Rady pro pohodovější život

happy
Úzkost. Stres. Stáří. To jsou slova, která v mnoha z nás vzbuzují ještě větší strach než virová invaze. Knihy, které dnes představujeme, poradí, jak s nimi bojovat, nebo alespoň, jak se s nimi vyrovnat.

Začneme s úzkostí. Kniha české psycholožky a psychoterapeutky Jarmily Tolimatové Vykročte z úzkosti je praktickým průvodcem, jak se úspěšně své vlastní úzkosti postavit.

Vykročte z úzkosti

Trénink pro dospělé

Autorka: Jarmila Tolimatová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 146×206 mm
ISBN: 978-80-262-1509-7
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Vykročte z úzkosti vydalo nakladatelství Portál.

Úzkost zažije během života každý, je běžnou součástí života. Tato publikace je věnována všem, kdo jí v životě mají více, než potřebují, a chtějí ji snížit. V tomto průvodci by autorka ráda nabídla možnosti těm, kteří chtějí svou úzkost zkusit ovlivnit sami. Úzkost umí životní prostor zúžit a vyplnit a někdy stačí nový úhel pohledu či tip na to, co nedělat, či spíše na to, co přestat dělat, aby se úzkost začala vytrácet a uvolnila místo jiným prožitkům.
Drobné příklady ze života pomohou úzkostným čtenářům přinést zážitek, že nejsou na obtíže sami, a jejich příbuzným přiblíží jejich prožitky.
Knihu uvítají lidé s úzkostnou poruchou, jejich blízcí a dále terapeuti a psychologové.

Ukázka z knihy

ukazka

Prohlédněte si i další ukázkové strany.

O autorce

Mgr. Jarmila Tolimatová je psycholožka a psychoterapeutka, nejčastěji pracuje s dospělými s úzkostně depresivní problematikou.

Zdroj: portal.cz

————————————————

Jill Starková, americká novinářka a spisovatelka, vydává již třetí bestseller, ve kterém opět využívá svou osobní zkušenost s depresí, aby ukázala, jak překonat pocity úzkosti. To vše doplňuje svěžím humorem a praktickými radami.

Když nejste v pohodě

Jak zvládat těžké časy

Autorka: Jill Starková
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 110×175 mm
ISBN: 978-80-759-3172-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Když nejste v pohodě vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Pokud nejste v pohodě, nesnažte si namlouvat, že se cítíte skvěle. Tak by se dal stručně vystihnout přístup autorky k obtížným časům, jaké prožívá každý z nás. Vychází z vlastních zkušeností se stavy chronické úzkosti a s depresemi, které se postupně učila zvládat, a tyto náročné lekce ji dovedly k rozhodnutí, že svou nesnadnou cestu vylíčí čtenářům, aby jim ukázala, že i tak velké problémy se dají překonat. Kniha Když nejste v pohodě je její třetí bestseller a zaměřuje se na úskalí moderního života vyvolávajícího v lidech stále větší stres a pocit beznaděje. Jill Starková k nim přistupuje s příjemným humorem a její rady týkající se péče o tělo, mysl a duši jsou plné podnětných nápadů a praktických pomůcek. Dozvíte se například, jak máte přistupovat ke svodům v podobě mobilu, komunikovat s vnitřním kritikem a nežít pod vlivem médií a digitální doby. Najdete v ní ukazatele, které vám pomohou nalézt cestu zpátky k sobě a poradí vám, jak můžete být v pohodě, i když prožíváte hodně těžké období.

O autorce

Jill Starková je uznávaná novinářka a spisovatelka. Více než dvacet let přispívá do britských i australských médií. Přes deset let pracovala v týmu časopisů The Age a její články se zaměřovaly na oblast zdraví a na společenské události. Dnes je novinářkou na volné noze a působí i jako mediální konzultantka a autorka projevů. Její první kniha High Sobriety byla navržena na cenu Walkley Book Award a objevila se na seznamu Kibble Literary Awards. Její druhá kniha Happy Never After je autobiografií pojednávající o psychickém zdraví.

Zdroj: Faustova knihovna

————————————————

Dalším z častých neduhů dnešní doby je přemíra stresu. Mezinárodně uznávané psycholožky Linda Lehrhauptová a Petra Meibertová napsaly knihu, v níž využívají principů mindfulness (všímavosti) a přináší speciální osmitýdenní program ke snížení stresu.

Zbavte se stresu pomocí všímavosti

Program na osm týdnů pro zvýšení zdraví a vitality

Autorky: Linda Lehrhauptová a Petra Meibertová
Přeložili: Šimon Grimmich a Marie Rákosníková

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-247-2121-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zbavte se stresu pomocí všímavosti vydalo nakladatelství Alferia.

Praxe všímavosti nám pomáhá čelit životním výzvám s laskavostí a jasností. Díky tomu, že nakolik to jen dokážeme plně prožíváme přítomný okamžik, posilujeme naši schopnost zaujímat vůči obtížím méně posuzující postoj, a tak zalévat semínka moudrosti v našem nitru a otevírat své srdce vůči životu. Tato kniha nabízí důkladný ponor do osmitýdenní kurzu snižování stresu pomocí všímavosti (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction), který vytvořil Dr. Jon Kabat-Zinn. Její součástí jsou jasné instrukce k hlavním cvičením kurzu MBSR – meditaci vsedě, meditaci v chůzi, meditaci při jídle, józe, procházení těla a neformálním, každodenním praxím. Prokázalo se, že MBSR pomáhá zmírňovat symptomy spojené s chronickým onemocněním, bolestí, vyhořením, rakovinou a dalšími příčinami stresu.

Ohlasy na knihu

„Jsem moc rád, že vyšla tato kniha. Slouží jako velmi nápomocná brána k MBSR, mindfulness a vlastnímu životu. Čtenářům pomůže lépe se vypořádat se stresem, bolestí, nemocemi a lidskou zkušeností jako takovou.“

Jon Kabat-Zinn, zakladatel MBSR a autor knihy Život samá pohroma

„Bez debat zatím nejhutněší a informacemi nejnabitější přiblížení MBSR, tahle kniha shrnuje zkušenosti nasbírané oběma lektorkami přes deítky let.“

Christopher Germer, PhD, spoluzakladatel Centra pro vědomou sebelaskavost a autor knihy Vědomá cesta k sebelaskavosti

„Napsáno krásně přístupným způsobem, kniha se stane živým společníkem na vaší cestě.“

Mark Williams, emeritní profesor klinické psychologie na Univerzitě v Oxfordu a spoluautor knihy Vědomá cesta z deprese

Zdroj: grada.cz

O autorkách

Linda Lehrhauptová, PhD, je zakladatelkou a výkonnou ředitelkou Institutu pro přístupy založené na všímavosti a jednou z nejzkušenějších učitelek MBSR v Evropě.

Petra Meibertová, Dipl. Psych. je psycholožka a jedna z předních německých odborníků na MBSR a MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) a na využití všímavosti v medicíně a psychoterapii.

Zdroj: alferia.cz

————————————————

Poslední strašidelné slovo, které jsme v úvodu zmínili, bylo stáří. Populární francouzské autorky Caroline de Maigret a Sophie Mas přichází s knihou, která velice vtipně zpracovává téma stárnutí. Jaký je to pro ženu pocit, když i prezident vaší země (t.j. Francie) je mladší než vy? A jak se se stárnutím nejen elegantně vyrovnat, ale také si ho pořádně užít? To vše vám tyto dvě šarmantní Francouzky rády předvedou.

Čím starší, tím lepší, ale starší

Autor: Caroline de Maigret a Sophie Mas
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-7565-633-9
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Čím starší, tím lepší, ale starší vydalo nakladatelství Jota.

Autorky bestsellerového titulu Jak se stát Pařížankou přicházejí s novou knihou!
Kdo říkal, že muži stárnou lépe?
Tentokrát nás tyto vtipné, moudré a mimořádně šik Francouzky seznámí s tím, co si ženy kolem čtyřicítky myslí a cítí, a poskytnou nám řadu nepostradatelných, vlastní zkušeností prověřených rad, jak se vypořádat s láskou, životem a vůbec vším ostatním.
Caroline a Sophie píšou tak, jako si povídají s kamarádkami u sklenky vína. Neberou si servítky, nešetří nikoho, a nejméně sebe. Nebojí se říct nahlas ani věci, kolem kterých se často chodí po špičkách. Stejně jako všechny ostatní ženy i ony vnímají, jak čas rychle běží – kromě jiného je na ulici už nikdo nikdy neosloví Mademoiselle. Pochopitelně je to nenechává zcela v klidu, ale dokážou se statečně podívat pravdě do očí. Prostě věci nejsou, co bývaly: probudíš se, cítíš se skvěle, a přitom ti všichni říkají, že vypadáš unaveně. Na večírek dorazí atraktivní třicátník, a ty mu nestojíš ani za letmý pohled. Mladá žena ti „zalichotí“ poznámkou, že by jednoho dne chtěla vypadat jako ty… a tak by se dalo pokračovat donekonečna.
Tyto nepřehlédnutelné, přitažlivé a šarmantní Francouzky, jejichž styl je prostě nezaměnitelný, se sice tu a tam nostalgicky ohlédnou do minulosti, ale jinak žijí skrz naskrz v přítomnosti a užívají si každý den. A jistě, je to sice trochu divný pocit být starší než francouzský prezident, ale nakonec NO A CO? A ano, vrásky kolem očí nejsou žádná velká výhra, ale bože, jak nudně musel žít ten, kdo je nemá!
Ostatně už slavný Luis Buñuel prohlásil: „Věk je něco, na čem nezáleží, pokud nejste sýr.“

Ukázka z knihy

stárnutí-ukázka

Zaujala-li vás tato kniha, prohlédněte si i rozsáhlejší ukázku.

O autorkách:

Caroline de Maigret je francouzská modelka. Založila produkční hudební společnost Bonus Tracks Records.

Sophie Mas je produkční, herečka a publicistka.

Zdroje: jota.cz a jota.cz


Podívejte se naše knižní aukce! Naleznete v nich mnoho zajímavých knih za skvělé ceny!

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVykročte z úzkosti
Trénink pro dospělé

Tolimatová, Jarmila

Portál, 2019

zobrazit info o knizeKdyž nejste v pohodě

Starková, Jill

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeZbavte se stresu pomocí všímavosti
Program na osm týdnů

Lehrhauptová, Linda – Meibertová, Petra

Alferia, 2020

zobrazit info o knizeČím starší, tím lepší, ale starší

Maigret, Caroline de – Mas, Sophie

Jota, 2020

Napsat komentář