Nenechte si ujít v týdnu od 25. listopadu do 1. prosince 2019

nenechte_si_ujit
I v příštím týdnu se nudit určitě nebudeme, například ve Zlíně se koná další LiStOVáNí, v Ústí nad Labem bude mít autorské čtení Simona Racková a v Praze pokřtí sadu S knížkou do života.

To ale není samozřejmě vše, konají se například besedy a autogramiády Zdeňka Pohlreicha a v Pardubicích si připravili další Poezii pod klenbou.

Začneme hned v pondělí 25. listopaduSeveročeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem. Od 18.00 se zde uskuteční autorské čtení básnířky, redaktorky, editorky a literární kritičky Simony Rackové. Za rok 2016 autorka dokonce získala Drážďanskou cenu lyriky. Můžete od ní znát básnické sbírky PřítelkyněMěsto, které neníTance či Zatímco hlídací psi spí. Jestliže chcete její tvorbu poznat blíže, autorské čtení je ta pravá volba.

Ze severu Čech se přesuneme na sever Moravy. V pondělí 25. listopadu se v ostravském Domu knihy koná beseda a autogramiáda Josefa Maršálka k jeho nedávno vydané knize Péct, milovat a žít. Jde o autorovu autobiografii, Josef Maršálek už jako malý chtěl být cukrářem a péct se začínal učit u svých babiček. Postupně to dopracoval opravdu daleko, pekl dokonce pro britskou královnu, pro Eltona Johna či pro Lady Gaga. O tom všem vám bude na ostravské besedě od 16.00 vyprávět.

Nezapomínáme ani na nejmenší čtenáře, a tak tu máme pozvánku i pro ně. V pondělí 25. listopadu v pražské Literární kavárně Knihkupectví Academia pokřtí knihu Ireny Ričlové Lachoutové S Tatrou do pohádky. Tato knížka je určena především pro malé milovníky velkých aut, je totiž plná dobrodružství legendárních aut značky Tatra. Titul zajisté nepotěší jenom děti, ale i jejich rodiče. Křest začíná v 17.00.

Další pozvánka cílí na všechny milovníky vaření. Známý kuchař Zdeněk Pohlreich totiž vydal novou kuchařku nazvanou jednoduše Taková normální kuchařka. Najdete v ní plno receptů na jednoduché pokrmy ze zcela obyčejných surovin, jejichž nákup vás finančně nezruinuje. Často jde totiž o jídla, která všem chutnají a která nasytí. Besedy a autogramiády k této nové kuchařce se uskuteční v příštím týdnu hned na dvou místech, a to v pondělí 25. listopadubrněnském Knihkupectví Královo Pole a v úterý 26. listopadujihlavském Knihkupectví Luxor v obchodním centru City Park. Obě akce začínají v 17.00.

Na pěknou akci se můžete těšit ve středu 27. listopadupražské Dobré Trafice. Od 19.00 se zde koná již sedmdesátý díl pořadu Slova mají křídla. Hlavní hostem je tentokrát jeden z nejznámějších českých spisovatelů Michal Viewegh, dalšími hosty pak Tereza Janišová či Jitka Osička. Rozhodně půjde o příjemný literární večer, tak si jej nenechte ujít.

Ve čtvrtek 28. listopadu se podíváme do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. V 18.00 zde začíná scénické čtení LiStOVáNí. Alan Novotný, Petra Bučková a Lukáš Hejlík budou tentokrát listovat knihou Život k sežrání od francouzského spisovatele Mikäela Olliviera. Knížka vypráví o mladém studentu gymnázia Benjaminovi, který váží o dvacet kilo víc, než by měl. Proto se rozhodne zhubnout. A v tu chvíli poznává svoji první lásku. LiStOVáNí se koná v rámci Francouzského podzimu.

Předposlední pozvánku na akci ocení hlavně rodiče malých dětí, kteří hledají vhodné čtení pro své ratolesti. V pátek 29. listopadu se v pražském Klementinu uskuteční křest sady S knížkou do života, která je určená pro ty nejmenší děti. Projekt S knížkou do života má za cíl seznámit děti s knihami a dát rodičům tipy, jaké knížky dětem kupovat. Součástí programu inspirativního večera bude i křest malovaného kalendáře výtvarnice Markéty Vydrové. Akce začíná v 10.00.

Týden zakončíme v pátek 29. listopaduKrajské knihovně v Pardubicích. Od 18.00 se ve sklepení knihovny koná již tradiční pořad Poezie pod klenbou. Návštěvníkům se tentokrát představí básnířka a nositelka ceny Bohumila Hrabala za poezii Alenka Vávrová. O hudební doprovod se pak postará kytarista Peter Vasko. Jestliže máte rádi poezii a chcete prožít příjemný večer v knihovně, neváhejte a přijďte si poslechnout autorské čtení.

  Plno dalších literárních událostí najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář