Heidelberský katechismus

Dobra zprava na kterou jsme temer zapomneli
Kevin DeYoung ukazuje, že i křesťané potřebují ve svém životě evangelium, aby jim připomínalo jejich vztah k Bohu a víru samotnou. Radí, jak správně aplikovat heidelberský katechismus v každodenním životě.

Možná to zní zvláštně, ale křesťané potřebují evangelium stejně jako nevěřící. Potřebujeme ho, aby nás ochránilo před tím, že budeme ve svém každodenním vztahu s Bohem klást důraz na výkon. Potřebujeme ho, aby nám připomínalo, že jsme stále ještě hříšníky, jejichž jedinou nadějí pro věčný i nynější život je „Ježíšova krev a spravedlnost“.
Heidelberský katechismus – pokud mu správně porozumíme – nám pomůže udržet si vědomí naší viny a Boží milosti a vděčně reagovat na Boží dobrotu. Kevin DeYoung nám mistrovsky ukazuje, jak každý z těchto tří pojmů vypadá v běžném životě.
„Evangelium, jak ho shrnuje Heidelberský katechismus, je slavné, jeho Kristus milostivý, jeho útěcha je bohatá, jeho Duch silný, jeho Bůh svrchovaný a jeho pravda nadčasová. Můžete se tu setkat s Kristem – stačí se přijít podívat.“

Ukázka z knihy

Jediné, co je těžší než najít pravdu, je neztratit ji. Co začíná jako nové a cenné, se stává všedním a starým. Co začíná jako vzrušující objev, se stává mechanickými úkony. Co jednu generaci podněcuje k oběti a nadšení, se u další generace stává důvodem ke vzpouře a apatii.

Dobrá zpráva, na kterou jsme téměř zapomněli

Znovuobjevování evangelia v katechismu ze 16. století
Autor: Kevin DeYoung

Počet stran: 254
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-425-6
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Dobrá zpráva, na kterou jsme téměř zapomněli vydalo nakladatelství Návrat domů, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Kevin DeYoung (*1977) je americký reformovaný evangelický teolog a autor. V současné době je hlavním pastorem v Severní Karolíně.


Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu, která se zabývá aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrá zpráva, na kterou jsme téměř zapomněli
Znovuobjevování evangelia v katechismu ze 16. století

DeYoung, Kevin

Návrat domů, 2020

Napsat komentář