Pro nejmenší – poučení i trénink postřehu

Mala holcicka
Nejmenší čtenáři si během čtení knih mohou užít spoustu zábavy a zároveň potrénovat své smysly. Pochopí, že osamělost lidem nesvědčí, byť by šlo o krále. S obrýleným vlkem Bernardem budou hledat předměty ve vzduchu i v podzemí a příběhy z Bublinkova posílí motivaci dětí k dalšímu čtení.

Dva oceňovací finští tvůrci spojili své síly a stvořili krásný a bohatě ilustrovaný příběh, který byl přeložen do mnoha jazyků. Není proto divu, že si získal dětské i dospělé čtenáře po celém světě.

Poetická pohádka o osamělém králi, kterému změní život jeden hladový a promrzlý kocour, nadchne čtenáře všeho věku.

Pan král

Autorka: Raija Siekkinen
Přeložila: Alžběta Štollová
Ilustroval: 
Hannu Taina

Počet stran: 34
Vazba: vázaná
Formát: 215×260 mm
ISBN: 978-80-7530-261-8
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Pan král vydalo nakladatelství Malvern.

O tvůrcích

Raija Siekkinen (1953–2004) patří k nejvýznamnějším a nejoceňovanějším finským povídkářkám a autorkám knih pro děti. Její pohádka Pan král byla přeložena do mnoha jazyků a zatím jako jediná finská kniha zvítězila na Bienále ilustrací Bratislava.
Finský ilustrátor a grafik Hannu Taina (*1941) získal za ilustrace k této knize cenu Grand Prix.

Zdroj informací: nakladatelství Malvern

————————————————

Vlk Bernard si nasadil brýle a vydal se do vzduchu splnit hledací aktivity, které si pro něj připravila jeho kamarádka. Nejen že si zostří zrak, ale ještě se pobaví!

Už jste někdy potkali vlka v brýlích? Asi ne, ale Bernard je opravdu potřebuje. Kamarádka červenka pro něj nachystala hledací hry a aktivity, které ho budou bavit, a ještě mu zostří zrak. A všechny se odehrávají ve vzduchu!

Najdi mě! Dobrodružství ve vzduchu

Zostři si zrak i myšlení
Autorka: Agnese Baruzziová
Přeložila: Jana Bílková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 220×305 mm
ISBN: 978-80-271-3083-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Najdi mě! Dobrodružství ve vzduchu vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

A ještě jednou obrýlený vlk Bernard – tentokrát se vydá do podzemí, kde si pro něj připravil zábavné hledání jeho kamarád krtek. Opět si užije plno legrace a zlepší se mu postřeh.

Už jste někdy potkali vlka v brýlích? Asi ne, ale Bernard je opravdu potřebuje. Kamarád krtek pro něj nachystal hledací hry a aktivity, které ho budou bavit, a ještě mu zostří zrak. Překvapí vás, kde všude pod zemí se může vlk pohybovat.

Ukázka z knihy

Najdi me dobrodruzstvi pod zemi

Najdi mě! Dobrodružství pod zemí

Autorka: Agnese Baruzziová
Přeložila: Jana Bílková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 220×320 mm
ISBN: 978-80-271-3084-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Najdi mě! Dobrodružství pod zemí vydalo nakladatelství Grada. Můžete se podívat na ukázku.

————————————————

Následující knihu ocení všichni malí zvídaví čtenáři a jejich rodiče. Pohádky doplňují otázky, ilustrace a básničky. Nechybí ani inspirace a motivace k pokračování ve čtení.

Příběhy z Bublinkova o chobotničce Muchlince a jejích kamarádech z mořského světa potěší všechny zvídavé a šťastné děti i jejich rodiče. Inspirativní a motivační pohádky jsou doplněny otázkami, které rodičům pomohou začít povídání o přečteném příběhu a jeho poselství. Nechybí ani hravé ilustrace a básničky shrnující obsah jednotlivých vyprávění.

Ukázka z knihy

Muchlince se dneska stýská,
rodiče chce vidět zblízka.
Zapomíná na cokoli
a toulá se po okolí.

Vtom se dítě objevuje,
v sirotčinci dlouho žije.
Mámu, táto nepoznalo,
i přesto se usmívalo.

Muchlinka

Muchlinka

Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky
Autorky: Dominika Boček, Petra Kamelandrová, Hana Šormová, Lenka Talavašková
Ilustrátorka: Denisa Pospíšilová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7244-466-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Muchlinka vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O tvůrkyních

Dominika Boček je autorka Kids Development Programme, psychoterapeutka EFT, lektorka, podnikatelka, zakladatelka společnosti pro rozvoj dětského a rodičovského potenciálu T.M.D. NewGeneration s.r.o. (True Mind Development). Dominika je nadšená ambasadorka inovativního přístupu k vývoji našich nejmenších. Vystudovala obor International Relations and European Studies na Metropolitan University in Prague. Studovala obor Psychology na University of New York in Prague. Myšlenku na vznik autentické dětské knihy a plyšové hračky rozvíjející dětský potenciál si okamžitě zamilovala a pustila se do práce. Je totiž v souladu s jejími přesvědčeními, ideály i odbornými nastudovanými výzkumy na téma rozvoje dětského potenciálu. Dominika by ráda změnila pohled na direktivní výchovu a klasické vzdělávání.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

Petra Kamelandrová je zakladatelka společnosti pro rozvoj osobnosti a dětského potenciálu T.M.D. NewGeneration s.r.o. (True Mind Development). Vystudovala obor geografie a regionální rozvoj na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity a obor pedagogika a psychologie pro učitelství na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity. Ve své podstatě je Petra snílek, tvůrce a vizionář.

Denisa Pospíšilová je ilustrátorka a grafička. Vystudovala obor Reprodukční grafik pro média na Střední škole Polygrafické v Olomouci. V letech 2013-2016 (5 semestrů) studovala Dějiny výtvarného umění na Univerzitě Palackého Olomouci.

Lenka Talavašková je autorka říkanek a textů, media a marketing specialista. Vystudovala obor Aplikovaná fyzika na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity.

Lucie Samková je bývalá učitelka na ZŠ a Montessori průvodkyně. Nyní pisatelka textů, jež vzbuzují emoce a předávají znalosti. Copywriterka na www.luciesamkova.cz, nadšená pozorovatelka dětí, milovnice koní a bylinek na zahrádce. Absolventka pedagogického lycea v Litoměřicích, studentka posledního ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, obor Učitelství pro 1. stupeň ZŠ.

Zdroj informací: muchlinka.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou z knih pořídíte pro své děti? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePan král

Siekkinen, Raija

Malvern, 2020

zobrazit info o knizeNajdi mě! Dobrodružství ve vzduchu
Zostři si zrak i myšlení

Baruzziová, Agnese

Grada, 2021

zobrazit info o knizeNajdi mě! Dobrodružství pod zemí

Baruzziová, Agnese

Grada, 2021

zobrazit info o knizeMuchlinka
Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky

Boček, Dominika - Kamelandrová, Petra

Šulc-Švarc, 2021

Napsat komentář