Knížka o ptácích pro děti

Moje ptaci knizka_uvodni
S novou a bohatě ilustrovanou knížkou Svenji Ernsten proniknou vaše děti do pestrého ptačího světa a zjistí mnoho zajímavostí o našich opeřených přátelích, například to, čím se živí nebo jak vychovávají svá mláďata.

Pozorovat ptáky je skvělá zábava. Ať už žijete ve městě, nebo na venkově, vašimi sousedy jsou nejrůznější druhy nenápadných opeřených zpěváčků. Jakmile ráno vykoukne sluníčko nad obzor, začnou hlasitě štěbetat, trylkovat a cvrlikat. V tu dobu býváte ještě zalezlí v posteli a spokojeně spíte, ale ptáci už ohlašují nový den. Když poznáte jejich svět, bude ten váš mnohem zajímavější. Ptáky už nebudete pouze slyšet, ale naučíte se je i vidět a rozeznávat. Víte, podle čeho od sebe ptáky rozpoznáte? Všichni samozřejmě snášejí vajíčka a téměř všichni umějí létat. Liší se však velikostí, zbarvením peří a hlasovým projevem. A proč je dobré vědět, který ptáček se zahnízdil ve vašem živém plotě, kam na podzim odlétají čápi a kdo si to k vám v zimě chodí pro dobroty na krmítko? Protože pozorování ptáků je mnohem větší zábava, když znáte tajemství ptačího světa. Poznejte více než 40 našich ptáků a zjistěte, jak žijí, čím se živí, jak vychovávají svá mláďata a jak se připravují na zimu. Kniha děti okouzlí také půvabnými ilustracemi Jany Walczyk.

 

Moje ptačí knížka

Ptáci kolem nás od jara do zimy
Autorka: Svenja Ernsten
Ilustrovala: Jana Walczyk
Přeložila: Dagmar Heeg

Počet stran: 38
Vazba: vázaná
Formát: 218×283 mm
ISBN: 978-80-7670-023-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Moje ptačí knížka vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Moje ptaci knizka_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorce

Svenja Ernsten si už jako malá holčička ráda vymýšlela příběhy a milovala knížky. Narodila se v Berlíně. Vystudovala učitelství pro základní školy v Münsteru, kde posléze také vyučovala na základní škole. Dnes sama píše knížky pro děti, v nichž svým dvěma ratolestem ráda vysvětluje svět kolem nás. V Nakladatelství KAZDA od této autorky již vyšly oblíbené knihy pro děti: Copak ze mě bude?, Chodí mýval brzy spát?, Musí si lvi stříhat hřívu? a Kdopak to tu běžel?

 

O ilustrátorce

Jana Walczyk se narodila v roce 1989 v Německu. Vystudovala odbornou designérskou školu v Münsteru a magisterský studijní program se specializací na ilustraci v Hamburku. Od té doby se podílí na různých designérských projektech, je činná jako ilustrátorka a také jako lektorka kreativních dílen a kurzů. Ilustrovala řadu dětských knih.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje ptačí knížka
Ptáci kolem nás od jara do zimy

Svenja, Ernsten

Kazda, 2021

Napsat komentář