Tipy na aktivity s dětmi

Tipy_Hry na rozvoj dilcich funkci_Rok v lesni skolce
Dnes bychom vás rádi seznámili se dvěma tituly, které ocení zejména děti. Následující knihy jim pomohou zlepšit mnohé dovednosti, obohatí je znalostmi o přírodě a nadchnou je zábavnými příběhy.

Rozvíjejte nejen jemnou motoriku a prostorovou orientaci svých potomků prostřednictvím užitečné knížky Hry na rozvoj dílčích funkcí u dětí. Ta obsahuje nejen různé lekce a úkoly, ale i poutavé příběhy s pohádkovými hrdiny.

Hry na rozvoj dílčích funkcí u dětí

Optické a akustické vnímání, jemná motorika a prostorová orientace
Autorka: Lenka Theodora Ficová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-1045-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Hry na rozvoj dílčích funkcí u dětí vydalo nakladatelství Grada v edici Pedagogika.

Víte, že i za „neposedností“ a „zlobivostí“ dětí mohou stát dílčí funkce? Pokud ne, pak držíte v ruce tu správnou knihu. A proč při rozvoji dílčích funkcí hrají hlavní roli hry? Protože pro dítě není nic přirozenějšího než hra. První část knihy vás seznámí s pojmem dílčí funkce, ukáže vám na příkladech, kde je hledat a co může způsobit jejich nerovnoměrné zrání. V druhé části publikace na vás čeká svět příběhů malé Aničky, holčičky úplně stejné, jako jsou děti u vás ve třídě. Anička provází děti deseti příběhy – deseti lekcemi, dává jim různé zábavné úkoly a hraje s nimi hry. Všechny lekce mají stejnou strukturu, použité úkoly jsou voleny a řazeny tak, aby respektovaly vývojovou řadu. Jako motivace jsou využity příběhy s dětskými a pohádkovými postavami. Knížka je ideální pro kolektivní práci s předškoláčky od pěti let (případně již od čtyř let) i pro prvňáčky s nerovnoměrným výkonem ve vzdělávání.

 

Ukázka z knihy

Hry na rozvoj dilcich funkci u deti_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Nakladatelství Grada

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

————————————————

Každé roční období může vaše děti něčím okouzlit. Kniha Rok v lesní škol(c)e jim poodhalí krásy přírody a naučí je spoustu nových věcí. Navíc budou díky ní trávit čas na čerstvém vzduchu.

Rok v lesní škol(c)e

Venkovní hry a dovednostní aktivity na každé roční období
Autoři: Peter Houghton, Jane Worroll
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 165×224 mm
ISBN: 978-80-88316-77-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Rok v lesní škol(c)e vydalo nakladatelství Kazda.

Ať už prší, nebo svítí sluníčko, tato příručka „vytáhne“ děti na čerstvý vzduch, naučí se díky ní něco nového a začnou prozkoumávat krásy přírody ve všech ročních obdobích. Na své si přijdou rodiče, učitelé i všichni ostatní, kdo mají zájem okusit aktivity z lesní škol(k)y, ale zkrátka nepřijdou ani zkušení průvodci, kterým kniha poslouží jako šikovný zdroj inspirace.

 

Ukázka z knihy

Rok v lesni skolce_ukazka1

Přečtěte si celou ukázku.

 

Peter Houghton

Peter Houghton je kvalifikovaný průvodce lesní školy, který společně s Jane Worroll vede celoroční lesní kroužek pro děti z Londýna i okolí. Pracoval jako umělecký řemeslník (práce se dřevem a dalšími materiály) a koordinátor v charitativní organizaci zaměřené na ohrožené městské děti a mládež, během čehož prohluboval své zkušenosti s lesní pedagogikou. Je vyučený a zběhlý v historické i ornamentální dřevořezbě a tesařství z nesušeného dřeva.

 

Jane Worroll

Jane Worroll strávila prací pod širým nebem většinu svého dospělého života: dělala zahradnici, ošetřovala stromy a po dvanáct let pracovala jako Countryside Ranger (správkyně venkovské oblasti), kdy pečovala o krajinu, sledovala stav chráněných druhů a zaučovala dobrovolníky. Vystudovala ekologii a druhý titul má z oboru ochrany životního prostředí.

Jane Worroll a Peter Houghton také společně napsali knížku Hry z lesní škol(k)y.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Nakladatelství Kazda

Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy na aktivity pro děti? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry na rozvoj dílčích funkcí u dětí
Optické a akustické vnímání, jemná motorika a prostorová orientace

Ficová, Theodora Lenka

Grada, 2020

zobrazit info o knizeRok v lesní škol(c)e
Venkovní hry a dovednostní aktivity na každé roční období

Houghton, Peter - Worroll, Jane

Kazda, 2020

Napsat komentář