Svět zvířátek

Tipy_Vypravy do sveta zvirat
Prázdniny utekly jako voda a první zářijový týden je tu. Ještě než se začnou hromadit školní povinnosti, můžete si užít poslední chvilky volna spolu s knižními zvířecími hrdiny. V bajkách najdete poučení, seznámíte se s obyvateli Medového lesa a poznáte citový život zvířat.

Ve vísce i v podhůří zvířátka zažívají spoustu zajímavých příhod. Každé z nich prožívá svůj příběh, ve kterém se skrývají ověřená ponaučení. A opět nechybí krásné ilustrace.

Ropucha Oleandra smutní, že nemůže být zakletou princeznou. Upovídaný svišť Bertík najednou utichne. Jestřáb Baltazar touží žít obklopený kamarády, už nechce osaměle létat na obloze, a proto se vydá na zem a potká cvrčka Gabriela. V jiném zátiší tchoř Řehoř vymýšlí, jak zahnat fámy, které se o něm povídají. Aby toho nebylo málo, do krajiny se zatoulá rosomák Jáchym. Nad údolím létají slavíci, kteří hledají pole pro mandelinky, zatímco v potoce dovádí lín Oskar s Benediktem. Slepýš Zoltán se oddaně stará o kukaččí mládě. Roztomilé housátko ve vísce je posmutnělé, že ztrácí obdiv ostatních. Kamzík Sebastián skákající nedaleko v podhůří hledá, jak si naplnit život báječnými zážitky, a pomůže mu ledňáček Vilém. Dudek Přemek v lesích opodál zase řeší nečekané nesnáze, díky kterým objeví své štěstí.
Uvnitř knížky se skrývá rozuzlení, jak každý příběh dopadne… Všechna poučení, která se zde nalézají, jsou zvířátky důkladně ověřená. Jedná se o čtvrtý díl v pořadí, poprvé ilustroval Josef Quis

Bajky z podhůří i vísky

Autorka: Hana Kobulejová
Ilustroval: Josef Quis

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 162×205 mm
ISBN: 978-80-88104-67-4
Doporučená cena: 222 Kč

Knihu Bajky z podhůří i vísky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL. Podívejte se na předchozí dobrodružství zvířátek.

————————————————

Seznamte se s lišákem Míšou, laňkou Daňkou, mývalkou Makovičkou a prasátkem Chrochtíkem. Obývají Medový les a vždy se snaží pomoci tam, kde to je potřeba. Tentokrát díky neposlušné Pavle zachrání dva králíčky.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát pomůžou neposlušné Pavle: ta se vydá na dobrodružnou výpravu lesem a objeví dva králíčky, kterým hrozí velké nebezpečí.
Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic… Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchraně dvou králíčků.

Ukázka z knihy

Tihle dva běhají úplně stejně rychle, a proto se snaží jeden druhého předhonit nebo nějak přelstít, kdykoli je to možné.
„Hele, víš přece, jak plaché jsou divoké kočky. Mně připadá skvělé, že si Mourka vůbec troufla někoho pozvat,“ prohlásí Míša.
„Snad nám přinesou aspoň kousek dortu,“ pronese toužebně Chrochtík. (str, 10)

Kamaradi z Medoveho lesa

Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení

Autorka: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Ilustrovala: Carola Sieverding

Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-88316-84-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila čtení, a proto knížky taky velmi ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie, zato nemá plavecký odznak. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa. Tam se nachází místo, kde člověk může stát v jednu dobu ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku – tedy pod podmínkou, že má tři nohy.

————————————————

Černokněžník a jeho tetička se rozhodli spojit síly a stvořit tajemný lektvar, který plní přání, jenže obráceně. Překazit jeho výrobu a porazit zlé síly chtějí kamarádi v podobě kocoura Mauricia a havrana Jakuba.

Michael Ende líčí v Punči přání dobrodružství dvou nerozlučných přátel, tlustého vypelichaného kocoura Mauricia a revmatického škarohlída havrana Jakuba, kteří se odhodlaně pustí do křížku s černokněžníkem Škodolibem a jeho tetičkou Tyranií: ti dva totiž vaří čarodějný lektvar, po jehož požití se splní veškerá přání – jenže obráceně. Obě popletená stvoření, Mauricio a Jakub, se vrhnou do zdánlivě předem ztraceného úkolu prolomit s pomocí svatého Silvestra účinky čarovného punče a porazit zlé magické síly. Že se jim to nakonec podaří a čtenáři se výtečně baví, není snad ani třeba připomínat. A tak zatímco obě zvířátka, jinak přirození nepřátelé, se spřátelí, čarodějové ztroskotají na své nepřekonatelné nedůvěře.
Punč přání byl ve světě přeložen do více než dvaceti jazyků.

Ukázka z knihy

Toho posledního odpoledne v roce se neobvykle brzy setmělo. Obloha se zatáhla černými mraky a v Mrtvém parku se už několik hodin proháněla sněhová vánice.
Uvnitř víly jménem Noční můra se nic nepohnulo – až na mihotavé odlesky ohně, který hořel zelenými plameny v otevřeném krbu a nořil čarodějnickou laboratoř do přízračného světla.
Pendlovky nad krbovou římsou se rachotivě uvedly do pohybu. Byly to vlastně svého druhu kukačky, ale jejich umně vyvedený hrací mechanismus přestavoval bolavý palec, do kterého bušilo kladivo. (str. 5)

Punč přání

satanarcheolegenialkohrozný
Autor: Michael Ende
Přeložil: Radovan Charvát

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-257-3254-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Punč přání vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Michael Ende je známý německý autor fantastické a dětské literatury (Nekonečný příběhDěvčátko Momo a ukradený časJim KnoflíkLukáš a lokomotiva Ema). Knihu o Rodrigovi a Špuntovi za svého života Michael Ende rozepsal, ale nestihl ji dokončit.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Panda Fanda je zvídavý zvířecí kluk, který se rád učí novým věcem a exceluje v umění kung-fu. Spolu s kamarádem, robotem Adamem, se vydá na neuvěřitelnou cestu plnou dobrodružství. Navštíví vesmír a zúčastní se i nejdůležitější sportovní události.

Velké pandí dobrodružství právě začíná!
V bambusovém lese žije se svou rodinou malý pandí rošťák Fanda. Je to moc chytrý a veselý kluk, má rád nové věci a miluje dobrodružství. Ve škole bojových umění se pod vedením zkušeného Mistra učí základům kung-fu a patří k nejlepším žákům. Jednoho dne se Fanda rozhodne opustit svoji rodinu a vydá se na dalekou cestu. S kamarádem robotem Adamem se proletí vesmírem, přistanou na Venuši a dokonce se zúčastní i Lesních olympijských her. Vydejte se s pandou Fandou do světa fantazie!

 

Ukázka z knihy

Celý den žáci nacvičovali bojové postavení. Zatím se nedostali ke vzájemnému zápasu.
Malý Fanda byl trochu zklamaný. Všechno ho bolelo a nejraději by se vrátil domů. Jenže se zapsal do bojové školy a vnitřní hlas mu říkal: „Z bojové školy se přece jen tak neutíká. Vždyť ses tak těšil! Zklamal bys sám sebe. Pokračuj a stane se z tebe silný a odvážný bojovník.“ (str. 13)

Panda Fanda

Panda Fanda

Autorka: Monika Nikodemová
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 168×212 mm
ISBN: 978-80-271-2060-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Panda Fanda vydalo nakladatelství Grada.

O ilustrátorce

Veronika Balcarová je ilustrátorka , která se věnuje ilustracím pro děti a klasické malbě.  Svou práci dělá s velkou radostí a láskou. V jejich obrázcích naleznete upřímnou radost, hravost a touhu po poznávání. V ilustracích ráda nechává zvířátka vyprávět příběhy, tak trochu z našeho života. Ilustruje dětské knihy, časopisy, omalovánky.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Známý lesník opět vezme dětské čtenáře do zvířecí říše. Tentokrát se zamyslel nad tím, zda mohou zvířata cítit stejné emoce jako lidé. Audioknihu namluvil známý český herec a dabér Aleš Procházka.

„Mohou nás zvírata skutecne milovat?“
Nahrávka vznikla podle knihy
Petera Wohllebena Citový život zvířat vydané Nakladatelstvím KAZDA v roce 2017.
Fascinující pohledy do zvířecí duše. Starostlivě pečující veverky, věrně milující krkavci, soucitné myšky a truchlící laně – také si tyto city spojujete jen s lidmi?
Peter Wohlleben, lesník a autor mnoha bestsellerů, člověk s vášnivým zaujetím pro přírodu, vás opět přivede v úžas, tentokrát nad netušeně bohatým emočním světem zvířat.

Ukázka z audioknihy

Citový život zvířat (audiokniha)

Láska, zármutek, soucítění – úžasná tvář skrytého světa
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Magdalena Havlová
Interpret: Petr Procházka

Vazba: CD
ISBN: 8594201410024
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Citový život zvířat vydalo nakladatelství Kazda.

O autorovi

Peter Wohlleben (*1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatSlyšíš, jak mluví stromy a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. Jako audiokniha vyšel i titul Víš, kde bydlí zvířata? či Moudrost lesa. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků.

O interpretovi

Aleš Procházka (*1963) je herec, který v současnosti hostuje v Městských divadlech pražských, pochází z Prahy. Vystudoval pražskou DAMU a působil na různých divadelních scénách, hrál v mnoha televizních inscenacích a seriálech. Věnuje se také dabingu a svůj hlas propůjčil například Tomu Hanksovi, agentu Cooperovi v kultovním seriálu Twin Peaks nebo Severusi Snapeovi ve filmech o Harrym Potterovi.

Zdroj informací: Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBajky z podhůří i vísky

Kobulejová, Hana Karolina , Karolina

Agentura KRIGL, 2020

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa – Králíčci v ohrožení

Schütze, Andrea

Kazda, 2020

zobrazit info o knizePunč přání
satanarcheolegenialkohrozný

Ende, Michael

Argo, 2020

zobrazit info o knizePanda Fanda

Nikodemová, Monika

Grada, 2020

zobrazit info o knizeCitový život zvířat (audiokniha)
Láska, zármutek, soucítění - úžasná tvář skrytého světa

Wohlleben, Peter

Kazda, 2020

Napsat komentář