Čteme ušima

Tipy_Dalajlamova kocka_Mlyn_Maly princ
Dnes si nebudeme číst. Budeme poslouchat! A sice moudrosti dalajlamovy kočky, příběh jednoho mlýna a nezrušitelného slibu a na závěr muzikálové zpracování Malého prince.

Dalajlamova kočka s pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy se vrací v audio verzi bestselleru Davida Michieho, aby nám přiblížila klíčová témata tibetského buddhismu.

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu (audiokniha)

Autor: David Michie
Přeložila: Petra Vlčková
Čte: Ivana Jirešová

Vazba: CD
ISBN: 8594185330295
Doporučená cena: 229 Kč

Audioknihu Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti knihu, kterou by mohl rozdávat návštěvám, přihlásí se o něj všemi čtyřmi tlapkami nečekaný dobrovolník. Kniha má shrnovat čtyři klíčové složky tibetského buddhismu – a zároveň zprostředkovávat pocit hlubokého klidu a důvěry, jaký vyvolává prostá přítomnost Jeho Svatosti. Kdo povolanější by se k tomuto poslání našel než jeho milovaná kočka? Na základě zajímavých setkání s váženými hosty a svých vlastních poutavých dobrodružství vám v této knize dalajlamova kočka přibližuje čtyři klíčová témata nejen teoreticky, ale především v jejich praktické rovině. Díky tomu, jak probírané aspekty tibetského buddhismu aplikuje do vlastního života, získává dokonce nový titul – terapeutická kočka. Jestliže hledáte shrnutí tibetské moudrosti, ovšem z nečekaného úhlu a zdroje, mohla by vás tato kniha možná dokonce dovést k předení!

 

David Michie

Michie_DavidDavid Michie (* 1962, Zimbabwe) je spisovatel a propagátor buddhismu, žijící v Austrálii. Autor se narodil v Zimbabwe, vystudoval v Jižní Africe, několik let žil v Londýně, kde pracoval v tiskové agentuře, a nyní bydlí v Austrálii. O meditace se začal zajímat v době, kdy pracoval v Londýně. Často se dostával do stresu, začínaly mu různé zdravotní potíže, až se dostal ke komplementárnímu terapeutovi, který ho nasměroval na meditování. Zdravotní obtíže mizely, a tak se během učení meditování dostal až k tibetským buddhistickým učitelům – Les Sheehy, Geshe Thubten Acharya Loden a Zasep Tulku Rinpoche. Autor píše knihy o rozjímání, buddhismu a vnímání. V této době je jedním z nejprodávanějších spisovatelů tohoto žánru. Knihy jsou vydávány ve 25 jazycích a ve více než třiceti zemích světa. Pod záštitou The Australia Institut of Management – University of Western Australia Business School, pořádá školící semináře, na kterých bývá hlavním řečníkem. Michie je autorem knih Dalajlamova kočka, Dalajlamova kočka a síla meditace, Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda, Buddhismus pro zaneprázdněnéPes Jejího Veličenstva a jeho miseKouzelník ze LhasyPospěš si a medituj aj.

Zdroj informací: Knižní klub

————————————————

Nechte se unést audioknižním vydáním knihy Mlýn od Michala Vaněčka – poutavý příběh o dvou bratrech, jednom mlýnu a zásadním slibu předčítá Pavel Soukup.

Mlýn (audiokniha)

Fascinující příběh podle skutečné události
Autor: Michal Vaněček
Čte: Pavel Soukup

Vazba: CD
ISBN: 859-404-924-069-2
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Mlýn vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Strhující příběh dvou bratrů, kteří dali slib umírajícímu otci, že uchrání jejich mlýn a majetek proti všem. Lze takový slib dodržet za všech okolností? Může oddanost takovému závazku odolat i mašinériím totalitních režimů? Zcela ojedinělé zpracování neobyčejně silného životního příběhu rodiny z jižních Čech zahrnuje časové období přes sto let. Nelehké životní osudy jednotlivých postav dokreslují autentické zprávy z Rudého práva, při kterých vás možná i zamrazí. Mlýn je symbolem děsivého soukolí, kterým musela řada našich předků projít. Je symbolem víry v právo na svobodu, v právo rozhodovat sám o svém osudu a být připraven vzít na sebe zodpovědnost. Dva bratři svůj slib splnili. Uchránili svůj majetek proti nacistům, komunistům i podnikatelům. Ale za jakou cenu…

 

Michal Vaněček

Michal-VanecekIng. Vaněček Michal Ph.D., MBA je autorem úctyhodné řady téměř třiceti knih povídek a pohádek (např. Bajky z farmy zvířatStaré řecké báje a pověsti pro dětiCo má vědět správný Čech, Mlýn aj.). Ač to vypadá na první pohled zcela neslučitelně s pohádkami, jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Je spolumajitelem a ředitelem společnosti T-SOFT a.s., a to již 27 let. Mimo to se věnuje nadaci a charitativní činnosti. V rámci Nadace T-SOFT ETERNITY vydává též knížky, zejména s medicínskou tematikou nebo s tematikou, která je obtížně uplatnitelná komerčně. Sám se jako autor, spoluautor nebo manažer podílel na téměř šedesáti knižních titulech a CD. V současné době významně spolupracuje s nakladatelstvím Grada, kde vydává úspěšné a oblíbené knihy pro děti i pro dospělé.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Zaposlouchejte se do českého muzikálu vytvořeného na motivy proslulého Malého prince od Antoina de Saint-Exupéryho. Potěší vás hlasy Vojtěcha Dyka, Ivany Korolové, Josefa Vojtka a dalších.

Malý princ – muzikál na CD

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Účinkují: Vojtěch Dyk, Jiří Korn, Ivana Korolová, Tomáš Trapl, Viktor Antonio, Martin Pošta, Josef Vojtek a další

Vazba: CD
ISBN: 8590236107229
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Malý princ – muzikál na CD vydalo nakladatelství Radioservis.

Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dříve neztvárněných hudebních směrů. Díky hudbě, hercům a zpěvákům se přeneseme do světa fantazie, ať už se jedná o podivné planety nebo jejich ještě podivnější obyvatele. Planetu Zemi reprezentuje nejen poušť, ale také kantýna korsického letiště, odkud Exupéry startoval ke své poslední misi. Příběh samotného Exupéryho i Malého prince dojímá celý svět už po desítky let, a proto chceme touto cestou oslavit i my 120. výročí narození velkého snílka a velkého člověka Antoine de Saint-Exupéryho, který nyní přichází k velkým i malým posluchačům ve velkolepém muzikálovém provedení.

Poslechněte si ukázky na webu Radiotéky.

Hudba a hudební aranžmá – Daniel Barták
Texty písní a scénář – Richard Bergman
Producent, scénář, režie –Vít Pokorný

 

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry (*Lyon, Francie, 1900) byl francouzský spisovatel, publicista a letec. Narodil se do šlechtické rodiny. Doposud se přesně neví, kdy zemřel. Během druhé světové války působil jako válečný letec a z průzkumného letu na Korsiku se již nevrátil. S jistotou víme, že se jednalo o měsíc červenec roku 1944. Již od svých raných let miloval literaturu a svět kolem ní jej fascinoval, tuto lásku však vždy prolínal s letectvím. Obě polohy svých životních vášní promítl v nejznámějším díle Malý Princ, které ovlivnilo a ovlivňuje čtenáře celého světa. Exupéry složil zkoušku z civilního letectví, létal na afrických i transatlantických linkách v Severní i Jižní Americe. Podstatné pro jeho tvorbu bylo přežití dvou vážných leteckých havárií (jedna z nich v Libyjské poušti). Setkal se zde snad opravdu s postavou Malého Prince? Debutoval povídkou Letec. Hledání kamaráda, který se ztratil při přeletu And, jej inspirovalo k sepsání knihy Noční let. Obrovský úspěch získala též kniha Válečný pilot, filozofické a humánní myšlení promítl do knihy Citadela. Exupéry je dále autorem knih PovídkyLetec a živly a Kameny chrámu.

Informace byly čerpány ze stránek Knihy Dobrovský.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete řadu knih za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy na audioknihy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu (audiokniha)

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2020

zobrazit info o knizeMlýn (audiokniha)
Fascinující příběh podle skutečné události

Vaněček, Michal

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeMalý princ – muzikál na CD

Saint-Exupéry, Antoine de

Radioservis, 2020

Napsat komentář