Odhalte tajemství zvířecího světa

Atlas poeticke zoologie
Atlas poetické zoologie vás zavede do tajuplné říše těch nejzajímavějších a nejbizarnějších tvorů našeho světa. Poznejte jejich jedinečné schopnosti a nechte se okouzlit ilustracemi Julie Terrazzoni.

Vítejte v živočišné říši divů, kde ještěrky chodí po vodě, hmyz se vydává za květiny, žáby dovedou vstát z mrtvých a žraloci mohou zplodit potomka úplně sami, aniž by se pářili! Tento atlas vzdává hold třiceti šesti mimořádným tvorům s nečekanými a někdy i nevysvětlitelnými schopnostmi. Čekají na vás ohromující setkání, která oslavují bohatství a tajuplnost zvířecího světa – onoho dosud z velké části neprozkoumaného vesmíru, kde je toho stále tolik co objevovat, předávat a chránit.

 

Atlas poetické zoologie

Autorka: Emmanuelle Pouydebat
Přeložila: Eva Ullrichová
Ilustrace: Julie Terrazzoni

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 193×268 mm
ISBN: 978-80-88268-26-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Atlas poetické zoologie vydalo nakladatelství 65. pole v edici Za obzor – cestování.

 

Ukázka z knihy

Atlas poeticke zoologie_ukazka1

Prohlédněte si další ukázky.

 

Emmanuelle Pouydebat

Emmanuelle Pouydebat je ředitelkou výzkumu ve francouzském Národním výzkumném centru (CNRS) a Národním přírodovědném muzeu (MECADEV). Odborně se zabývá zejména evolucí chování, uplatňuje interdisciplinární přístupy a je autorkou knihy L’intelligence animale: cervelle d’oiseaux et mémoire d’éléphants (Zvířecí inteligence: ptačí mozek a sloní paměť, Odile Jacob, 2017).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství 65. pole.


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas poetické zoologie

Pouydebat, Emmanuelle

65. pole, 2019

Napsat komentář