Nové vědomosti, dovednosti hravě pro děti

dite-kresli
I během prázdnin, kdy není škol(k)a, si děti mohou hravou formou osvojit nové znalosti. Leporelo přiblíží práci popelářů, u pracovního sešitu s příběhem si čtenáři psaní a kreslení, seznámí se se svým tělem a naučí se, jak být správným zálesákem.

Zábavné, veršované a bohatě ilustrované leporelo přiblíží pracovní den popelářů a ukáže, co všechno během své práce zažijí. Jedno je jisté, rozhodně se při úklidu města nenudí!

Popeláři jsou velkými hrdiny pro všechny kluky, možná i pro některé holky. Veršovaný příběh nám vypoví, jak to chlapi se svaly mají od rána, kdy se pustí do práce, aby uklidili město.
Auto plné vlídných tváří,
venku randál, skřípe plech,
to jsou přece popeláři,
spočítám je na prstech.

Popeláři

Autorka: Monika Valentová
Ilustrátor: Zdeněk Skřivánek

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 150×150 mm
ISBN: 978-80-87654-31-6
Doporučená cena: 145 Kč

Knihu Popeláři vydalo nakladatelství JaS.

————————————————

Psaní a kreslení si děti procvičí díky následujícímu pracovnímu sešitu. Jednotlivá cvičení propojuje příběh o bojácném Kájovi, který v opuštěném domě potká Meluzínu.

Kája je hodný, ale trochu ustrašený kluk. Ve škole to občas nemá s ostatními spolužáky jednoduché. Jednou se po cestě ze školy před nimi schová ve starém opuštěném domě na náměstí. A tam začne jeho dobrodružství, které mu nakonec pomůže k tomu, aby se dokázal svého strachu zbavit.
Pracovní sešit je určen k procvičování grafomotoriky zábavnou formou. Díky tomu, že se nejedná o jednotlivé úkoly, ale souvislý příběh, je dítě vedeno k tomu, aby prošlo všemi úkoly bez vynechávání, které cíleně rozvíjí jeho grafomotorické dovednosti. Posloupnost děje rozvíjí i jeho chápání v oblasti seriality a v důsledku vede také k posílení čtenářských schopností.

Ukázka z knihy

Pruvan a Meluzina

Průvan a Meluzína

Dobrodružná grafomotorika
Autorka a ilustrátorka: Patricie Koubská

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×292 mm
ISBN: 978-80-262-1735-0978
Doporučená cena: 169 Kč

 

Knihu Průvan a Meluzína vydalo nakladatelství Portál, kde si můžete prohlédnout další ukázky.

O autorce

Patricie Koubská je výtvarnice a speciální pedagožka. Ilustrovala a také napsala řadu knih pro děti, například Převleky a masky pro každou příležitost.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Zoubky jako perličky patří k oblíbeným přirovnáním. Malí zvědavci se budou moci prostřednictvím obrazové publikace dozvědět spoustu zajímavých informací právě o zubech, o péči o ně či o rovnátkách.

Pavlínka má maminku zubařku, a tak má pravidelnou kontrolu svých zoubků zábavnou. Maminka jí vysvětlí vše, co ji kolem zubů zajímá. Ty si v knize rovněž můžeš přečíst všechno, co chceš o zubech vědět. Možná ti vrtá v hlavě, odkud se berou zuby a proč se děti vlastně rodí bez zubů? A když jim vyrostou mléčné zuby, proč jim po čase zase vypadají a narostou nové? Jedna zásadní otázka zní – proč je důležité si zuby čistit? Od ní se odvíjejí další dotazy. Jsou sladkosti pro zuby skutečně nebezpečné? Jak si co nejlépe čistit zuby? K čemu je dobrá zubní nit? Máš kamarády s rovnátky, popřípadě i ty nosíš rovnátka? K čemu slouží? Chystáš se na svou první kontrolní návštěvu k zubaři. Jak to tam bude vypadat? V knize se prostě dovíš vše potřebné a přijdeš na to, že návštěva zubaře není zbytečná, je to tam naopak dokonce i zajímavé.

Ukázka z knihy

Zuby

Zuby

Autor: Wojciech Grajkowski
Ilustroval: Wojciech Stachyra
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 252×267 mm
ISBN: 978-80-2760-207-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zuby vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete i další ukázky.

————————————————

Tuto příručku ocení hlavně rodiny, které spolu chtějí trávit více času venku v divoké přírodě. Najdou v ní rady a triky, co dělat v různých situacích, a tak je pobyt přírodě nijak nezaskočí.

Zažijte společně dobrodružství v divočině. Užijte si pobyt v přírodě na maximum a současně bezpečně. Nahlédněte do tajemství bushcraftu – umění poradit si v divočině za všech okolností a na zálesáckých výpravách vás téměř nic nezaskočí.
Zálesáctví, tedy bushcraft, znamená umět si poradit v divočině za všech okolností. Díky zvládnutí zálesáckých dovedností strávíte s dětmi čas v přírodě aktivně a bezpečně a zažijete nečekaná dobrodružství. Využijte praktické návody z této příručky a v divočině vás téměř nic nezaskočí, i když se vypravíte do neznámých končin či na vícedenní výpravu. A načerpáte také spoustu inspirace pro další zálesácké výzvy. Příručka je určená pro rodiny s dětmi, začínající zálesáky, dobrodruhy i výletníky. Najdete v ní rady a tipy pro pobyt v divoké přírodě, třeba jak nejlépe naplánovat trasu výletu, co si určitě vzít s sebou, jak si postavit přístřešek či vyrobit a používat různé nástroje a současně neničit životní prostředí.
Najdete zde:

  • tipy na dokonalý rodinný zážitek v divoké přírodě,
  • zhruba 15 podrobných návodů na zálesácké aktivity, vysvětlené krok za krokem,
  • jednoduché recepty pro vaření na plynovém vařiči, aby se nasytili malí i velcí dobrodruhové,
  • spoustu dalších nápadů, které se vám při aktivitách v přírodě mohou hodit: jak se zorientovat v terénu, stopovat zvířata, určovat rostliny a stromy, vázat uzly…

Ukázka z knihy

Zalesactvi pro celou rodinu

Zálesáctví pro celou rodinu

Společně do divočiny
Autor: Martin Gebhart
Přeložil: Martin Sobkuljak

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7670-032-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zálesáctví pro celou rodinu vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Martin Gebhardt je německý bloger, autor, budoucí „pedagog divočiny“, instruktor a průvodce bushcraftem a survivalem. Vyrostl v Durynsku, nedaleko hřebenové stezky Rennsteig, a již v raném věku v sobě objevil nadšení pro lesy, louky a zvířata. V současnosti absolvuje vzdělávací program zaměřený na „pedagogiku divočiny“ podle metody „kojotího učení“. Společně s rodinou se snaží trávit co nejvíce času v divočině.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePopeláři

Valentová, Monika

JaS, 2021

zobrazit info o knizePrůvan a Meluzína
Dobrodružná grafomotorika

Koubská, Patricie

Portál, 2021

zobrazit info o knizeZuby

Grajkowski, Wojciech

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeZálesáctví pro celou rodinu
Společně do divočiny

Gebhart, Martin

Kazda, 2021

Napsat komentář