Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. února 2020

nenechte_si_ujit
Příští týden se můžete těšit na pěknou řádku literárních akcí – například na besedu s Terezou Schillerovou či Jakubem Trpišem. Také se bude křtít audiokniha Adelheid, kterou znáte v tištěné podobě od Vladimíra Körnera.

Kromě toho se také koná křest knihy O mamince, která si ostříhala vlásky či autorské čtení Pavla Kolmačky.

Pokud jste si oblíbili knihy jako Deník rakaDeník raka 2 či Princezna Psycho, určitě vás bude zajímat beseda, která se v pondělí 10. února koná v Knihovně města Hradce Králové. S návštěvníky si tu popovídá Tereza Schillerová, autorka výše zmíněných titulů. Dozvíte se něco více také o její scenáristické tvorbě, ale také o novém románu, který autorka chystá a který ponese název Bumerang. Součástí akce bude i autogramiáda. Necháte si svoji oblíbenou knížku podepsat? Akce začíná v 17.00.

úterý 11. února se v ostravském Domu knihy uskuteční beseda a autogramiáda Jakuba Trpiše, autora bestselleru Volba. Nedávno vydal nový román Revoluce, jehož děj se odehrává v Česku v letech 2006–2026 a zachycuje dobu, ve které žijeme – dobu plnou polopravd, lží a manipulací. Beseda začíná v 16.00. Určitě se na ní dozvíte plno zajímavostí nejen o knize, ale i samotném autorovi.

Nyní by měli zbystřit všichni cestovatelé a zvlášť ti, kteří se chystají do Polska. V úterý 11. února se bude od 16.00 v pražském Paláci knih Luxor křtít turistický průvodce Polské Slezsko. Dozvíte se v něm více o této části Polska, poznáte nejen jeho památky, ale třeba také gastronomii. Knihu sepsal Pavel Trojan a kmotrou se stane zpěvačka Ewa Farna. Součástí akce bude i ochutnávka specialit slezské kuchyně.

úterý 11. února přijede do brněnské Knihovny Jiřího Mahena básník a prozaik Pavel Kolmačka a bude zde číst ze své tvorby. Vydal několik básnických sbírek, jako například MořeJedna větaŽivot lidí, zvířat, rostlin, včel, a jeden román Stopy za obzor. Blíže jeho tvorbu ale poznáte už přímo na autorském čtení, které se koná v rámci projektu Spisovatelé do knihoven; začíná v 17.30 v Ústřední knihovně na ulici Kobližná.

Ve čtvrtek 13. února můžete zajít do pražského baru Behind the Curtain na Žižkově, kde se koná křest audioknihy Adelheid. Toto poutavé dílo Vladimíra Körnera si mnozí z nás jistě pamatují ještě ze školních lavic. Nyní si je můžete připomenout i díky nové audioknize, kterou namluvil Igor Bareš – tento příběh lásky na pozadí poválečného pohraničí si tak můžete užít i ve zvukové podobě. Křtu se zúčastní nejen Igor Bareš, ilustrátorka obálky ToyBox, ale i samotný autor příběhu Vladimír Körner, jehož medailonek si můžete přečíst na našich stránkách. Křest začíná v 17.00.

Praha ještě jednou. Ve čtvrtek 13. února se v Paláci knih Luxor uskuteční křest knihy O mamince, která si ostříhala vlásky od Lenky Pelánové. Pohádka vznikla v rámci projektu Mamma HELP „Říct to dětem“, který pomáhá ženám s rakovinou mluvit s dětmi o této nemoci a jejím průběhu. Stejné téma má i samotná knížka – ukazuje, jak dětem vše vysvětlit, a přitom je nestrašit. Křest začíná v 16.00 a těšit se můžete na zajímavé hosty.

Tipy na další literární události najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář