Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. září 2020

nenechte_si_ujit
Nevíte, kam příští týden? Koukněte na dnešní pozvánky, které vám přinášíme. V Praze se například koná křest knihy zpěváka Mira Žbirky či Yvette Tulip Hlaváčové. Zajít ale můžete i na příjemné autorské čtení v Brně či na besedu s Josefem Klímou.

V Pardubicích se pak koná Poezie pod klenbou, pořad, který je už tradičně zárukou příjemně stráveného večera.

Nejprve se ale podíváme na zmíněné autorské čtení v Brně. Ve středu 9. září se v Knihovně Jiřího Mahena představí návštěvníkům mladý autor sci-fi románů Robin Nasadil. Autor bude číst ze svých románů Co přichází se stínySimulace ukončena a taky si s vámi popovídá o tom, jaké byly jeho spisovatelské začátky. Dozvíte se také, kteří jiní autoři ho nejvíce ovlivnili. Autorské čtení začíná v 17.00.

Praze se ve středu 9. září bude konat křest knihy Miro Žbirka Songbook. Miro Žbirku asi není potřeba dlouze představovat, jedná se o jednoho z nejznámějších slovenských zpěváků. A díky této nové knize si můžete prostřednictvím jeho písní připomenout celou jeho pěveckou kariéru. A všechny písničky si navíc můžete i přímo poslechnout, společně s knihou totiž vychází i výběrové 3 CD. A navíc, v kinech aktuálně běží i film MEKY, který také popisuje životní cestu tohoto slavného zpěváka. Křest knihy se uskuteční v 17.00Paláci knih Luxor.

Hned ve čtvrtek 10. září se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční další křest. Začíná v 16.30 a těšit se můžete na dálkovou plavkyni Yvette Tulip Hlaváčovou, která napsala knihu Odsouzená talentem. Kniha je její upřímnou zpovědí o jejím životě a talentu. Zamýšlí se nad tím, jak dosáhnout úspěchu a přitom neztratit vlastní já, jak změnit karty, které nám byly rozdány. Knihu pokřtí Kamila Paličková.

A ještě tu máme jeden křest knihypražském Paláci knih Luxor. Uskuteční se ve čtvrtek 10. září a tentokrát svoji novinku představí komik, moderátor a herec Petr Vydra. Jeho kniha povídek nese název Hlas a jiné povídky a můžete se těšit na 23 humorně laděných příběhů. Jejich tématem jsou mnohdy lehce absurdní situace, které však ale všichni občas zažíváme, ať už v osobním nebo pracovním životě. Knihu pokřtí Adéla Elbel, Ester Kočičková a Iva Pazderková. Křest začíná v 18.00.

Nyní se přesuneme do Ostravy. V Domu knihy se ve čtvrtek 10. září koná besedaJosefem Klímou, investigativním novinářem, spisovatelem a televizním reportérem. V nedávné době se podílel na vzniku hned dvou knih, a to Šarlatán, která vznikla na základě scénaře Marka Epsteina ke stejnojmennému filmu s Ivanem Trojanem, a Třicet let pod přísahou, která je osobní zpovědí bývalého ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty. O vzniku obou těchto titulů se na akci dozvíte více, tak si ji nenechte ujít, začíná v 17.00.

Krajské knihovně v Pardubicích se v pátek 11. září koná tradiční večer nazvaný Poezie pod klenbou. Hostem bude mladý autor Jakub Nečina Ničema, který představí svoji prvotinu Vysoká škola humoru. Jedná se o vtipný román, který trefně odráží současnou dobu a u kterého se rozhodně nudit nebudete. O hudební doprovod během večera se postará Jan Kenny König.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář