Ve zdravém těle zdravý duch

v-zdravem-tele
Kolikrát nás obyčejná bolest zad či končetin zaskočí v nejnevhodnější chvíli a nepříjemně nám ovlivní náladu i schopnost pracovat nebo se věnovat svým koníčkům. V dnešních tipech si proto představíme dvě knihy, které se věnují jednoduchým cvikům, s nimiž můžeme nevítanou bolest omezit.

Ojedinělý přístup k léčení představil ve své knize Uzdravení od bolesti zad americký doktor John E. Sarno. V jeho pojetí není správným řešením pouze se stále obracet k práškům na tlumení bolesti; místo toho je třeba hledat její příčiny.

Trpíte opakujícími se bolestmi zad, krční páteře a ramen? Musíte o svoje záda pečovat? Omezuje vás bolest zad v běžném životě? Pokud ano, možná také trpíte syndromem zánětu svalů z napětí. To všechno můžete změnit. Průkopnický výzkum v této oblasti, vedený americkým lékařem Johnem E. Sarnem, mnohým pacientům pomohl efektivně překonat jejich těžkosti se zády. Ve světovém bestselleru Uzdravení od bolesti zad vás Dr. Sarno naučí, jak rozeznat stres a jiné psychologické faktory způsobující bolesti zad a popíše, jak se uzdravit vlastními silami – bez léků, operace, nebo cvičení.

Zjistíte:

  • proč úspěšní a vnitřně motivovaní lidé mají vyšší riziko vzniku bolesti zad
  • že úzkosti a potlačovaný hněv spouštějí svalové křeče
  • proč mnozí lidé akceptují bolesti zad jako nevyhnutelnou a nezvratnou součást života.

Pomocí anamnéz a výsledků hloubkového výzkumu mysli a těla vás Uzdravení od bolesti zad naučí rozeznat kořeny syndromu zánětu svalů z napětí, zpracovat spojitosti mentální a fyzické bolesti a okamžitě nastartovat proces léčení.

Uzdravení od bolesti zad

Propojení těla a mysli
Autor: John E. Sarno
Přeložila: Hana Hromádková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 132×207 mm
ISBN: 978-80-8111-524-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Uzdravení od bolesti zad vydalo nakladatelství Noxi.

O autorovi

John E. Sarno (1923–2017) byl americký lékař a profesor rehabilitačního lékařství na New York University School of Medicine. Mezi lety 1984 až 2006 vydal čtyři knihy zabývající se syndromem napětí myositis (TMS), tedy psychosomatickým onemocněním projevujícím se bolestmi zad, krku a končetin. Zkoumal vztah mezi duševním rozpoložením a chronickými bolestmi, které se u jeho pacientů objevovaly.

Zdroj: johnesarnomd.com

O nakladatelství

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím jsme vydali téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřujeme. Tomu jsme přizpůsobili i naše webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 jsme po deseti letech vyměnili staré logo za nové, abychom více propojili logo s jeho významem, a to ten, že knížky se čtou hlavně v noci.

————————————————

Kniha Strečink pro aktivní život od Jessiky Matthews nabízí průvodce jednoduchým cvičením proti ztuhlosti svalů. Můžete si tak osvojit základní cviky na protažení, které lze praktikovat doma, bez nářadí, kdykoliv bude potřeba.

Instruktorka jógy a koučka zdravého životního stylu Jessica Matthewsová pro vás vytvořila jednoduché protahovací cviky a sestavy a bude vaší průvodkyní na cestě k co nejlepší formě.
Bez ohledu na věk, životní styl, fyzickou kondici nebo momentální míru ohebnosti si můžete protahovací cvičení přizpůsobit tak, aby účinně vedlo k uspokojení vašich osobních potřeb.
Kniha ukazuje protahování ve třech jednoduchých částech: První část vás naučí základům správného protahování a obsahuje spoustu protahovacích technik pro optimalizaci kondice a fungování těla.
Druhá část přidává ke každému protahovacímu cviku podrobné instrukce a užitečné tipy pro jeho přizpůsobení, které vám umožní zvýšit nebo snížit jeho náročnost. Třetí část nabízí kompletní sestavy pro trénink ohebnosti navržené tak, aby ulevily svalům od ztuhlosti a napětí, které způsobují různé sportovní aktivity a běžné každodenní činnosti.

Strečink pro aktivní život

Jednoduchá cvičení pro pro udržení pohyblivosti, životní energie a bezbolestného pohybu
Autorka: Jessica Matthews
Přeložil: René Souček

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-271-2549-4
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Strečink pro aktivní život vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Jessica Matthews je americká fitness instruktorka a koučka. Zároveň působí jako vysokoškolská profesorka na Point Loma Nazarene University v Kalifornii. Zaměřuje se na komplexní vtah mezi sportem, zdravým životním stylem a duševní rovnováhou. Strečink pro aktivní život (Stretching to Stay Young, 2016) je její první kniha.

Zdroj: drjessmatthews.com/about

O nakladatelství

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUzdravení od bolesti zad
Propojení těla a mysli

Sarno, John E.

Noxi, 2019

zobrazit info o knizeStrečink pro aktivní život

Matthews, Jessica

Grada, 2019

Napsat komentář