Do nového roku plní inspirace

Silvestr - Firework
Vykročte do nového roku s pořádnou dávkou inspirativních postřehů a užitečných rad díky našim báječným tipům pro uspokojivější a zdravější způsob života.

Zapracujte na sobě s pomocí účinné japonské techniky kincugi, kterou vám ve svém díle představí Céline Santini. Přečtěte si o tzv. umění nápravy, posilněte se vlastními zkušenostmi a buďte spokojenější.

Kincugi

Umění nápravy
Autorka: Céline Santini
Přeložila: Adéla Poláková

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 156×215 mm
ISBN: 978-80-247-2503-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kincugi vydalo nakladatelství Alferia.

Kincugi je japonský způsob opravy rozbitého porcelánu pomocí práškového zlata. Den po dni, týden po týdnu, krok po kroku se objekt očišťuje, opečovává, opravuje a nakonec obohatí o zlato. Nejde jen o metodu opravy porcelánu, ale stále více rozšířenou terapeutickou metodu využívanou metaforicky i při léčení lidí. Legenda praví, že šógun Jošimasa Ašikaga (1435–1490) používal během čajového obřadu vždy svou oblíbenou misku (chawan). Jednoho dne se však rozbila. Poslal ji proto do Číny, odkud pocházela, aby ji tam opravili. Z výsledku byl ovšem velmi zklamaný. Po mnoha měsících se mu vrátila miska opravená pomocí ošklivých kovových háčků, které ji nejen hyzdily, ale zároveň nebyly nepropustné. Pověřil proto své japonské umělce, aby našli jiné, efektivnější, a především estetičtější řešení. A tak se zrodilo umění kincugi. Dokonce se říká, že umění kincugi je natolik ceněné, že někteří estéti schválně rozbíjejí své vázy nebo misky právě proto, aby je pak mohli nechat předělat. Aniž byste museli rozbít všechny vaše cenné předměty, můžete se na cestě ke svému vlastnímu uzdravení inspirovat filozofií kincugi a dojít tak daleko, že naleznete svou jednotu a vlastní zář. Vy sami, jako živoucí kincugi, se můžete změnit a stát se silnějšími prostřednictvím svých zkušeností.

 

Ukázka z knihy

Kincugi_ukazka1

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Chovejte se jako kočka. Autorovi úspěšné příručky Stéphanu Garnierovi se to osvědčilo a vám může také! Inspirujte se kočičími vlastnostmi a schopnostmi a nechte se dovést k radostnějšímu životu.

Chovejte se jako kočka 2

Autor: Stéphane Garnier
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 125×172 mm
ISBN: 978-80-7565-552-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Chovejte se jako kočka 2 vydalo nakladatelství Jota.

Ve své předchozí knížce jsem shromáždil čtyřicet kočičích vlastností, nadání a schopností, kterými bychom se měli inspirovat a přijmout je za své, abychom se cítili spokojení. Během měsíců, které následovaly po jejím vydání, jsem si uvědomil, že jsem rozhodně neřekl všechno! Můj kocour Ziggy mi pravidelně našeptával nová poselství. Dostal jsem tedy nápad sdílet s vámi tento deník psaný dvěma rukama a dvěma tlapkami a prozradit vám, co všechno nám ještě může pomoct prožít šťastnější život! Ať už mluvíme o lásce, zdraví nebo o práci, v poselstvích, zákonech a životních radách se ozývají ozvěny kočičího způsobu života. Ziggy mi odhalil jejich tajemství. Předtím, než před několika týdny usnul navždy, musel jsem mu svatosvatě slíbit, že vám je předám… 101 dní: o tolik kočičích tajemství a drobných životních radostí se podělíme.

 

Ukázka z knihy

Chovejte se jako kocka 2_ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Stéphane Garnier

Stéphane Garnier je muž mnoha profesí, pracoval mj. jako zvukař v USA, truhlář, webmaster, účetní, zpěvák, prodavač, realitní makléř, třídič balíků, satirik, bloger, spisovatel… Je autorem mnoha, většinou satirických, knih, např. La lutte, c’est classePerles de PeoplePerles de PolitiquesLégendes à la conSuper radin. Knížku Chovejte se jako kočka inspirovanou životem s milovaným kocourem Ziggym odhodlaně napsal za tři týdny a povzbuzen jejím úspěchem a moudrostí „kočičího tajemství“ přišel s dalším pokračováním. Se Ziggym bydlí na lodi v Lyonu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Zjistěte, co znamená milovat sám sebe, a naučte se být více pozitivní. Spravujte své osobní vztahy efektivně, objevte smysl života a pochopte pravý význam štěstí díky knížce Vexe Kinga Dobré vibrace, dobrý život.

Dobré vibrace, dobrý život

Mějte se rádi – dostanete ze sebe to nejlepší
Autor: Vex King
Přeložila: Iva Havlíčková

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-079-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dobré vibrace, dobrý život vydalo nakladatelství Metafora.

Jak se naučit opravdu milovat sám sebe? Jak přetvořit negativní emoce v pozitivní? Je možné najít trvalé štěstí? Vex King odpovídá na všechny tyto otázky a mnohé další. V knize Dobré vibrace, dobrý život popisuje autor svou osobní zkušenost a moudrost intuice, která mu nakonec pomohla dosáhnout v životě to, co si předsevzal, a zároveň předává toto vědění dál svým čtenářům. V knize se dozvíte:

  • jak o sebe pečovat, překonat toxické energie a postavit vlastní spokojený život na první místo,
  • jak pěstovat pozitivní životní styl včetně vědomého vnímání a meditace,
  • jak změnit to, v co věříte, tak abyste dokázali přijmout velké příležitosti, které život poskytuje,
  • jak projevit vlastní cíle za použití vyzkoušených a účinných metod,
  • jak překonat strach a naladit se na stejnou vlnu s vesmírem,
  • jak najít svůj vyšší smysl a stát se zářným vzorem pro ostatní.

Ukazuje sebelásku jako vyzkoušenou a funkční metodu pro dosažení spokojenosti a přijetí vlastní hodnoty. V knize dokazuje, že pokud změníte způsob, jakým myslíte, cítíte, mluvíte a jednáte, začnete měnit svět. Srozumitelně představuje spiritualitu pro novou generaci: moderní, soucitnou a filozofickou.

 

Vex King

Vex King více než 20 let toužil po lepším životě, než jaký žil. Trpěl, bojoval a cítil obrovskou bolest. Stále čekal na den, kdy se jeho sny splní, a mnohokrát ztratil naději. Časem zjistil, že existují způsoby, jak rozumně a smysluplně vést svůj život a energii, aby věci fungovaly ve váš prospěch. Ve své knize Dobré vibrace, dobrý život se s vámi podělí o své zkušenosti a znalosti.

Informace byly čerpány z autorova webu.

————————————————

O kolik by byl šťastnější a zdravější život bez plastů? Snažíte se třídit odpad, ale pořád máte pocit, že neděláte dost? Možná by vás mohla inspirovat nová knížka Lepší život bez plastů portálu smarticular.net.

Lepší život bez plastů

Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů
Autor: smarticular.net
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88316-44-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Lepší život bez plastů vydalo nakladatelství Kazda.

Miliony tun plastového odpadu, hromadící se v přírodě, patří k největším výzvám současnosti. Přitom se lze bez zdravotně závadného plastu nebo plastu s krátkou životností téměř vždy snadno obejít! V této knize jsme sepsali všechna důležitá fakta o plastu a problémech, které způsobuje, a spolu s nimi více než 300 návodů a nápadů na smysluplné omezení plastu během všedního dne. Omezení plastu je prospěšné pro životní prostředí: na rozdíl od umělých hmot vyráběných z ropy, jež zůstávají nerozložené v přírodě a škodí zvířatům, rostlinám i lidem, jsou alternativní materiály neškodné nebo dokonce biologicky zcela rozložitelné. Omezení plastu je prospěšné pro zdraví: zatímco běžné druhy plastu obsahují tisíce neviditelných aditiv, zatěžujících naše zdraví a životní prostředí, jsou přírodní materiály jako sklo, ocel atd. zpravidla zcela nezávadné. Omezování plastu je zábavné a inspiruje ke změně uvažování: staňte se součástí neustále rostoucího hnutí lidí, jimž není spotřeba plastu lhostejná a kteří se dennodenně zasazují o ochranu naší planety svým uvědomělým spotřebním rozhodováním.

 

Ukázka z knihy

lepsi-zivot-bez-plastu-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Smarticular.net

Od roku 2014 zveřejňuje berlínský portál smarticular.net návody a tipy na jednodušší a udržitelnější život. Na problémy pouze neupozorňuje, ale denně představuje nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž si může každý trochu usnadnit život a zároveň být ohleduplnější k životnímu prostředí. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a dělí se o své zkušenosti. Přečtěte si také knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Inspirovaly vás naše tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKincugi
Umění nápravy

Santini, Céline

Alferia, 2019

zobrazit info o knizeChovejte se jako kočka 2

Garnier, Stéphane

Jota, 2019

zobrazit info o knizeDobré vibrace, dobrý život
Mějte se rádi – dostanete ze sebe to nejlepší

King, Vex

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeLepší život bez plastů
Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů

Smarticular.net

Kazda, 2019

Napsat komentář