Do mikulášské punčochy

https://www.flickr.com/photos/krecimag/31077558484/in/photolist-PmdBpS-7rsBTh-5QB9Df-82GZh4-5KdwmN-dUmT9w-d2DDWG-aY9xMa-22TxKSa-q4B4yd-8BbkLw-6ZzkHw-SCNDiw-SSKmxx-8XYQ5Q-96qF3d-9DvUAy-7jQVCQ-e7qiv-SFidnD-SCUTCw-5QB9BN-isS6Uj-9a7J3Y-96qS57-7xdFmJ-quKHkL-8BbdkQ-7ksydq-6rZz8-8y32yB-eu3ti-4cZdDu-21RuR91-9ECCsa-qbGync-RCJfxt-dyQfVt-87jCc1-7neGJz-AGTxSg-aZ5R3V-SCPyzm-96qLEo-87jv5u-29rj89X-9DvTDm-Ca4vT9-SFo8S6-96nMze
Čert, anděl a Mikuláš se pravidelně každý rok vydávají pátého prosince na svou pouť, při které odměňují hodné děti a napravují ty neposedné a zlobivé. Kromě sladkostí, brambor a uhlí se do mikulášské punčochy hodí i pohádkové knížky plné dobrodružství a ilustrací.

Inspirujte se příběhy padesáti českých a slovenských rebelek, které bojovaly s předsudky a snažily se uplatnit se v různých odvětvích a zajistit budoucnost svým následovnicím…

Příběhy padesáti žen a dívek z Čech a Slovenska, které posouvaly hranice. Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovaly za práva žen, snažily se uplatnit v umění, sportu nebo ve vědě. Některé z nich používaly i opravdové zbraně, ale většina z nich jen svůj hlas, um, vytrvalost a lásku ke své zemi. Některé známé, jiné zapomenuté, ale všechny si zaslouží naši pozornost, protože jako kapky na kameni, krůček po krůčku, prošlapaly cestičku těm dalším.

Ukázka z knihy

VĚRA ČÁSLAVSKÁ

Nejlepší světová gymnastka, pro kterou byly svoboda a spravedlnost důležitější než kariéra a sláva
(1942 Praha – 2016 Praha)
Na půdě domku v Černošicích odpočívá ve dvou krabicích sto čtyřicet medailí. Dvaadvacet z nich je zlatých a jedenáct olympijských. Leží tam i červená alba plná fotografií a vzácný japonský samurajský meč. Ten dostávali pouze muži za výjimečné činy, za bojovnost a vytrvalost, tento však získala mladá gymnastka s velkým drdolem.

Věra měla jen tři roky, když její sestry Hana a Eva začaly chodit na hodiny baletu k primabaleríně Aubrechtové. Zatímco děvčata dělala piruety v zrcadlovém sále, malá Věra je v šatně napodobovala. Dělala kotrmelce a předváděla se. Její výjimečná ohebnost a talent neunikly oku zkušené madame a ta ji neváhala zařadit mezi starší baletky. (str. 24)

kapky-na-kameni-ukazka-2

Kapky na kameni

50 příběhů českých a slovenských rebelek
Autor: kolektiv autorů

Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 185×250 mm
ISBN: 978-80-00-05673-9
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Kapky na kameni vydalo nakladatelství Albatros. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

————————————————

Pohádky 14 království stvořila jedna babička pro svá vnoučata, aniž by tušila, že se dostanou i k dalším dětem. A nejedná se o obyčejné pohádkové příběhy, ale vždy obsahují nějakou tu drobnou změnu, čímž se liší od ostatních.

Tahle knížka ukrývá opravdový poklad – pohádky jedné neobyčejné babičky, která netušila, že její příběhy budou číst i jiné děti než její vnoučata.
Nenechte si ujít jedinečné pohádkové dědictví! Na první pohled je tu všechno, jak se na pohádky sluší, ale na ten druhý… Ryba, která nezavře pusu, princezna protivná jako činže a drak, který není na princezny, ale na šunku.

Hopsagónyje

Pohádky 14 království
Autorka: Antonína Kršková
Ilustrovala: Alexandra Švolíková

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×242 mm
ISBN: 978-80-271-2433-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Hopsagónyje vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Vydejte se s redaktorem Pralesních novin do zvířecí říše a společně s jeho obyvateli zažijte řadu dobrodružství, ale i průšvihů. Nakonec se ukáže, jak je přátelství důležité…

Dobrodružný příběh s vyšším přesahem o rošťárnách, pátrání a o tom, jak je důležité si vážit toho pravého přátelství.
Redaktor Pralesních novin Nártoun Olin vás zavede svým vyprávěním s tajemnou zápletkou do zvířecí říše, kde je spousta rošťáků, kteří nemají nouzi o dobrodružství, ale ani o průšvihy. Lev Tonda a bobr Pepa, navzdory mnoha nástrahám, zachrání nejen své přátelství, ale vlastně i celou zvířecí říši.
Naši čtenáři budou pátrat a dostávat otázky tak, že se sami mohou stát spolupracovníky Nártouna Olina. A vy dospěláci, co si myslíte, že už jste dospělí, se sami rychle vrátíte do dětských let.

Ukázka z knihy

Po pár dnech se zjevila surikata Vlaďka. Přifrčela z dovolené, na kterou se vydala zrovna v den, kdy vypukly ty památné kokosové události. Tehdy všechno hezky zblízka viděla, ale netušila, že ostatní ne.
„Co se to tady stalo, že tu panuje taková divnonálada?“ zvědavě se pídila surikata, ještě než se pustila do vybalování svých kufrů.
Had pátrač Bohouš, který se celý svůj dosavadní život marně snažil zjistit, proč jablko nepadá daleko od stromu, své kamarádce surikatě nadšeně vyprávěl, co a jak. Ale ani kdyby stokrát chtěl, nemohl jí říct to hlavní, protože to zkrátka nevěděl. Ovšem to zase věděla Vlaďka, takže je jasné, že když si ti dva dali jedna a jedna dohromady, tak se celý ten zamotaný problém najednou rychle rozmotal. „Ale to je přece jasné jako facka, Bohouši. Za tou lotrovinou musel být jedině…)

nartoun-olin-vypravi-ukazka

Nártoun Olin vypráví

Autor: Patrik Klán
Ilustroval: Radek Štícha

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 225×265 mm
ISBN: 978-80-270-6572-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nártoun Olin vypráví vydalo nakladatelství Nártoun Olin s.r.o..

————————————————

A opět se bude cestovat! Tentokrát do čtyřiceti sedmi zemí a sta neuvěřitelných míst. Ať už se jedná o mexickou jeskyni plnou krystalů či záhadný krvavý vodopád na Antarktidě.

Přidej se k nám na cestu kolem světa. Zúčastni se dobrodružných expedic, které prozkoumávají 100 neuvěřitelných míst na naší planetě. Sestup do třpytivé jeskyně obřích krystalů v Mexiku, navštiv ve Vietnamu největší jeskyni na světě nebo vykoukni z Ďáblova bazénu, který se tyčí nad 108 metrů vysokým vodopádem v Zambii. No a na Antarktidě můžeš rozluštit záhadu krvavého vodopádu. A to je teprve začátek! Tato kniha je tvou letenkou do světa skrytých možností. Tak na nic nečekej, sbal si batoh a vydej se na cestu za dobrodružstvím!

Ukázka z knihy

Atlas Obscura pro deti

Atlas Obscura pro děti

47 zemí, 100 neuvěřitelných míst k navštívení
Autoři: Rosemary Mosco, Dylan Thuras
Přeložila: Tereza Kochová
Ilustrace: Joy Ang

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 232×310 mm
ISBN: 978-80-264-2778-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Atlas Obscura pro děti vydalo nakladatelství CPress. Můžete si stáhnout ukázku.

————————————————

Když napadne sníh, objeví se v něm řada stop nejen lidských, ale i zvířecích. Díky šikovnému průvodci se můžete vydat na vzrušující cestu po stopách zvířat a odhalit, komu které stopy patří.

Nádherná knížka o stopách zvířat ve sněhu pro děti od čtyř let.
Komu patří tyhle stopy ve sněhu? Kdopak tady běžel, skákal nebo cupital čerstvě napadlým sněhem? Měl malé tlapičky, nebo pořádně velké pracky? Jsou stopy kulaté, nebo podlouhlé? Jdou rovně jednou za druhou, nebo kličkují sem a tam?
Budeš-li se pozorně dívat, můžeš od sebe snadno rozpoznat stopy jednotlivých zvířat. Pírka, bobky nebo moč ve sněhu ti prozradí, kdo tudy kráčel sněhem před tebou.
Zjisti, jak vypadají stopy lišky, zajíce, králíka, jezevce nebo divočáka. Nauč se poznat stopy ptáků, kočky, psa, veverky, myši, krysy nebo jelena ve skutečné velikosti!

Ukázka z knihy

Kdopak to tu bezel

Kdopak to tu běžel?

Vzrušující cesta po stopách zvířat
Autoři: Svenja Ernsten, Christine Henkel
Přeložil: Špundová, Barbora

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 265×265 mm
ISBN: 978-80-88316-39-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kdopak to tu běžel? vydalo nakladatelství Kazda.

————————————————

Zkraťte si čekání na Vánoce adventním kalendářem, který kromě dvaceti čtyř příběhů s vánoční tematikou obsahuje i krásné ilustrace. Dozvíte se mnoho zajímavostí a Štědrý den tu bude dřív, než se nadějete.

Klasické vánoční a adventní příběhy s poetickými obrázky. Biblické o Ježíškovi, Marii a Josefovi, pastýřích, Herodovi i mudrcích. Poetické o vánoční jedličce, štědrovečerních zvycích i dobrotách. Poučné a napínavé o vánočním štěstí, oslíkovi u jesliček a svatém Mikuláši. Těšte se na Ježíška s naším čtecím adventním kalendářem!

Ukázka z knihy

24 vanocnich pribehu

24 vánočních příběhů

Čekáme s dětmi na Ježíška
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 206×227 mm
ISBN: 978-80-7566-148-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu 24 vánočních příběhů vydalo Karmelitánské nakladatelství.

————————————————

Začal adventní čas a odpočítávat dny do Štědrého dne vám pomůže vybarvovací kalendář. Každý den si můžete zpestřit omalovánkou a vtipnou básničkou.

​Ojedinělý soubor originálních omalovánek s tradičními motivy krásných českých Vánoc. Na každý den je přichystána malebná omalovánka spolu s vtipnou básničkou, které vašim dětem vyčarují tu pravou adventní a vánoční atmosféru. Užijte si s dětmi adventní čas na tvořivé vlně.
Není snad generace, která by nepodlehla kouzlu vánočních svátků. Adventní čas nedělá rozdíly, a i přes dnešní uspěchanou dobu, dokáže s lehkostí vnést do našeho života nádhernou tajemnou magii. Jakýsi pohádkový čas naděje a radosti z blížících se Vánoc. Na dny a týdny dělící děti od vytouženého Štědrého večera jim ADVENTNÍ KALENDÁŘ přinese tvůrčí rozptýlení slovem i obrazem.

Adventní vybarvovací kalendář

Autorka: Jarmila Čermáková
Ilustrovala: Lenka Velebová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 235×164 mm
ISBN: 978-80-271-2102-1
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Adventní vybarvovací kalendář vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKapky na kameni
50 příběhů českých a slovenských rebelek

kolektiv autorů

Albatros, 2019

zobrazit info o knizeHopsagónyje
Pohádky 14 království

Kršková, Antonína

Grada, 2019

zobrazit info o knizeNártoun Olin vypráví

Klán, Patrik

nakladatelství Nártoun Olin s.r.o., 2019

zobrazit info o knizeAtlas Obscura pro děti
47 zemí, 100 neuvěřitelných míst k navštívení

Mosco, Rosemary – Thuras, Dylan

CPress, 2019

zobrazit info o knizeKdopak to tu běžel?
Vzrušující cesta po stopách zvířat

Ernsten, Svenja – Henkel, Christine

Kazda, 2019

zobrazit info o knize24 vánočních příběhů

Karmelitánské nakladatelství, 2019

zobrazit info o knizeAdventní vybarvovací kalendář

Čermáková, Jarmila Hannah

Grada, 2019

Napsat komentář