké poznatky s osobními postřehy a dává možnost nahlédnout do elegantně jednoduchého života mechorostů, od nichž se můžeme mnohé naučit. Ve vzájemně provázaných esejích srozumitelně vysvětluje biologii mechů a přemítá nad tím, co všechno nám tyto fascinující organismy mohou předat. Čerpá přitom ze svých rozmanitých zkušeností vědkyně, matky, učitelky i spisovatelky s indiánskými kořeny.

V meších autorka objevila vstupní bránu k důvěrnému sepětí s krajinou – jakousi tajnou znalost lesa, která je metaforou toho, jak lze žít ve světě. Putujte s ní a stejně jako ona se kolem sebe dívejte přes mechové brýle.

 

Naslouchání mechu

Autorka: Robin Wall Kimmererová

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Vojtěch Ettler
Počet stran: 208
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2021
ISBN: 978-80-7670-040-6

Přečtěte si více o knize Naslouchání mechu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Naslouchání mechu

Při svých toulkách v lese si pravděpodobně všímáte spíše statných stromů, vzhlížíte do jejich korun a sledujete úchvatnou hru světla, které se prodírá mezi jehličím či listy. Zkuste však někdy sklopit zrak – zjistíte, že i pod vašima nohama se nachází svět stejně fascinující. Měkoučký mech v sobě skrývá mnohem víc, než jste si kdy dokázali představit, a Robin Wall Kimmererová vás o tom ve své knize utvrdí.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Naslouchání mechu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Naslouchání mechu
probíhá od 17. do 23. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 naučné knihy Naslouchání mechu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaslouchání mechu
Přírodní a kulturní historie mechorostů

Kimmererová Wall, Robin

Kazda, 2021

Napsat komentář