Život včel

Vcelareni pro deti nahled
Vítejte ve včelím úle, kde organizovaně žijí matka-královna, dělnice a trubci. Díky příručce si osvojíte, jak správně pečovat o své včelstvo, a odměnou vám budou včelí produkty jako med a vosk. Nechybí ani tipy, jak včely chránit, a samozřejmě také bohaté ilustrace.

Při včelaření poznáte včely dokonale – budete vědět, jak žijí, jak spolu komunikují nebo jak vzniká med a vosk. To všechno a ještě mnohem víc se dozvíte také v knížce Sarah Budeové a Rebeccy Schmitzové.

  1. Život včel
    Včely nežijí osamoceně, nýbrž ve velmi dobře organizovaném společenství. V první části knížky se seznámíte s obyvateli včelího úlu: s dělnicemi, trubci a také s matkou.
  2.  Včelaření
    Včelař se stará o své včelstvo a dobře ví, jak včely žijí. I vy zjistíte, jak o včely pečovat, aby se jim dařilo.
  3. Včelí produkty
    Odměnou za vaši práci vám bude med a voňavý včelí vosk. V knížce najdete také chutné recepty a zajímavé nápady, co si ze včelích produktů vyrobit.
  4.  Chráníme včely
    Včely potřebují spoustu potravy, a jsou proto odkázané na kvetoucí rostliny. Inspirujte se nápady v knížce a pomáhejte včelám ve svém okolí.

Včelaření pro děti

Autorky: Sarah Budeová, Rebecca Schmitzová
Přeložil: David Krásenský

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 215×188 mm
ISBN: 978-80-88316-89-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Včelaření pro děti vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorkách

Sarah Budeová se věnuje zážitkové pedagogice a Rebecca Schmitzová je vedoucí iniciativy Včely nás učí. Obě už dlouho včelaří a život v úlu je nepřestává fascinovat.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

Doporučujeme

Přečtěte si další z knih pro děti a mládež nakladatelství Kazda, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVčelaření pro děti

Budeová, Sarah - Schmitzová, Rebecca

Kazda, 2020

Napsat komentář