Vytvořte si rodinnou kroniku

nas-tradinar-kronika3
Rodinné oslavy a tradice, které se pravidelně opakují, jsou vždy příjemným zpestřením roku. Vždyť vidět se s blízkými je k nezaplacení, letošní rok to dokázal více než kterýkoliv jiný. Tak co si vytvořit rodinnou kroniku, do které zaznamenáte všechny významné události?

Zaznamenávejte si své vlastní rodinné tradice, významné dny a svátky, oslavy a rituály, ale i rodinné recepty a vzpomínky svých blízkých.
Nejenže připravíte zážitky těm, které máte nejraději, ale pomůžete upevnit rodinné vazby a stvoříte si svůj rodinný poklad pro další generace. Rodinná kronika tradic Vás může propojit i s předky – využijte vzpomínek a moudrosti svých rodičů, babiček a dědečků a předejte je svým dětem.
Každá rodina má své vlastní tradice a rituály. Mohou vznikat náhodně, nebo i během plynutí roku. Věnujte pozornost tomu, co drží rodinu pohromadě. Radujte se společně ze svátků a z obyčejných věcí, které přináší život – seznámení, svatba, oslava výročí, narozeniny, ale i společné Vánoce, Nový rok, pololetní vysvědčení, Velikonoce, prázdniny, sklízení a zpracování úrody či posvícení.
Kronika je určená ke vpisování a navazuje na úspěšný titul oceněný čtenáři Český bestseller 2019 Tradinář – rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů. Je jeho vhodným doplňkem, ale používat ji lze i samostatně. V Kronice jsou popsány hlavní svátky v roce a zvyky, které se k nim vztahují. Kronika je pomocníkem pro uchování vzpomínek, ale je možné ji použít i jako zápisník pro plánování a tvoření.

Náš Tradinář

Kronika rodinných tradic, svátků a radostí
Autorky: Martina Boledovičová, Monika Kindlová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 216.2×215 mm
ISBN: 978-80-88244-21-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Náš Tradinář vydalo nakladatelství Smart Press.

Ukázka z knihy

Náš tradinář – Kronika   Náš tradinář – Kronika

Koukněte se na celou ukázku z knihy.

Monika Kindlová

Maminka dvou dcer, učitelka, blogerka, fotografka. Vystudovala Pedagogickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. Rok vyučovala v mateřské škole a nyní už 21 let učí na škole základní. O svém životě na venkově začala psát před pěti lety blog pojmenovaný „U nás na kopečku“, kam se pro inspiraci vrací denně tisíce čtenářů, se kterými Monika sdílí nejen svoje recepty na pečení a vaření, ale třeba také návody na tvoření s dětmi, výrobu přírodních mýdel nebo pokrokové výukové metody, jež aktivně využívá při výkonu své učitelské profese. Spolu se svým manželem se snaží žít v souladu s přírodou a jejím koloběhem. Možná právě z toho pramení její láska k dávným zvykům, svátkům a tradicím, kterou ráda předává dál dětem nejen vlastním, ale i těm školním.

Zdroj informací: Smart Press

Martina Boledovičová

Zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů. Nápad na knihu Tradinář přišel v momentu, kdy zjistila, že by ráda dětem ukázala, a tak i předala smysluplné věci, které se z jejího života tak trochu vytratily – třeba zasít semínko, uspořádat posvícení či zpracovat vlastní úrodu.

Zdroj informací: Smart Press


Martina Boledovičová založila společnost Smart Press s.r.o. po dlouholetém působení na českém knižním trhu (Grada Publishing, Mladá fronta) a po studijním pobytu v USA a Německu. „Jde nám o férovou dlouhodobou spolupráci a vytváření trvalých hodnot – úspěšných knižních titulů. Nabízíme však též přidanou hodnotu – vědět víc.“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNáš Tradinář
Kronika rodinných tradic, svátků a radostí

Boledovičová, Martina - Kindlová, Monika

Smart Press, 2020

Napsat komentář