Knihy pro nejmenší děti

Maly ctenar
Lásku ke knihám je dobré pěstovat od raného dětství. S tím pomohou bohatě ilustrované a zajímavé pohádkové příběhy. Nezáleží na tom, zda je hlavním hrdinou rostlina, Ježíš či líný Pecivál. Na každého čeká velké a poutavé dobrodružství.

V následujících pohádkách mají hlavní roli rostliny, motýli a přírodní bytosti. Příběhy doplňují krásné ilustrace, které vystihují charakteristiky rostlin a podněcují čtenářovu fantazii.

Ernst Kreidolf (1863–1956), švýcarský průkopník dětské knihy, zůstává jako malíř a ilustrátor knih nepřehlédnutelný. Když v roce 1898 poprvé vyšly jeho Květinové pohádky, stanovil tím nové standardy pro ilustrované knihy. Jeho ilustrace nás přenesou do světa pohádek a snů, kde hrají hlavní roli rostliny, motýli a přírodní bytosti. Měl výjimečnou schopnost rozpoznat charakteristické vlastnosti rostlin a dát jim lidskou podobu. Díky tomu jeho knihy ani po sto letech nepřestávají fascinovat dětské i dospělé čtenáře.

Květinové pohádky

Autor: Ernst Kreidolf
Přeložili: Radana Studenovská, Tomáš Vondrovic

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 280×210 mm
ISBN: 978-80-7530-218-2
Doporučená cena: 277 Kč

Knihu Květinové pohádky vydalo nakladatelství Malvern.

————————————————

Staré příběhy ožívají v novém hávu. Papež František totiž vlastními slovy poutavě vypráví myšákovi Jirkovi biblický příběh o Ježíši, jeho životě, smrti a vzkříšení. Malí čtenáři se tak zajímavou formou seznámí s jádrem křesťanství.

Co myslíte – může se malá myška přátelit s papežem?
Ano, může – zvláště když vypráví tak nádherné příběhy jako papež František! Myšák Jirka hltá každé jeho slovo. Papež krásně vypráví i vysvětluje. Jirka se tak může o to, co slyšel, podělit se svými sourozenci a příbuznými. Ten nejúžasnější příběh, jaký kdy slyšel, vypráví o Ježíšovi. O tom, jak se narodil chudý a jak se ztratil při pouti do Jeruzaléma. Jaký byl jeho bratranec Jan. Proč udělal dobrou věc, o kterou ho poprosila jeho maminka. A proč plakal kvůli svému příteli Lazarovi. Jak ho zajali a odsoudili na smrt. Tím to ale nekončí.
Ježíš je nakonec svým nebeským Tatínkem vzkříšen a vrací se ke svým přátelům, kteří jsou štěstím celí bez sebe. První seznámení s příběhem Ježíše Krista pro předškoláky a malé školáky probudí v dětech zájem o Bibli a evangelia. Ocení ho i všichni, kdo mají rádi staré příběhy v novém podání.

Úžasný příběh o Ježíšovi

Velké dobrodružství pro malé myšky
Autor: Stefano Gorla
Přeložil: Jaroslav Brož

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 140×185 mm
ISBN: 978-80-75661-79-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Úžasný příběh o Ježíšovi vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Stefano Gorla je kněz a řeholník-barnabita. Vedl italský katolický týdeník Il Giornalino, měsíčník G Baby pro předškoláky a Super G pro starší děti. Kromě dobrodružství myšáka Jirky sepsal příběhy o oslu Nádirovi, který doprovází Ježíše od jeho narození v jesličkách až po vzkříšení.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Pecivál je nejšťastnější, když může doma lenošit a nikam nechodit. Jednoho dne se ale jeho kamarádi nevrátí z výletu a on se je rozhodne vydat hledat. Jak celé putování dopadne? A podaří se Peciválovi překonat svou lenost?

Pecivál domácí je velký lenoch. Hoví si ve zrezivělé konvi a nevystrčí ven ani nos. I kdybyste ho lákali sebevíc. Vystačí si s pojídáním drobků a lenošením ve svém křesle.
Jednoho dne se jeho kamarádi nevrátí z výletu domů. Ztratili se? Co když jsou v nebezpečí? Peciválovi nezbývá nic jiného než udělat odvážný krok a jít své kamarády hledat. Jak to všechno dopadne?
Přečtěte si příběh o síle přátelství a touze změnit své špatné vlastnosti.

Ukázka z knihy

Pecival domaci je hrdinou leta

Pecivál domácí je hrdinou léta

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 203×205 mm
ISBN: 978-80-271-1730-7
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Pecivál domácí je hrdinou léta vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze.
Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru.
Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Mezi její díla patří Kniha skřítků náladovníčků či Dva netopýři na talíři (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKvětinové pohádky

Kreidolf, Ernst

Malvern, 2020

zobrazit info o knizeÚžasný příběh o Ježíšovi
Velké dobrodružství pro malé myšky

Gorla, Stefano

Karmelitánské nakladatelství, 2021

zobrazit info o knizePecivál domácí je hrdinou léta

Medzvecová, Dagmar

Grada, 2021

Napsat komentář