Pro zvídavé a hravé děti

Skolaci
Děti, které rády poznávají svět kolem sebe a zasypávají dospělé zvídavými otázkami, mohou najít řadu odpovědí v poučných knihách. V těch dnes představovaných si s medvědem osvojí pravidla etikety, proniknou do společenství včel a zjistí, že i „obávaná“ fyzika může být zajímavá, pokud se správně uchopí.

Velké obrázkové karty zachycují dění v přírodě, když se chystá na zimu. Zatímco některá zvířátka se připravují na dlouhou cestu za teplem, jiná shromažďují zásoby jídla. Proč se to všechno děje?

Klárka s Toníkem pozorují při hře na zahradě tažné ptáky, kteří na podzim vyrážejí na cestu na jih do tepla. Vever­ky si pilně shromažďují zásoby a ježci se zatím ukládají k zimnímu spánku. Některým zvířatům roste hustý zimní kožich, jiná dokonce mění barvu! Když děti v zimě hledají větvičky na sněhuláka, nacházejí na okraji lesa ve sněhu tajuplné stopy. Kdo je tam asi nechal?
12 velkých obrázkových karet s kresbami vhodnými pro děti, zasazenými do rámcového příběhu: vzrušující poznávání světa kolem nás, propojující učení a zážitek.
Materiál je určen pro práci s dětmi v MŠ a na prvním stupni ZŠ. Je ideální pro použití ve skupině i s jednotlivci. Obsahuje návod, jak s dětmi o daném tématu diskutovat a jak jim problematiku přiblížit.

Ukázka z knihy

Jak ziji zvirata v zime

Jak ziji zvirata v zime 1

Jak žijí zvířata v zimě

Naučné obrázkové příběhy pro společné vyprávění a poznávání
Počet stran: 12
Vazba: volné listy
Formát: 420×297 mm
ISBN: 978-80-88290-64-3
Doporučená cena: 490 Kč

Knihu Jak žijí zvířata v zimě vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky.

————————————————

Nyní přesuneme pozornost ke včelám, které žijí v organizovaném společenství. Pomocí příručky můžeme proniknout do jejich světa, poznat jejich produkty a naučit se základům včelaření.

Při včelaření poznáte včely dokonale – budete vědět, jak žijí, jak spolu komunikují nebo jak vzniká med a vosk. To všechno a ještě mnohem víc se dozvíte také v knížce Sarah Budeové a Rebeccy Schmitzové.

  1. Život včel
    Včely nežijí osamoceně, nýbrž ve velmi dobře organizovaném společenství. V první části knížky se seznámíte s obyvateli včelího úlu: s dělnicemi, trubci a také s matkou.
  2. Včelaření
    Včelař se stará o své včelstvo a dobře ví, jak včely žijí. I vy zjistíte, jak o včely pečovat, aby se jim dařilo.
  3. Včelí produkty
    Odměnou za vaši práci vám bude med a voňavý včelí vosk. V knížce najdete také chutné recepty a zajímavé nápady, co si ze včelích produktů vyrobit.
  4. Chráníme včely
    Včely potřebují spoustu potravy, a jsou proto odkázané na kvetoucí rostliny. Inspirujte se nápady v knížce a pomáhejte včelám ve svém okolí.

Ukázka z knihy

Včelí vosk je materiál, ze kterého včely budují plásty. V nich pak skladují med, nektar a pyl a také v nich odchovávají plod. Vosk je pro tato pilná stvoření zároveň důležitým komunikačním prostředkem – na voskových plástech krouží včely své proslulé včelí tance. Vosk si včely vyrábějí samy.

Prolistujte si ukázku.

Včelaření pro děti

Autorky: Sarah Budeová, Rebecca Schmitzová
Přeložil: David Krásenský

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 215×188 mm
ISBN: 978-80-88316-89-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Včelaření pro děti vydalo nakladatelství Kazda.

O autorkách

Sarah Budeová se věnuje zážitkové pedagogice a Rebecca Schmitzová je vedoucí iniciativy „Včely nás učí“. Obě už dlouho včelaří a život v úlu je nepřestává fascinovat.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Slova jako fyzika či teorie mohou znít strašlivě a nudně. Nicméně za pomoci ilustrací a jednoduchého textu se dozvíte mnoho zajímavostí o fungování vesmíru a propojení času a prostoru.

Nikdy není příliš brzy ani pozdě zkoumat myšlenky géniů. Einsteinova teorie relativity je jedním ze základních kamenů moderní fyziky, ale vyžaduje, abychom zcela přehodnotili naše vnímání času a prostoru.
V relativním vesmíru se dějí podivné věci – např. délka a čas již nejsou pevně vymezené a závisí na vztažné soustavě. Pokud se pohybujete vysokou rychlostí, čas se zpomaluje, zmenšují se vzdálenosti a zvyšuje se hmotnost.
Sto let na Zemi může znamenat pouhých několik hodin pro někoho, kdo cestuje v raketě, která letí téměř rychlostí světla. Takže pokud se chcete dozvědět více o tom, jak funguje náš vesmír a jak jsou vzájemně propojené prostor s časem, otevřete tento fascinující průvodce relativitou.

Ukázka z knihy

Moje prvni kniha o teorii relativity

Moje první kniha o teorii relativity

Autoři: Sheddad Kaid-Salah Ferrán, Eduard Altarriba
Přeložila: Tereza Baštářová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 213×217 mm
ISBN: 978-80-271-1759-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Moje první kniha o teorii relativity vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Od relativity se posuneme ke kvantové fyzice, která se zabývá atomy a jejich chováním. A ač se to nezdá, bez její existence by nebyla ani taková zařízení jako jako počítače či mikrovlnky. Opět se můžete těšit na zajímavé čtení s doprovodnými ilustracemi.

Svět kvantové fyziky je úžasné místo, v němž mikročástice dokážou dělat neuvěřitelné věci.
Jak mohou atomy existovat na dvou místech najednou?
Jak může být kočka zároveň mrtvá i živá?
Otevírá se před námi fascinující svět, nahlédněme do něj…
Všechno kolem nás – země, stromy, hory, zvířata, světlo, voda, vzduch a dokonce i my sami – se skládá z velmi drobných částic, menších než nanometr. Kvantová fyzika tyto částice a jejich chování zkoumá, bez ní by neexistovalo žádné z našich elektronických zařízení – od chytrých telefonů až po počítače, mikrovlnné trouby, fotobuňky a mnoho dalšího.

Ukázka z knihy

Lidé mnoha civilizací věřili v bohy, kteří stvořili svět. V hinduistické mytologii Zemi drží čtyři sloni podpíráni želvou, která stojí na hadovi, požírající si vlastní ocas. Většina lidí v Evropě byla zase po staletí  přesvědčená, že země je placatá.

Moje prvni kniha o kvantove fyzice

Moje první kniha o kvantové fyzice

Autoři: Sheddad Kaid-Salah Ferrán, Eduard Altarriba
Přeložila: Tereza Baštářová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-271-1758-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Moje první kniha o kvantové fyzice vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdina, zvídavý medvěd, našel zálibu ve společenských pravidlech a jejich dodržování. A neváhá s nimi seznámit i čtenáře, kteří se tak naučí správně oblékat, stolovat a získají celou řadu potřebných rad.

O medvědech si jistě myslíte, že jsou to neohrabaná huňatá zvířata, kterým chutná med a v čase, kdy na zemi padne sněhová přikrývka, spí hlubokým zimním spánkem. Ale náš medvěd je jiný – rád pozoruje slušné lidi a se vším, co zjistil, se chce podělit s vámi, malými čtenáři. Naučí vás zdravit, nastupovat do tramvaje, jak se obléct na různé příležitosti, jak se chovat v kině a u stolu při jídle. Dokonce vám ukáže, jak si uvázat kravatu (to se vám jako dospělým může hodit).
Kniha je rozšířenou a upravenou verzí semestrální práce mladé slovenské ilustrátorky.

Ukázka z knihy

Etiketa 1

Etiketa 2

Etiketa: Pravidla slušného chování

Autorka a ilustrátorka: Marta Mészárosová

Počet stran: 44
Vazba: vázaná
Formát: 200×280 mm
ISBN: 978-80-276-0090-8
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Etiketa: Pravidla slušného chování vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou další ukázky z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak žijí zvířata v zimě
Naučné obrázkové příběhy pro společné vyprávění a poznávání

Pasparta, 2020

zobrazit info o knizeVčelaření pro děti

Budeová, Sarah - Schmitzová, Rebecca

Kazda, 2020

zobrazit info o knizeMoje první kniha o teorii relativity

Ferrán, Sheddad Kaid-Salah - Altarriba, Eduard

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMoje první kniha o kvantové fyzice

Ferrán, Sheddad Kaid-Salah

Grada, 2020

zobrazit info o knizeEtiketa: Pravidla slušného chování

Mészárosová, Marta

Slovart, 2020

Napsat komentář