S dětmi do přírody

Priroda
V přírodě si můžete užít plno legrace a zároveň zjistit více o světě, který vás obklopuje. Díky knižním průvodcům poznáte, jak bydlí zvířátka, vyzkoušíte tipy na zábavu pod širým nebem a seznámíte se blíže se stromy. Nudit se rozhodně nebudete!

Vypravte se společně s Martinem Preissem do míst, kde bydlí zvířátka. Ať už se jedná o les, zahradu či vodu. Díky zábavnému putování se dozvíte mnoho nových informací a odhalíte taje přírody.

Peter Wohlleben vás vezme za zvířaty, která žijí docela blízko – v lese, na zahradě, u vody, ale třeba i u vás doma. Povypráví vám například o tom, jak to vypadá, když divoká prasata přivedou na svět mladé, když se vydají shánět si potravu nebo se začnou bránit či onemocní. Ale řeč bude i o dalších zvířatech, která znáte nebo teprve poznáte. Vydejte se prozkoumat jejich tajemný svět a objevte drobné zázraky přírody.
Znáte odpovědi na tyto otázky?
Jak chytré jsou kozy?
Kdo žije v sudu s dešťovou vodou?
Proč mají srnčata na zádech puntíky?

Ukázka z audioknihy

Víš, kde bydlí zvířata? (audiokniha)

Poznáváme život na loukách a v lesích
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Magdalena Havlová
Interpret: Martin Presiss

Vazba: CD
ISBN: 8594201410017
Doporučená cena: 298 Kč

Audioknihu Víš, kde bydlí zvířata? vydalo nakladatelství Kazda.

O autorovi

Peter Wohlleben (1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatSlyšíš, jak mluví stromy a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků.

Zdroj informací: Kazda

O interpretovi

Martin Preiss pochází z herecké rodiny a již během studia na pražském DAMU hrál v činohře Národního divadla. Představil se ve hrách Radúz a Mahulena, Antonius a Kleopatra, Hamlet, Cyrano z Bergeracu nebo Večer tříkrálový. Objevil se také na televizní obrazovce hlavně díky moderování pořadu Chcete být milionářem, kde převzal moderátorské žezlo po Vladimíru Čechovi. Aktivně se také věnuje dabingu filmů, seriálů a audioknih.

Zdroj informací: Kazda

————————————————

Venku se dá užít tolik zábavy! A nezáleží na tom, jestli bydlíte ve městě či na vesnici. Inspiraci načerpáte v knize plné tipů, co dělat i v případě, když třeba prší. Nuda rozhodne nehrozí!

Také ti dospělí někdy říkají, ať si jdeš hrát ven – ale když vyběhneš z domu, tak za chvíli nevíš co dělat? Nevěš hlavu, kniha ti nabídne super zábavu do každého počasí – i za deště si přece můžeš venku skvěle hrát! Dozvíš se také, co vše se dá podnikat na nejrůznějších místech, na nichž se můžeš ocitnout – v parku, na zahradě, v lese, u vody či na ulici. Takže – ať je jakékoliv počasí a ať už se nacházíš uprostřed spící vesnice, ve víru velkoměsta, na břehu moře či rybníka, nebo jinde v přírodě, poradíme ti, jak se zabavit od rána do večera, ba dokonce i po setmění! Můžeš si v lese postavit třeba tajnou skrýš nebo na zahradě vyrobit hmyzí domeček, v parku uspořádat olympiádu a na zahradě vodní bitvu… Máš-li výtvarné vlohy, nakresli mrak, maluj deštěm nebo udělej postavičky z přírodnin. Nauč se pískat na trávu či fotografovat divokou přírodu, vytvoř si větrnou zvonkohru nebo objev kouzelnou krásu divadelního představení nočních motýlů. Už nikdy žádná nuda!

Ukázka z knihy

Pojd si hrat

Pojď si hrát ven

Super zábava pod širým nebem
Autorka: Josie Jefferyová
Ilustrátorka: Alice Lickensová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 222×285 mm
ISBN: 978-80-7529-816-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pojď si hrát ven vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete i další ukázky.

————————————————

Trojice autorů spojila síly a připravila si pro dětské i dospělé čtenáře zajímavý příběh skládající se ze sedmi kapitol. Každá z nich se věnuje určitému tématu a součástí jsou i otázky a návody na hry.

Knihu tvoří sedm krátkých kapitol. První kapitola ukazuje, jak jsme rozmanití. Druhá vypráví o myšlenkách v těle, o jejich pohybu a klidu. Třetí kapitola je o srdci, o jeho vnímání a prožívání. Čtvrtá přináší doteky a pohlazení. Pátá šeptá o dechu a šestá přechází do zpěvu. Poslední kapitola vypráví o tanci, který společně prožívají všechny živé bytosti, aby jím oslavily život. Pohádková část kapitol může být určena i pro dětské oči, zatímco popisy her nejspíš nejsou pro malé čtenáře příliš zajímavé. Otázky a návody her jsou pro dospělé. Pro děti je životodárnější si hrát, než si číst o hraní.

Videoukázka z knihy

Kdyby lidi byli stromy

Autoři: Kamila Bolfová, Jan Kršňák
Ilustrátorka: Olga Yakubovskaya

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 205×205 mm
ISBN: 978-80-271-1041-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kdyby lidi byli stromy vydalo nakladatelství Alferia.

O autorech

Kamila Bolfová vystudovala antropologii na Fakultě humanitních studií v Praze. Věnuje se dlouhodobě tématu hledání místa člověka ve světě a realizaci našich darů ve společnosti. Vtělení člověka považuje za dar, bez kterého se nemůžeme na světě a ve svém konání cítit doma. Proto vznikla kniha Kdyby lidi byli stromy, ve které propojuje vnímání naší tělesnosti…
Jan Kršňák se zabývá inovativním vzděláváním, intuitivní pedagogikou, je spoluautorem knihy rozhovorů o alternativních školách Jak se učí živě? a autorem konceptu Barevných sítí poznání, jež rozvíjejí interdisciplinární pohled na svět a kreativní myšlení. Vede besedy a semináře o digitalizací společnosti, se zvláštním důrazem na výchovu dětí, rodičů a učitelů (digideti.cz).
Olga Yakubovskaya je ilustrátorka, která se věnuje volné grafické tvorbě, ilustraci, autorské knize, volné abstraktní malbě a uměleckým workshopům pro děti a dospělé.

Zdroj informací: nakladatelství Alferia


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVíš, kde bydlí zvířata? (audiokniha)
Poznáváme život na loukách a v lesích

Wohlleben, Peter

Kazda, 2020

zobrazit info o knizePojď si hrát ven
Super zábava pod širým nebem

Jefferyová, Josie

Slovart, 2020

zobrazit info o knizeKdyby lidi byli stromy

Bolfová, Kamila - Kršňák, Jan - Yakubovskaya, Olga

Alferia, 2020

Napsat komentář