Smysl života, sebepoznání a štěstí

Co delate se svym zivotem_uvodni
Jak porozumět životu a dojít štěstí? Žádné návody nás nenaučí umění žít. O to se musíme přičinit jen my sami. Ale možná nám odpovědi pomůže nalézt nová kniha myslitele Džiddú Krišnamúrtiho.

Tato citlivě sestavená kniha textů Džiddú Krišnamúrtiho probírá jednotlivé životní oblasti od otázek po smyslu života, přes sebepoznání a orientaci v (i negativních) pocitech, k zemitějším tématům jako práce, vzdělání a peníze, až se dostává i ke kapitole věnované vztahům, ať už partnerským, společenským nebo vztahu s přírodou a se Zemí. Nehlásí se k žádné duchovní tradici a přináší nadšené svědectví o tom, že vést šťastný a blažený život je možné. Cestu k němu nedláždí žádné zaručené návody, nýbrž nutnost projít radikální vnitřní proměnou, jejímž strůjcem se musí stát každý sám za sebe.

 

Co děláte se svým životem?

Autor: Džiddú Krišnamúrti
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 122×165 mm
ISBN: 978-80-271-1390-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Co děláte se svým životem? vydalo nakladatelství Alferia.

 

Ukázka z knihy

Sebepoznání je proces

Není tudíž proto, abychom pochopili všechny své nesčetné nesnáze, nezbytně nutné dojít sebepoznání? Není nic těžšího než udržovat plnou pozornost vůči sobě samému – což ovšem neznamená odloučení, stažení se do sebe. Je zjevné, že poznat sám sebe je zásadní, ale to neznamená, že zpřetrháme vazby e světem. Bylo by jistě chybou domnívat se, že člověk sebe sama může hluboce, plně a beze zbytku poznat odchodem do ústraní, odtržením se od ostatních nebo snad navštěvováním nějakého psychologa či kněze. (str. 22–23)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Tahle kniha je skvělá pro všechny, kdo chtějí nahlédnout hloubku života a pokusit se jí porozumět.

chandrasekhar na Amazon.com

Úžasně moudré.

Jack Kornfield, autor knihy Nic než přítomnost (česky vydala Pragma, 2019)

Dodala mi vnitřní klid. Je to jedna z těch knížek, které potřebujete číst znovu a znovu.

Sam na Goodreads

 

Džiddú Krišnamúrti

Džiddú Krišnamúrti (1895–1986) se narodil indickým rodičům v Madanapalle, malém městě na jihu Indie, vzdělání získal v Anglii a později přednášel po celém světě. Odmítal příslušnost k jakékoli kastě, národnosti či vyznání a nehlásil se k žádné tradici. Hlásal, že člověk se od strachu, naučených vzorců, autorit a dogmat osvobodí jedině upřímným sebepoznáním. Jeho učení o více než dvaceti milionech slovech bylo vydáno v podobě bezmála osmdesáti knížek, sedmi set audiokazet a dvanácti set videokazet. Jeho knihy se dočkaly překladu do dvaadvaceti jazyků a do dnešního dne se jich prodalo přes čtyři miliony kusů. Po boku dalajlámy a Matky Terezy ho časopis Time zařadil mezi pět světců dvacátého století. Více informací o knize Co děláte se svým životem? i jejím autorovi najdete v článku na webu nakladatelství Alferia.

Zdroj informací: nakladatelství Alferia


Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo děláte se svým životem?

Krišnamúrti, Džiddú

Alferia, 2021

Napsat komentář