Jak neubližovat svému tělu

telo-uvod
Jak pečovat o své tělo? Jak se starat, aby bylo zdravé? A na co si dát pozor, když si ho chceme nechat potetovat? Na všechny tyto otázky odpovídají následující knižní novinky.

Kniha Tělo není automat od českého lektora Matěje Šulce nás nejen vyzývá k tomu, abychom se o své tělo starali, ale také nám ukazuje, jak si uvědomit svůj fyzický potenciál a následně ho využít.

Tělo není automat

Autor: Matěj Šulc
Ilustrace: Dan Růžička

Počet stran: 181
Vazba: brožovaná
Formát: 210×148 mm
ISBN: 978-80-907648-1-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tělo není automat vydalo nakladatelství Dynastie.

Kniha nejen o těle a pohybu, ale především o souvislostech zdravého životního stylu. Převzít zodpovědnost za své tělo je ten nejjednodušší a zároveň nejzákladnější krok na cestě ke zdraví. A na něj není nikdy pozdě. Kniha pro všechny, bez rozdílů! Začněte dnes, protože Tělo není automat!

Ukázka z knihy

Uvědomění si vlastního fyzického potenciálu a jeho aplikace je důležitým krokem ke zdraví. Problémem 21. století je ale fakt, že lidé často o svém potenciálu nemají tušení. Nebo ho razantně podceňují.

Zrekapitulujme si to, co už víme – většina lidí žije v relativní fyzické pohodě. Když je zima, zapneme topení, když je teplo, nastavíme klimatizaci. Když je potřeba něco vystěhovat, zavoláme firmu a zahrady, kde bychom se museli ohánět, měníme za byty a auta. Jídlo nám dovezou a účty zaplatíme online, bez nutnosti se zvednout z gauče. Samozřejmě existují výjimky, a tak se naštěstí tělesná aktivita do našich životů někdy přeci jen vkrade.

Screenshot 2020-09-15 at 10.09.38

Stáhněte si celou rozsáhlou ukázku z této knihy!

O autorovi

Matěj Šulc se ve světě cvičení pohybuje již osm let. Je lektorem mnoha zdravotních kurzů včetně kurzů pro ženy po porodu. Tělo není automat je jeho první knihou, ale již nyní připravuje pokračování. Zároveň natáčí podcast nazvaný Matěj Šulc Podcast.

Zdroj: matejsulc.cz

O nakladateli

dynastie-logoNakladatelství Dynastie je malé rodinné nakladatelství, které chce pokračovat v rodinné tradici a využít nabytých zkušeností s vydavatelskou činností. Vzniklo na jaře roku 2014 a jeho cílem je přinášet na český trh ojedinělé knižní tituly dětské literatury. Publikační činnost nakladatelství se však na dětskou literaturu neomezuje, jak dokazuje třeba kniha Tělo není automat.

————————————————

Aneta Cibulková se tématu tetování věnuje dlouhodobě a sama je potetovaná. V knize Netetuj se blbě odpovídá na mnohé otázky s tetováním spojené a upozorňuje, na co je třeba si dát pozor nejen při výběru tatéra.

Netetuj se blbě

Autorka: Aneta Cibulková

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 170×170 mm
ISBN: 978-80-7428-380-2
Doporučená cena: 589 Kč

Knihu Netetuj se blbě vydalo nakladatelství Plot.

Netetuj se blbě je první knihou na trhu, která mapuje celý proces vzniku tetování. Od hledání tatéra nebo motivu přes aplikaci až po následnou péči. Poukazuje na dobré i špatné cesty, jde do hloubky, je ale psaná jednoduše a lidsky. Nedělá ramena, nehraje na ego a zodpoví vám všechno, co jste kdy o vzniku tetování chtěli vědět. Jestli vás tetování jednoduše baví, nechcete se tetovat blbě nebo dokonce sami chcete vzít jehlu do ruky, je tato kniha dobrým materiálem.

Na knize se spolu s autorkou podíleli uznávaní odborníci, kteří v oboru působí řadu let. Kniha, vedle zmíněné hlavní linky, poskytuje zároveň vhled do současné „subkultury“, která k tetování patří. Obsahuje práce 22 kvalitních českých a slovenských tatérů, dva obsáhlé rozhovory, názory tatérů-partnerů a v neposlední řadě ohlédnutí do historie k ručnímu pájení jehel.

Ukázka z knihy

Ano, bolí to. Někoho míň, někoho víc. Jsou lidi, který u tetování regulérně usnou. A mimochodem u toho spánku vypadají opravdu spokojeně. Jsou lidi, který si musí dávat pauzy, aby to vydrželi.

Ne, nemůžu vám říct, jestli to bolí na žebrech hodně nebo málo. Jestli přežijete tetování na nártu nebo ne. Protože je to tak moc individuální, že to zodpovědně říct nejde. A doporučuju vám vyhnout se plni očekávání debatám s kamarády, vyhledávání frází jako „tetování na kotníku – bolest“ na Googlu, protože tím jenom ztrácíte svůj drahocenný čas, který vám už nikdy nikdo nevrátí, a je to stejně k ničemu. Jestli nějaký motiv chcete, proberte s tatérem místo a pojďte do toho. Až v tu chvíli zjistíte, jak moc to bolí. A mohu vás uklidnit, pravděpodobně to úplně v klidu přežijete a na konci už budete vymýšlet, na jaké tetování půjdete příště.

tetovani ukazka

Stáhněte si celou ukázku z knihy Netetuj se blbě.

O autorce

Autorka Aneta Cibulková se tetování jako tématu věnovala v různých publicistických pracích – psaných i audiovizuálních. Sama je potetovaná a k této subkultuře má blízko. Dlouhodobě se živí jako social media manager a zároveň dokončuje studia na publicistické škole. Můžete ji také znát z YouTube, kde pravidelně publikovala videa o tetování pod přezdívkou Anett.

Zdroj: plotknihy.cz

O nakladateli

Nakladatelství Plot v roce 2018 oslavilo již své 20. narozeniny. Od svého vzniku vydalo již několik stovek titulů různých témat a zaměření. V roce 1998 zahájilo svou činnost jakožto malé rodinné nakladatelství a začalo vydávat knihy o přírodě, literaturu pro volný čas a zábavu a především literaturu kynologickou. V průběhu času se postupně ediční řady rozšiřovaly a pro lepší orientaci vzniklo několik tematických okruhů od odborné literatury přes mytologii, beletrii a poezii, dětskou literaturu, kuchařky a zdraví. Prim ovšem v Nakladatelství Plot hraje stále kynologická literatura, která se věnuje výchově, výcviku, psím sportům i monografiím jednotlivých plemen.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTělo není automat

Šulc, Matej

Dynastie, 2020

zobrazit info o knizeNetetuj se blbě

Cibulková, Aneta

Plot, 2020

Napsat komentář