Jak být v životě spokojený

stesti
Spokojenost v životě je asi cílem každého z nás. Ne vždy je to ale tak snadné a samozřejmé, a tak občas není od věci si o spokojenosti něco přečíst. Dnes si proto představíme knihy, které se věnují lidské duši, jejímu rozvoji a cestě ke štěstí.

Chcete si udělat perfektní přehled o různých pohledech na lidské tělo? Pak rozhodně koukněte do Atlasu duše, těla a ducha, kde najdete nejen teoretické základy a různé metody ve zlepšování tělesného i duševního zdraví, ale i historické teorie. Pokud vás takováto témata zajímají, toto je základní příručka, která by vám neměla chybět.

Atlas duše, těla a ducha

Autor: Paul Hougham
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 230×285 mm
ISBN: 978-80-7625-166-3
Doporučená cena: 799 Kč

Knihu Atlas duše, těla a ducha vydalo nakladatelství Metafora.

Tato kniha čtenáře seznámí s rozličným pojetím lidského těla, duše a ducha v několika odlišných kulturách. Začíná západním pohledem na anatomii a fyziologii, založeném na vědeckém bádání. Zde se věnujeme tělu, od kostry až po imunitní systém a s pomocí skvělých ilustrací jsou srozumitelně vysvětleny všechny jeho funkce. Poté se zaměřuje na metody sledování a zlepšování tělesného a duševního zdraví, jako jsou osteopatie, akupunktura, iridologie, reflexologie, a nakonec vás seznámí s holistickými teoriemi o spojení člověka s vesmírem… Z těchto teoretických základů pak autor vychází při popisu nejrůznějších pohledů na tělo pocházejících z různých starobylých nauk včetně indického systému čaker, čínského systému meridiánů, stromu života kabaly nebo víry západoafrických šamanů.

————————————————

Judth Orloff je psychiatrička, která se specializuje na léčbu vysoce citlivých a empatických lidí. Ve svém novém titulu pak přináší postřehy ze své vlastní praxe. Můžete se těšit například na rady, jak se vyvarovat stresu či jak nastavit svůj denní program, abyste žili opravdu šťastným životem.

Deník pro vysoce citlivé lidi

Autorka: Judith Orloff

 

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-271-1312-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Deník pro vysoce citlivé lidi vydalo nakladatelství Grada.

S tímto zábavným deníkem se naučíte lépe o sebe pečovat a rozvíjet své dary senzitivity, intuice, tvořivosti a soucitu. Okouzlující deník usnadní vaši cestu k sebepoznání a potěší vaše smysly.
Uvnitř najdete dostatek prostoru pro své vlastní postřehy, ale také inspirativní rady a cvičení, jež vám pomohou vyrovnat se s přetížením smyslového vnímání a nastavit váš každodenní program tak, aby vám život přinášel radost. V deníku také objevíte účinné nástroje, které vás zbaví stresu a přejatých negativních emocí, naučí vás pracovat se silami, jež vám dodávají životní energii, a ctít moudrost vlastního těla.
Kéž vám každá stránka nabídne příležitost stát se silnějším člověkem a porozumět daru vysoké citlivosti.

O autorce

Judith Orloff, MD, je psychiatrička, která má soukromou praxi v Los Angeles a působí na psychiatrické klinické fakultě Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA). Specializuje se na léčbu vysoce citlivých a vysoce empatických lidi. Doktorka Orloff je sama vysoce citlivou osobou a kombinuje moudrost konvenční medicíny se špičkovými poznatky z oblasti intuice, spirituality a energetické medicíny. Je autorkou bestsellerů deníku New York Times Emotional Freedom, The Power of Surrender, Positive Energy, Guide to Intuitive Healing a Second Sight. Její dílo bylo prezentováno v pořadu The Today Show televizní stanice NBC a dále na stanicích CNN či PBS a v magazínu Oprah Winfrey O, The Oprah Magazine.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Název titulu Poslední šíp vychází z biblického příběhu, který autora inspiroval k zamyšlení. Žijeme své životy opravdu tak, jak bychom si přáli? Autor své myšlenky sepsal do příběhu, který nedávno vydalo nakladatelství Návrat domů.

Poslední šíp

Nešetřete si nic pro další život
Autor: Raphael McManus

Počet stran: 140
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-428-7
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Poslední šíp vydalo nakladatelství Návrat domů.

Představte si, že jste v životě vykonali vše, co jste vykonat měli. Že jste žili odvážně a směle, přijímali jste všechny krásné i těžké chvíle, žili jste naplno. Teď jste na konci a můžete s vděčností Bohu a v pokoji vydechnout naposled. Chtěli byste prožít takový život? Přesně k tomu vás zve kniha Poslední šíp.
Když král Izraele navštívil již starého a umírajícího proroka Elíšu, dostal od něj zvláštní instrukce: měl vzít do ruky šípy a udeřit s nimi do země. Udeřil třikrát a přestal. Jeho chabá snaha mu nakonec přinesla jen částečné vítězství v bitvě. Erwin McManus se s pomocí této biblické ilustrace zamýšlí nad tím, jak žijeme svůj vlastní život a jak bychom jej možná chtěli žít.

Ukázka z knihy

William Osborne McManus se s mojí maminkou oženil, když mi byly asi tři roky. Nebyl to můj vlastní otec a nikdy si mě ani mého bratra právně neosvojil, ale prakticky byl jediným otcem, jakého jsem kdy znal. Sblížili jsme se a myslím, že v dětství jsem ho měl moc rád, jak jen syn může otce milovat. Když jsem byl malý, říkal jsem mu tati. Později jsem ho oslovoval už jenom Bille.

Tento muž byl po všech stránkách rozporuplný. Byl vřelý a podmanivý, charismatický a sympatický. Zároveň to byl podvodník, pro něhož pravda představovala pouze materiál vetkaný do lží, které se mu právě hodily. Pamatuji se, jak do kin přišel film Chyť mě, když to dokážeš s Leonardem DiCaprio v hlavní roli. Můj bratr Alex mi telefonoval a ptal se: „Už jsi ten film viděl? Je to celý táta.“ Když jsem byl v kině, napadlo mě přesně to samé. Kdybyste chtěli porozumět mému dětství, máte ho tam shrnuté ve dvou hodinách.

Nezapomeň si přečíst celou ukázku z knihy.

O autorovi

Erwin Raphael McManus (1958) je spisovatel, filmový producent, designér a motivační řečník. Mimo jiné slouží jako hlavní pastor církve MOSAIC v Los Angeles, která je považována za jednu z nejvíce inovativních křesťanských komunit v USA s velkým společenským vlivem. Mezi témata, kterým se věnuje, patří spiritualita, motivace, inspirace nebo leadership.

Zdroj informací: nakladatelství Návrat domů

————————————————

V práci trávíme mnoho času, a proto je velice důležité, abychom se tam cítili dobře a nebyli zbytečně vystresovaní a frustrovaní. Pokud byste chtěli svůj pocit ze svého zaměstnání zlepšit, začtěte se do knížky Buďte v práci spokojenější, kterou vydalo nakladatelství Grada. Najdete tam plno tipů a doporučení, která vám pomohou k větší spokojenosti.

Buďte v práci spokojenější

Autorka: Nicole Pathé
Přeložila: Magdaléna Pomikálková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-1383-5
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Buďte v práci spokojenější vydalo nakladatelství Grada.

Jste ve své práci nespokojení? Cítíte se frustrovaní a nedocenění? S pomocí této knihy se můžete stát opět spokojeným a úspěšným pracovníkem, aniž byste museli hned měnit zaměstnání.
Pracovní vytížení jednotlivých zaměstnanců stále narůstá. Všude po světě se lidé snaží najít motivaci do dalšího pondělního rána. Pokud patříte mezi ty, kteří se netěší, až půjdou po volném víkendu zase do práce, nezoufejte. V této knize najdete spoustu tipů a doporučení co dělat, aby se práce stala zdrojem vaší spokojenosti.
Přeberte odpovědnost za svou osobní spokojenost a nestavte se do pozice oběti. Je důležité vědět, co chcete, a cítit se součástí firmy. Jen tak je možné najít potřebnou odvahu ke změně a stát se spokojeným zaměstnancem.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas duše, těla a ducha

Hougham, Paul

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeDeník pro vysoce citlivé lidi

Orloff, Judith

Grada, 2020

zobrazit info o knizePoslední šíp
Nešetřete si nic pro další život

McManus , Raphael

Návrat domů, 2020

zobrazit info o knizeBuďte v práci spokojenější

Pathé, Nicole

Grada, 2020

Napsat komentář