Potravinové alergie nemusí být překážkou

Jim nejim_uvodni
Nebojte se alergií! I s nimi si můžete dopřát svá oblíbená jídla. Nová kuchařka Jany Pechmanové vám poradí, jak toho dosáhnout. Vyzkoušejte některý z klasických i nových receptů, které jsou přizpůsobené vašim potřebám.

I s potravinovými alergiemi si můžete dopřát, na co máte chuť. Poradíme vám, jak na to. Jana Pechmanová pro vás vybrala a upravila 80 klasických i moderních receptů. Ať už máte potravinovou alergii, nebo ne, podle téhle kuchařky si snadno připravíte vydatné snídaně, obědy i večeře, pestrobarevné saláty, netradiční polévky, návykové sladké tečky i slané pochoutky. U každého receptu jsou uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit. Autorka se s vámi podělí také o řadu užitečných a ověřených tipů. Poslouchejte sami sebe, svoje tělo a hlídejte si, z čeho vaříte, zajímejte se o to, co jíte, co si dáváte na talíř. Nebojte se nejen zkoušet, ale i obměňovat a objevte pro sebe recepty, které se stanou stálicí na vašem rodinném stole. Správné stravovací návyky jsou to nejlepší, co sami pro sebe můžete jednoduše udělat. Jídlo by nemělo být strašák – změňte svůj přístup k jídlu a zkuste si neškodit. Nechte se inspirovat fotografiemi Jana Vágnera a užijte si každé jídlo i jeho přípravu a servírování jako malou slavnost.

 

JÍM – NEJÍM

S alergeny i bez nich
Autorka: Jana Pechmanová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 249×305 mm
ISBN: 978-80-7244-442-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu JÍM – NEJÍM vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

 

Ukázka z knihy

Jim nejim_ukazka1Jim nejim_ukazka2

 

Jana Pechmanová

Jana Pechmanová se narodila a žije v Praze. Ve svém profesionálním životě se již přes 20 let živí produkcí a je spolumajitelkou eventové agentury. A pak má ještě jeden život – ten kulinářský. Protože se již několik let potýká s laktózovou intolerancí, zpočátku nesměle, nyní již automaticky, připravuje všemožné varianty a verze oblíbených jídel. A problematické suroviny a alergeny nahrazuje neméně chutnými produkty. Vaření a práce s alergeny měla v jejím okolí takový ohlas, že vzniklo 80 speciálních receptů známých a oblíbených jídel, které nyní máte možnost vyzkoušet. Důležité je přemýšlet o tom co jíte, a nebát se zkoušet nové věci.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJÍM – NEJÍM
S alergeny i bez nich

Pechmanová, Jana

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář