Aktivity a hry z lesní školky

Hry z lesni skolky_Worroll_Houghton_uvodni
Hledáte příručku, která vám poradí, jak si s dětmi v lese užít zábavu a zároveň se něčemu přiučit? Zkuste knížku Hry z lesní škol(k)y, která překypuje hravými aktivitami a kouzelnými ilustracemi. Jednoduché pokyny děti snadno pochopí.

V této příručce naleznete některé z nejoblíbenějších aktivit, které Peter Houghton a Jane Worroll provádějí ve vlastní lesní škole, a zároveň nasajete filozofii lesní pedagogiky založené na budování sebevědomí a sociálních dovedností prostřednictvím pobytu v přírodě. Přestože je kniha psána především pro rodiče, vychovatele a učitele, kteří budou hry usměrňovat v roli průvodců lesní školy, pokynům a obrázkům bez potíží porozumějí i děti.

 

Hry z lesní škol(k)y

Zábavné, rukodělné a dovednostní aktivity pro malé dobrodruhy
Autoři: Jane Worroll, Peter Houghton
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 165×224 mm
ISBN: 978-80-88316-43-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hry z lesní škol(k)y vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Hry z lesni skolky_Worroll_Houghton_ukazka1Hry z lesni skolky_Worroll_Houghton_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Peter Houghton

Peter Houghton je kvalifikovaný průvodce lesní školy, který společně s Jane Worroll vede celoroční lesní kroužek pro děti z Londýna i okolí. Pracoval jako umělecký řemeslník (práce se dřevem a dalšími materiály) a koordinátor v charitativní organizaci zaměřené na ohrožené městské děti a mládež, během čehož prohluboval své zkušenosti s lesní pedagogikou. Je vyučený a zběhlý v historické i ornamentální dřevořezbě a tesařství z nesušeného dřeva.

 

Jane Worroll

Jane Worroll prací pod širým nebem strávila většinu svého dospělého života: dělala zahradnici, ošetřovala stromy a po dvanáct let pracovala jako Countryside Ranger (správkyně venkovské oblasti), kdy pečovala o krajinu, sledovala stav chráněných druhů a zaučovala dobrovolníky. Vystudovala ekologii a druhý titul má z oboru ochrany životního prostředí.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Přečtěte si další z knih pro děti a mládež nakladatelství Kazda, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?.
Kazda však nevydává pouze dětskou literaturu, ale i spoustu jiných zajímavých knih, třeba LoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první les, Velký průvodce lesem, Příbytky hudby, knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy atd.
Pokud se zajímáte přímo o aktivity z lesních školek, přečtěte si také knížku Nejlepší hry z lesních školek.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry z lesní škol(k)y
Zábavné, rukodělné a dovednostní aktivity pro malé dobrodruhy

Worroll, Jane - Houghton, Peter

Kazda, 2019

Napsat komentář