Čtyři příběhy mistra hororu

kdyz-tece-krev-nahled
Máte rádi knihy, u kterých se skutečně bojíte? Horory, které se zdají být až děsivě realistické? Čtyři nové příběhy z pera Stephena Kinga vám připomenou, že i ty nejobyčejnější věci v lidském životě v sobě mohou skrývat nečekané zlo a hrůzu.

Čtyři dosud nepublikované novely Stephena Kinga nabízejí kromě tradičně očekávaných nadpřirozených hororových témat i zcela nové pohledy na povahu zla. Příběhy jsou ovšem podtrženy veskrze pozemskými strachy, jako jsou obavy z blížící se smrti. Autor se v nich také vrací ke svým oblíbeným hrdinům. Fanoušci předchozí „kingovky“ Outsider budou potěšeni návratem Holly Gibneyové v titulní povídce.

Když teče krev

Autor: Stephen King

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7593-252-5
Doporučená cena: 389 Kč

 

 

Knihu Když teče krev vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Pan Harrigan měl rád, když jsem mu četl, protože se mu snadno unavily oči. Nejspíš nepotřeboval, abych mu zaléval květiny, podle mě by to ochotně udělal Pete Bostwick, který mu sekal akrový trávník. A Edna Groganová, hospodyně, by ráda oprašovala i jeho početnou sbírku starožitných sněhových koulí a skleněných těžítek, ale byla to moje práce. Většinou se mu prostě líbilo, že jsem poblíž. Nikdy mi to neřekl, teprve až krátce před smrtí, ale já to věděl. Jenom jsem nevěděl proč a vlastně si tím nejsem jistý ani teď.
Jednou, cestou z oběda u Marcela v Rocku, se táta najednou zeptal: „Nesahá na tebe Harrigan někdy způsobem, který se ti nelíbí?“
Čekala mě ještě řádka let, než si budu moct vypěstovat pod nosem náznak knírku, ale věděl jsem, na co se ptá; učili jsme se o „nebezpečných cizincích“ a „nevhodném dotýkání“ už ve třetí třídě, Kriste Pane.
„Myslíš, jestli mě ošahává? Ne! Jéžiš, tati, on není gay.“
„Dobře. Nemusíš se tak rozčilovat, Craigstere. Musel jsem se zeptat. Protože jsi tam nahoře dost často.“
„Kdyby mě ošahával, mohl by posílat aspoň dvoudolarové losy,“ řekl jsem a tátu to rozesmálo. (str. 19)
Můžete si dočíst zbytek ukázky.

O autorovi

Stephen King (*21. září 1947 Portland) je současný americký spisovatel, publikující také pod pseudonymem Richard Bachman. Vystudoval anglickou literaturu, krátce pracoval v prádelně, rozvážel noviny nebo učil. Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes.
Proslavil se zejména jako autor hororů, ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty; tvoří teoretická díla popisující žánr hororu.
Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány. Na motivy Kingových děl byly natočeny snímky Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, které se dnes řadí mezi desítku nejlepších filmů všech dob.

Zdroj informací


Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž teče krev

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

Napsat komentář