Poznejte život hospodářských zvířat

hospodarska-zvirata-nahled
Ví vaše dítě, jak se mléko a sýry dostávají na náš stůl? Jak žijí nosnice, které nám dávají vajíčka? Že prasnice stráví velkou část svého života v malé kleci a že mnoho mléčných krav se nikdy nepodívá na pastvu? Kniha šetrně, ale realisticky, přibližuje dětem  téma ochrany hospodářských zvířat.

Bohatě ilustrovaná knížka představuje dětem skutečný život hospodářských zvířat, která nemají to štěstí a nežijí na ekologické farmě či na statku.
Jak se dnes žije hospodářským zvířatům ve velkochovech, na rozdíl od zvířat chovaných tradičně na statcích, ekologických farmách a zemědělských usedlostech? Toto téma přibližuje bez cenzury bohatě ilustrovaná kniha pro děti od sedmi let. Ale není to čtení o životě šťastných prasátek na zelené louce. Je o tom, jak dnes opravdu žijí hospodářská zvířata chovaná ve velkochovech, jako „surovina“ pro výrobu jídla.
Nahlédněte do současného způsobu chovu prasat, skotu, drůbeže a dalších druhů hospodářských zvířat. Tato knížka dětem věcně, bez hodnocení a se znalostí oboru ukáže rozdíly mezi velkochovy a ekologickým přístupem k chovu na farmách. Zároveň poukazuje na to, jak životní podmínky zvířat souvisí s tím, jaké jídlo si každý z nás kupuje a servíruje na talíř.
Možná trochu neobvyklé téma pro děti, ale velmi aktuální.

Skutečný život hospodářských zvířat

O životě hospodářských zvířat bez cenzury
Autorka: Lena Zeise
Přeložila: Lenka Pučalíková, 

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 218×280 mm
ISBN: 978-80-7670-031-4
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Skutečný život hospodářských zvířat vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

hospodarska-zvirata

Prolistuje si další ukázky.

O autorce

Lena Zeise (* 1992) vystudovala design a ilustrátorství v Münster School of Design. Od ukončení magisterského studia žije a pracuje jako ilustrátorka, návrhářka a autorka knih v Münsteru. Věnuje se především tvorbě dětských naučných knih a specializuje se na fotorealistické kresby zvířat s naučnými popisy.

Zdroj informací


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkutečný život hospodářských zvířat
O životě hospodářských zvířat bez cenzury

Zeise, Lena

Kazda, 2021

Napsat komentář