Dobrodružná cesta

Dite dest
Hola, hola, zajímavé dobrodružství volá! Podzimní dny zpestří dětským čtenářům přátelé z Medového lesa. Kočka Molly a pes Oskar zase ukážou, že lze překonat předsudky, a roznašeč novin zažije napínavý pracovní den. Nechybí ani ilustrace podtrhující prožitek z četby. 

Čtyři zvířecí kamarádi se už popáté vrací na scénu. Tentokrát se dění v Medovém lese bude točit kolem hledání ukrytého pokladu. Během toho zvířátka zjistí, že to co, někdo považuje za harampádí, může mít pro druhého velkou cenu.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát nás čeká napínavé dobrodružství při hledání pokladu.
Už několik dní bez ustání prší. Kamarádi z Medového lesa si hoví v suché skrýši, a aby zahnali nudu, nakreslí si mapu pokladu. Pak ale jejich mapa padne do rukou dětem z lesní školky. Zvířátka neváhají a pro své malé dvounohé kamarády nějaký ten poklad seženou a tím pro ně připraví napínavé dobrodružství. Nemají přitom ani tušení, že to, co je pro ně nepotřebné harampádí, může mít pro někoho jiného nedozírnou hodnotu…
Již páté pokračování dobrodružných příběhů, které zvídavým předškolákům radí, jak se chovat v lese a neublížit lesním zvířatům. Ze série Kamarádi z Medového lesa zatím vyšly další čtyři díly: Jak zahnat stesk, Králíčci v ohrožení, Všichni za jednoho, Ty to zvládneš, Lukáši!. Všechny čtyři také jako audioknihy v podání Jitky Molavcové.

Ukázka z knihy

Kamaradi z Medoveho lesa 5 poklad_ukazka

Kamarádi z Medového lesa 5 – Pojďte s námi hledat poklad!

Autorka: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Ilustrovala: Carola Sieverding

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7670-037-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Kamarádi z Medového lesa 5 – Pojďte s námi hledat poklad! vydalo nakladatelství Kazda. Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Andrea Schütze toužila stát se spisovatelkou již v dětství. Představovala si, jak píše knihy – nejlépe na zahradě, pod stromem, u starožitného stolu medové barvy s bílým krajkovým ubrusem, kyticí čajových růží a karafou na vodu z křišťálového skla. Zahrada plná zpívajících ptáků měla být u venkovského domu – jakoby vystřiženého z časopisu Living – nedaleko řeky, která případně mohla být i mořem s poletujícími racky. Později, když jako diplomovaná psycholožka vyslechla mnoho příběhů jiných lidí a začala psát příběhy vlastní, zjistila, že zahrada, strom, stůl, dům i prostředí kolem něj je v reálu sice jiné než v dětském snu, ale přesto tak akorát. Dnes autorka touží především po tom, aby se děti těšily na večerní čtení a aby její příběhy podněcovaly rozhovory rodičů s dětmi o snech i reálném životě. A pokud se povede, že si děti v dospělosti vzpomenou na její knihy, které je v dětství doprovázely a okouzlily, kruh je uzavřen a všechna přání jsou pro ni splněna. Ze série Kamarádi z Medového lesa již vyšly tyto díly: Jak zahnat stesk (audiokniha), Králíčci v ohrožení (audiokniha), Všichni za jednoho (audiokniha) Ty to zvládneš, Lukáši! (audiokniha).

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Psi a kočky se přece nesnáší a nemohou spolu vyjít! To slýchají celý svůj život štěně Oskar a chytrá kočka Molly. Když se ale oba ztratí v lese, budou muset zahodit předsudky a začít spolupracovat.

Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život…
Nejtlapkóznější příběh pro všechny, kteří milují kočky a psy.
Oskar je šťastný pes – rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy.
Molly je chytrá kočka, která si je dobře vědoma toho, že ji čeká sláva a štěstí filmové hvězdy. Pochází z rodiny ušlechtilých koček, jež uslintanými a nechutnými psy pohrdají!
Oskar a Molly celý život poslouchají o tom, jak se psi a kočky vzájemně nenávidí. Jednoho dne se oba beznadějně ztratí v lesích, a když se jejich cesty zkříží, vyplavou tyto celoživotní předsudky na povrch v celé své kráse. Pomalu ale začnou chápat, že jediným způsobem, jak přežít a najít cestu zpátky domů, je… spolupráce?!
No jasně, k tomu přece nemůže ani náhodou dojít!
Pro děti od 8 let.

Ukázka z knihy

Oskar vystrčil hlavu z okna tátova pickupu a nechal jazyk povlávat ve větru. To měl ze všeho nejradši!
Oskar pozoroval, jak vítr ohýbá pramínek jeho slin do strany. To měl ze všeho nejradši!
Dodávka pádila sto dvacet, možná sto třicet kilometrů za hodinu a kličkovala mezi ostatními auty a motorkami. Oskar sledoval, jak se úplně všude točí nablýskané poklice kol! (str. 7)

Kočka vs. pes

Autoři: James Patterson, Chris Grabenstein
Přeložil: Jakub Futera

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7565-858-6
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Kočka vs. pes vydalo nakladatelství Jota. Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

James Patterson je jeden z nejprodávanějších světových spisovatelů. Známý je hlavně díky svým krimi románům a thrillerům. Věnuje se ale i literatuře pro děti. Školákům daroval přes milion knih a věnoval přes čtyřicet milionů dolarů na vzdělávání. Pattersonova spisovatelská kariéra je charakterizována jeho mottem: „Neexistuje nikdo, kdo by nerad četl, jen lidé, kteří ještě nenašli tu správnou knihu. Mezi jeho bestsellery patří například knihy Já, srandista nebo Můj nejhorší školní rokLovci pokladůMůj brácha robot či Zpovědi podezřelé. Celkově se jeho knih prodalo po celém světě víc než 380 milionů výtisků.
Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Šťastné a veseléPřímý zásahZabít Alexe Crosse). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. Jedenáctá rozhodneDvanácté zloOsudná třináctka aj.). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny „Thriller Master Award od The International Thriller Writers“  žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě. Je dále autorem knih: Podezřelý č. 1SmečkaNeznámý soupeřCitlivé místo (naše recenze) či Sedmnácté znamení.

Chris Grabenstein spolupracoval s Jamesem Pattersonem na několika knihách pro děti, například Max Einsteinová či Max Einsteinová zachraňuje budoucnost Sám je také bestsellerovým autorem knih pro děti a držitelem cen Anthony Award a Agatha Award.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Během roznášky novin lze zažít pořádné dobrodružství, při kterém může jít dokonce o život! O tom se na vlastní kůži přesvědčí „paperboy“ v Memphisu, který během roznášky novin potká různé typy lidí.

Roznáška novin lidem do domu může být vzrušující dobrodružství. Zvlášť když koktáte a máte si říct o peníze. Zvlášť když jste „paperboy“ v Memphisu, kde potkáte leckoho, od znuděných paniček v domácnosti přes vysloužilé mořské vlky se slabostí pro Voltaira až po opravdu nebezpečné tuláky. S jedním z nich se náš hrdina dostane do křížku – a půjde mu o život!

Ukázka z knihy

V sobotu dopoledne jsem při hře nadhazoval dobře i když jsem nebyl úplně ve své kůži  protože jsem večer předtím tak vystrašil Mam když jsem přišel domů skoro až za tmy.
Byla na mě trochu rozzlobená a řekla mi že  už uvažovala že mě půjde hledat. Když jsem  jí trochu odmlouval že venku po setmění  už jsem byl stokrát pověděla mi abych dbal  na to co mi říká protože cítí že nablízku číhají haintové.
Mam o haintech mluvila vždycky když měla silný pocit že něco není v pořádku. Říkala že haintové jsou něco jako duchové.  Člověk je nevidí ale stejně ví že tam jsou. (str. 133)

Přečtete si pokračování ukázky.

Kluk s novinami

Autor: Vince Vawter
Přeložila: Lenka Němečková
Ilustrovala: Sofie Helfertová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-845-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kluk s novinami vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

Vince Vawter působil v novinách a po čtyřiceti letech odešel do důchodu. Kluk s novinami je jeho debutový román. Spolu s manželkou Betty žije na malé farmě v podhůří Velkých kouřových hor poblíž Knoxville.

Zdroj informací: autory stránky (přeloženo)


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa 5 – Pojďte s námi hledat poklad!

Schütze, Andrea

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeKočka vs. pes

Patterson, James - Grabenstein, Chris

Jota, 2021

zobrazit info o knizeKluk s novinami

Vawter, Vince

Triton, 2021

Napsat komentář