Inspirace pro deštivé dny

Dite dest
Co dělat, když se venku žení všichni čerti? Jak vyhrát boj s nudou, když musí člověk zůstat doma? No přeci s pomocí zajímavých knih! S ilustrovaným průvodcem se naučíte poznávat ptáky a s Alenkou zjistíte, jak se chovat na internetu.  Nechybí ani tajuplný kouzelný příběh.

Ptačí svět je pestrý a mnohem zajímavější, než se na první pohled může zdát. S pomocí příručky do něj mohou proniknout i zvídaví dětští čtenáři. Seznámí se se životem ptáků a naučí se je rozeznávat.

Pozorovat ptáky je skvělá zábava. Ať už žijete ve městě, nebo na venkově, vašimi sousedy jsou nejrůznější druhy nenápadných opeřených zpěváčků. Jakmile ráno vykoukne sluníčko nad obzor, začnou hlasitě štěbetat, trylkovat a cvrlikat. V tu dobu býváte ještě zalezlí v posteli a spokojeně spíte, ale ptáci už ohlašují nový den. Když poznáte jejich svět, bude ten váš mnohem zajímavější. Ptáky už nebudete pouze slyšet, ale naučíte se je i vidět a rozeznávat.
Víte, podle čeho od sebe ptáky rozpoznáte? Všichni samozřejmě snášejí vajíčka a téměř všichni umějí létat. Liší se však velikostí, zbarvením peří a hlasovým projevem. A proč je dobré vědět, který ptáček se zahnízdil ve vašem živém plotě, kam na podzim odlétají čápi a kdo si to k vám v zimě chodí pro dobroty na krmítko? Protože pozorování ptáků je mnohem větší zábava, když znáte tajemství ptačího světa.
Poznejte více než 40 našich ptáků a zjistěte, jak žijí, čím se živí, jak vychovávají svá mláďata a jak se připravují na zimu. Kniha děti okouzlí také půvabnými ilustracemi Jany Walczyk.

Ukázka z knihy

Moje ptaci knizka_ukazka

Moje ptačí knížka

Ptáci kolem nás od jara do zimy
Autorka: Svenja Ernsten
Ilustrovala: Jana Walczyk
Přeložila: Dagmar Heeg

Počet stran: 38
Vazba: vázaná
Formát: 218×283 mm
ISBN: 978-80-7670-023-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Moje ptačí knížka vydalo nakladatelství Kazda. Prohlédněte si další ukázku.

O autorce

Svenja Ernsten si už jako malá holčička ráda vymýšlela příběhy a milovala knížky. Narodila se v Berlíně. Vystudovala učitelství pro základní školy v Münsteru, kde posléze také vyučovala na základní škole. Dnes sama píše knížky pro děti, v nichž svým dvěma ratolestem ráda vysvětluje svět kolem nás. V nakladatelství Kazda od této autorky již vyšly oblíbené knihy pro děti: Copak ze mě bude?Chodí mýval brzy spát?Musí si lvi stříhat hřívu? a Kdopak to tu běžel?

O ilustrátorce

Jana Walczyk se narodila v roce 1989 v Německu. Vystudovala odbornou designérskou školu v Münsteru a magisterský studijní program se specializací na ilustraci v Hamburku. Od té doby se podílí na různých designérských projektech, je činná jako ilustrátorka a také jako lektorka kreativních dílen a kurzů. Ilustrovala řadu dětských knih.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Pětidílná Tajná série se dočkala třetího pokračování. Na odvážné hrdiny čekají všudypřítomná kouzla a odhalení smrtícího tajemství. Pozor, sám autor před knihou varuje. Ale zvědavost bývá silnější…

Já jsem tě varoval a rozhodně ti nebudu nic dalšího říkat. Teda jen pokud bys nechtěl vědět, že tohle je třetí díl z pětidílné Tajné série. TAJNÉ, rozumíš? Takže už ti nic dalšího neřeknu.
Achjo, vidím ti to na očích, škemráš o nějaký informace, ale ode mě je nedostaneš.
No, možná snad jen to, že jde opět o dva výjimečný odvážlivce…
O jeden kouzelný deník…
Jednu Symfonii vůní…
A smrtící tajemství!
A kruci, už jsem ti vyzvěděl příliš! Je pozdě. Teď už tě nic nezastaví. Jestli vážně musíš, tak tu knihu teda otevři. Ale, prosím tě, hlavně o tom nikomu neříkej!

Ukázka z knihy

Pták prostrčil hlavičku klecí a klovl dívku, která stála na opačné straně, do ramene. Opeřenec měl sytě zelené zabarvení, červený hrudníček, žlutý hřebínek a velké, loudivé oči.
„Trpělivost, kamaráde“ řeklo děvče. „Panečku, ty jsi ale nenasytný pták!“ (str. 13)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Tuhle knihu v žádném případě nečti

Autor: Pseudonymous Bosch
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7565-777-0
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Tuhle knihu v žádném případě nečti vydalo nakladatelství Jota. Podívejte se na první i druhý díl.

O autorovi

Pseudonymous Bosch je pseudonym autora deseti úspěšných knih pro děti. Mnoho se o něm neví, snad jen že vášnivě miluje čokoládu a sýry a stejně vášnivě nenávidí majonézu. Fámy o výskytu PB jsou asi tak časté a stejně spolehlivé jako zprávy o únosech lidí mimozemšťany. Pokud někdy potkáte někoho, kdo tvrdí, že je Pseudonymous, je téměř jisté, že se jedná o podvodníka. O skutečném PB se v současnosti říká, že se skrývá v jeskyni uprostřed neprostupné džungle (i když existují i zprávy, že pobývá někde v Grónsku).
A skutečná totožnost PB?
V nedávné době byl PB identifikován jako americký spisovatel jménem Raphael Simon. Nikdo přesně neví, kde se toto tvrzení vzalo, ale podle všeho se zdá, že pan Simon je celkem neškodný a slušný chlap. Žije v Kalifornii, a když je dotázán, jak to tedy je, opakovaně popírá, že by měl s knihami spisovatele Bosche cokoli společného. Nutno však podotknout, že je dost často vídán, jak se láduje čokoládou, takže kdo ví…
PB je autorem 3 bestsellerových knižních sérií, pětidílná Tajná série se prodala do 30 zemí a celkem bylo prodáno více než 2 miliony autorových knih.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Ti, kdo sledují dětskou televizi Déčko, už Alenku a její kamarády dozajista znají. Hrdinové se dočkali i knižní podoby a čtenáři se tak dozví, jak se správně chovat v on-line prostoru, jak se stát youtuberem a čeho se vyvarovat.

Rádi trávíte čas online? Tak to byste měli vědět, jak se bezpečně na sítích pohybovat, čemu se vyhnout a na co si dát pozor.
Šikovná Alenka, její kamarád Oskar a digitální asistent iKrálík vám nejen poradí, jak se stát influencerem nebo youtuberem, ale také jak se na internetu chovat, vyhnout se případným podvodníkům a poradit si s kyberšikanou. Alenka vám dá pár tipů pro focení dobrých selfíček, od iKrálíka se dozvíte, co je virální video nebo jak zacházet s novými technologiemi, a díky Oskarovi zjistíte, že hraní her je sice zábava, ale i to má svá pravidla.
A hlavně, a to je opravdu stojí za pozornost, vám hlavní hrdinové předvedou, jak důležité je umět se odtrhnout od obrazovky – a třeba si kreslit, hrát fotbal anebo jen tak koukat na nebe!
Kniha
Alenka v říši gifů vznikla na motivy úspěšného stejnojmenného pořadu a humorně seznamuje nejen děti s tím, jak funguje internet a jak se vyznat v digitálních technologiích.

Ukázka z knihy

Alenka v risi gifu

Alenka v říši GIFů

Autorka: Sára Valnohová
Ilustroval: Erik Berta

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 212×235 mm
ISBN: 978-80-7404-345-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Alenka v říši GIFů vydalo nakladatelství Edice České televize.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje ptačí knížka
Ptáci kolem nás od jara do zimy

Svenja, Ernsten

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeTuhle knihu v žádném případě nečti

Bosch, Pseudonymous

Jota, 2021

zobrazit info o knizeAlenka v říši GIFů

Valnohová, Sára

Edice České televize, 2021

Napsat komentář