Vánoční nadílka pro děti

deti vanoce
Štědrý den se pomalu, ale jistě blíží. Jak si zkrátit čekání na Ježíška? Přeci pomocí pohádkové nadílky. Malí čtenáři mohou prostřednictvím stránek navštívit školu jednorožců a Medový les, vystřihnout si anděly a zažít nečekaná dobrodružství se zvířátky a mašinkou Vendy.  

K Vánocům patří nejen mnoho více či méně známých tradic, ať už se jedná o adventní věnec, vánoční stromek či zvonek, ale i řada biblických postav spolu s anděli. A právě o nich pojednávají následující příběhy.

Existuje mnoho symbolů, které patří k vánočnímu a předvánočnímu času, bez nichž si už neumíme tuto dobu představit. Adventní věnec, vánoční stromek, svíce nebo zvonek jsou takové symboly, s nimiž má každé dítě spojen nějaký význam. K této době však patří nejen symboly, ale i některé osoby, jako Mikuláš, Jezulátko a andělé. Ti nás doprovodí až ke Štědrému večeru. Každý den si můžete vystřihnout jednoho anděla a zavěsit ho na krásnou andělskou girlandu. Každý anděl je jiný a je také spojen s jiným příběhem. Na konci této cesty možná jednotliví strážní andělé získají pro vás nový význam.

Andělé na vánoční pouti

Adventní kalendář s vystřihovánkami pro děti od tří do osmi let
Autorka: Ingrid Biermannová
Ilustrovala: Lucie Dvořáková
Přeložila: Alžběta Sirovátková

Počet stran: 24
Vazba: brožovaná
Formát: 210×300 mm
ISBN: 978-80-7195-698-3
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Andělé na vánoční pouti vydalo Karmelitánské nakladatelství.

————————————————

Jednorožci jsou zpět! Ještě, než jim začnou prázdniny, musí složit zkoušky. Troy se učit nechce, místo toho si vymyslel jinou aktivitu, která ho ale přivede do problémů. Zvládne mu Viky pomoci?

Je tu konec školního roku a spousta zábavných aktivit. Ale nejdřív musí jednorožci složit zkoušky. Všichni se pilně učí. Jenom Troy má lepší plán. Viky zjistí, co se chystá udělat a ví, že se kamarád řítí do pořádného maléru. Zvládne mu pomoct, než bude příliš pozdě?

Ukázka z knihy

Jakmile Viky pomyslela na zkoušky, přeběhl jí mráz po zádech. Byla v prvním ročníku ve Škole jednorožců, což znamenalo, že musí složit šest zkoušek. Moc si přála mít dobré výsledky. V uplynulých týdnech se každý večer poctivě připravovala, pročítala si všechny poznámky za uplynulý rok. Bylo toho tolik, co si musela zapamatovat! (str. 13)

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Doporučujeme

Nenechte si ujít předchozí díly:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Škola jednorožců – Kouzelný tým

Autorka: Linda Chapmanová
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustrovala: Ann Kronheimerová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-1330-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Škola jednorožců – Kouzelný tým vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

V prvním díle Kája a Bojovník uspěli, vyhráli derby a Kájina rodina nepřišla o farmu ani zvířátka. Než si stačila Kája vydechnout, lupiči ukradli vznešeného koně a policie je bezradná. Musí se pustit do vyšetřování na vlastní pěst!

Kája se vrací! A s ní i její neskutečně vtipná rodina zvířat a lidí.
Vznešený Bojovník, závodní kůň, který odmítal běhat, vyhrál Derby a s Kájou a poťouchlým poníkem Percym zachránili rodinu před krachem. Vše se pomalu vrací do normálu. Vlastně, vrátilo by se, kdyby se na farmu nevloupali lupiči a koně neukradli.
Policie je zmatená a po vznešeném Bojovníkovi se slehla zem. Aby našla svého čtyřnohého kamaráda, musí se Kája pustit do vlastního vyšetřování. Podaří se jí únosce dopadnout a Noddyho zachránit?

Ukázka z knihy

Kája se vydala za ním, aby zahájila jejich každodenní tahanici o Dostihového zpravodaje. Boris zavrčel a zavřel oči s cílem noviny nevydat. Kája chytila oba konce, které Borisovy vykukovaly z tlamy, a zdvihla psa do vzduchu. Dotáhla ho do kuchyně, kde ho až s pomocí sušenky přesvědčila, aby povolil sevření čelistí a noviny pustil. (str. 10)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Závodní kůň, který se ztratil

Autorka: Clare Baldingová
Přeložila: Lucie Frolíková
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-271-1775-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Závodní kůň, který se ztratil vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst první díl.

————————————————

Když vláček doslouží, skončí ve starém železe. Pokud má štěstí, dostane se do železničního muzea. Taková Vendy získala úplně jinou možnost! Stala se součástí zoologické zahrady a spolu s návštěvníky zažívá dobrodružství mezi zvířátky.

Depa, koleje, nádraží – to je svět mašinek a vagónků od chvíle, kdy vyjedou z továrny a začnou sloužit k přepravě cestujících a různých věcí. Jenže co se s nimi stane, když svoji službu lidem jednoho dne ukončí?
Většina lokomotiv a vagónů se dostane do starého železa. Některé ale mají štěstí, smutnému konci se vyhnou a mohou dělat parádu třeba v železničním muzeu.
Mašinku Vendy ale čeká velké překvapení – začne vozit spolu s kamarádem vagónkem Edou návštěvníky zoologické zahrady.
Přečtěte si o jejím dobrodružství s neposednými opicemi, vlčí rodinou, moudrým slonem nebo rozpustilými lachtany. A podaří se jí napravit zlobivé kluky z 1. B?

Ukázka z knihy

„Jo, mašinka, tak to jo,“ začaly se překřikovat opice.
„Když už jsem podle vás zvíře, můžete mi prosím říct, kde to jsem?“
Opice se po sobě začaly dívat a jedna povídá: „No přece v džungli..“ Nato se všechny odebraly a zmizely mezi stromy.
„Cože, já jsem v džungli?“ mumlala si potichu mašinka Vendy. (str. 15)

Dobrodružství mašinky Vendy

Autorka: Lucie Krystlíková
Ilustrovala: Daniela Skalová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-1798-7
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Dobrodružství mašinky Vendy vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hrozné mohou být nejen děti, ale i učitelé! Představte si partu těch nejhorších učitelů s různými vlastnostmi, zlozvyky a strachy. A věřte, že v této škole byste nechtěli být ani jednu vyučovací hodinu…

Miliony dětských čtenářů v mnoha zemích, kteří se bavili nad Walliamsovými knihami o nejhorších dětech na světě, se můžou těšit na povedenou sbírku děsivých dospělých, ba co hůř, těch nejděsivějších dospělých vůbec: učitelů. Myslíte si, že vaši učitelé jsou příšerní? Jen počkejte, až poznáte tuhle sebranku! Desítka nádherně odporných pedagogů vás zaručeně donutí dát se na bezhlavý útěk ze školních vrat. Jeden z učitelů trpí nevýslovným strachem, no považte, z dětí! Jiná učitelka se věčně vzteká a nechá po škole každého, kdo se jí nestačí vyhnout, další učí přírodní vědy a je napůl člověk, napůl odporný smrdutý netvor… a to ještě zdaleka není všechno!

Ukázka z knihy

Kdepak, byl to jeden z nejhorších učitelů na světě. Pan Napnell se totiž každou minutu svého života užíral svou temnou posedlostí:
Balony.
Míči, míčky, koulemi, kuličkami. Hluboce je nesnášel.
Ale odkud se ta posedlost kulatými předměty vzala?
Náš příběh začíná, když byl pan Napnell ještě dítě. Je snadné zapomenout, že i učitelé byli někdy dětmi, ale ve většině případů tomu tak je. (str. 15)

Nejhorsi ucitele na svete

Doporučujeme

David Walliams patří k celosvětově známým autorům píšícím pro mládež. Jeho knihy jsou kombinací humoru a dobrodružství a doprovází je povedené ilustrace:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knizezobrazit info o knize

Nejhorší učitelé na světě

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 312
Vazba: flexi
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-3245-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Nejhorší učitelé na světě vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny. Přečtěte si naši recenzi na knihu Táta za všechny prachy, Ledová obluda či Nejhorší děti na světě 3.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Hlavní hrdinka miluje zvířata a elektroniku. Když už nestíhá pomáhat s problémy domácích mazlíčků svých blízkých a sousedů, postaví si létajícího pomocníka. A tak se zrodila agentura Zvířecí agenti, která si poradí s každou záležitostí.

Kati-e nadevše miluje zvířátka a stejně tak i elektroniku a programování. S němými tvářemi to vážně umí. Vždycky ráda pomáhala sousedům a známým s domácími mazlíčky, ale prosby o pomoc se začaly rychle hromadit. Proto se rozhodla, že si vyrobí létajícího pomocníka Ti-bota. A tak se zrodili Zvířecí agenti!
Kromě mazlíčků v nesnázích si dvojice agentů hravě poradí i s problémy divokých zvířat. Kancelář Zvířecích agentů sídlí na střeše bytového domu v bývalém vodojemu, kde mají dost místa na všechny Katiny mazlíčky a počítače. Vedle Kati-e a Ti-bota ho obývá habešská kočka Mir, voříšek Mop, kakadu Bob se žlutou chocholkou a ochočení potkani Bit a Mód.
Zábavnou formou se děti dozvědí spoustu zajímavostí a užitečných informací o zvířátkách.

Ukázka z knihy

„Jsi celý rozpálený,“ podotkla znepokojeně. „Že by ti zase zlobil větrák?“
„To je možné. A taky bude něco se zvukovou kartou. Vypadává mi sluch,“ postěžoval si Ti-bot a zavrtěl hlavou.
„Tak já se na to tedy mrknu,“ prohlásila Katie odhodlaně a posadila se na zem. Chocholatý kakadu Bob to celé sledoval ze své klícky zavěšené na stropě.

Zvireci agenti novi kamaradi

Zvířecí agenti: Noví kamarádi

Autoři: Riina Kaarla, Sami Kaarla
Přeložila: Ema C. Stašová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 150×218 mm
ISBN: 978-80-271-2269-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zvířecí agenti: Noví kamarádi vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.

————————————————

Tentokrát kamarádi z Medového lesa pomohou ztracenému kotěti, které se nedokáže samo o sebe postarat. Naštěstí se statečná zvířátka ničeho nezaleknou a prostřednictvím holčičky mu najdou nový domov.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát pomůžou malému koťátku ztracenému v lese.
Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která kočičce bez zaváhání najde nový domov.

Ukázka z knihy

Kamaradi z Medoveho lesa vsichni za jednoho

Kamarádi z Medového lesa: Všichni za jednoho

Autor: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Ilustrovala: Carola Sieverding

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 167×237 mm
ISBN: 978-80-7670-015-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kamarádi z Medového lesa: Všichni za jednoho vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si další ukázku.

O autorce

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila čtení, a proto knížky taky velmi ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie, zato nemá plavecký odznak. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa. Tam se nachází místo, kde člověk může stát v jednu dobu ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku – tedy pod podmínkou, že má tři nohy. Přečtěte si také knihu Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení a Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk.

————————————————

Ella má plno šílených nápadů a ty se pokaždé tak trochu zvrtnou. Tentokrát udělá ze svého kamaráda superstar, aby nepropadl ve škole, kde bojuje s násobilkou. A panu učiteli našla jako nový domov loď! Zjistěte, jak celý příběh dopadne…

Ella je tu opět s dalším bláznivým příběhem! Pate neumí násobilku a vypadá to, že propadne z matematiky. To ale Ella a její kamarádi v žádném případě nedovolí. Vymyslí plán: z Pateho se stane superstar! A jako velká rocková hvězda přece nemusí znát násobilku. Zato má najednou vlastní šatnu, mnoho bublinkatých limonád, vlastní soukromý vchod a hromadu peněz. Opravdu geniální plán. Škoda, že se to celé nějak zašmodrchá.
A jen tak mimochodem, děti také musí najít panu učiteli nový domov. Jeho dva chundelatí mazlíčkové Ko a Jot vyjí tak strašně, že je nikdo nechce za sousedy. A novým domovem není nic obyčejnějšího nežli loď!
Kniha pro čtenáře od 6 let.

Ukázka z knihy

Ella a superstar

Ella a superstar

Autor: Timo Parvella
Přeložila: Alžběta Štollová
Ilustrovala: Magda Veverková-Hrnčířová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 168×221 mm
ISBN: 978-80-262-1633-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Ella a superstar vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V Portále již vyšel první díl Ella ve škole a další díl Ella a kamarádi.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělé na vánoční pouti
Adventní kalendář s vystřihovánkami pro děti od tří do osmi let

Biermannová, Ingrid

Karmelitánské nakladatelství, 2020

zobrazit info o knizeŠkola jednorožců – Kouzelný tým

Chapmanová, Linda

bambook, 2020

zobrazit info o knizeZávodní kůň, který se ztratil

Baldingová, Clare

Grada, 2020

zobrazit info o knizeDobrodružství mašinky Vendy

Krystlíková, Lucie

Grada, 2020

zobrazit info o knizeNejhorší učitelé na světě

Walliams, David

Argo, 2020

zobrazit info o knizeZvířecí agenti: Noví kamarádi

Kaarla, Riina - Kaarla, Sami

Grada, 2020

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa: Všichni za jednoho

Schütze, Andrea

Kazda, 2020

zobrazit info o knizeElla a superstar

Parvella, Timo

Portál, 2020

Napsat komentář