Vyhrajte návod, jak milovat sebe i okolní svět

kdyz-neni-uniku-perex
Život se bohužel neskládá jen z radostných chvil, během kterých si přejeme, aby nikdy neskončily, ale občas se také musíme vypořádat s nezdary a bolestí. Ale i takovým okamžikům je potřeba se otevřít a přijmout je, abychom byli nakonec šťastní.

Milujte život takový jaký je

Kniha Když není úniku: Umění milovat tento svět učí čtenáře říci životu ano. A to ve všech jeho podobách, i těch, které nám nepřijdou lákavé nebo je dokonce považujeme za bolestné. Lidský život tvoří mix radosti, utrpení, okamžiků jasného nahlédnutí podstaty věcí i totálního zmatení.

Říká se, že skutečně milovat druhé můžeme až ve chvíli, kdy umíme milovat sami sebe. A že skutečnou radost můžeme zažít, až když se naučíme neutíkat před bolestí. Důležité je otevřít se životu se všemi jeho aspekty. Oblíbená buddhistická mniška učí čtenáře skutečné laskavosti k sobě samým i druhým. Když se naučíme přijmout radostné i bolestné věci stejným způsobem, pochopíme tanec života ve všech jeho přirozených cyklech a můžeme ve svých srdcích objevit pramen odvážné lásky s pochopením, že v nás je odjakživa.

 

Když není úniku

Autorka: Pema Čhödrön

Vydalo: nakladatelství Alferia
Překlad: Vojtěch Ettler
Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2020
ISBN: 978-80-271-2512-8

Přečtěte si více o knize Když není úniku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Alferia. A nezapomeňte také na ukázku.

Značka Alferia vznikla v roce 2015 jako značka Nakladatelského domu Grada specializovaná na non‑fiction v oblasti životního stylu. Od roku 2018 přichází s jednotnější vizí a v jejím portfoliu najdete publikace o sebepoznání, východních filosofiích, knihy zaměřené na psychosomatiku, vztah s přírodou, celostní přístup při řešení nejen zdravotních potíží, minimalismus a udržitelnost.

 

O autorce

Pema Čhödrön je oblíbená buddhistická učitelka, mniška, spisovatelka, matka a babička. Její přístupné učení a otevřenost inspiruje miliony čtenářů po celém světě a pomáhá lidem zpracovávat negativní emoce a žít v míru se světem i se sám se sebou. Narodila se v roce 1936 v New Yorku jako Deirdre Blomfield-Brown. Prožila klidné, katolické dětství, v jednadvaceti letech se vdala a odešla studovat anglickou literaturu a učitelství na Berkeley do Kalifornie. Mnoho let pracovala jako učitelka na základní škole. Když Pemě bylo třicet pět let a procházela druhým rozvodem, který v ní vyvolal nezvladatelné vlny negativity, potkala ve Francouzských Alpách Chime rinpočheho a brzy poté se stala mniškou novickou v Londýně. Ve svých knihách a přednáškách často mluví o tom, že negativní pocity a náročné situace jsou každodenní součástí života a také o vášni k životu, kterou je skvělé nalézt. V roce 1972 potkala svého nejdůležitějšího učitele Čhögyam Trungpa rinpočheho, kterého následovala až do jeho smrti v roce 1987. V roce 1981 byla plně ordinována v čínské tradici buddhismu v Hongkongu. Působila jako ředitelka centra Karma Dzong,v Boulderu, Colorado a vedla první klášter tibetského buddhismu určený pro mnišky a mnichy ze Západu v Gampo Abbey, v Cape Breton, Nova Scotia. V současné době se věnuje přednáškové činnosti na severoamerickém kontinentu.
(Zdroj informací: nakladatelství Alferia)

 

Vyhrajte knihu Když není úniku

Naučte se milovat svět a svůj život takový, jaký je – nejen chvíle štěstí a radosti, ale i veškeré prohry, okamžiky smutku a bolesti, které nás také občas potkají. Skutečně šťastní totiž můžete být až ve chvíli, kdy se naučíte před neštěstím neutíkat, ale postavit se mu čelem a otevřít se životu se všemi jeho aspekty. Publikace oblíbené buddhistické učitelky, mnišky a spisovatelky Pemy Čhödrön vás naučí, jak docílit toho, abyste ve svém srdci objevili lásku a porozumění nejen k sobě, ale i ke svému okolí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Alferia vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Když není úniku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Když není úniku
probíhá od 2. do 15. září 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 publikace Když není úniku: Umění milovat tento svět

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž není úniku
Umění milovat sebe a tento svět

Čhödrön, Pema

Alferia, 2020

Vyhrajte návod, jak milovat sebe i okolní svět - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 135evik napsal:

    Dobrý den, dnes vyhraná kniha přišla. Děkuji!

Napsat komentář