Rosteme s knihou

detstvi
Kniha je ideální společník. Provází člověka od narození přes rané dětství a pubertu až po dospělost a stáří. Nejmenší čtenáři odhalí lásku ke čtení, začínající si užijí verše a dobrodružství malé Emy a pokročilí se seznámí s geniální Max Einsteinovou.

Jiří Žáček a ilustrátorka Veronika Balcarová spojili síly a připravili pro děti slabikář plný zábavy, dobrodružství a obrázků. Děti si díky hádankám, básničkám a říkankám osvojí nejen písmenka, ale i lásku ke knihám.

Jaký je rozdíl mezi školním a aprílovým slabikářem? Do školy chodí děti téměř celý rok, ale apríl je jen jednou v roce. Ve školním musí děti slabikovat a v aprílovém začnou rovnou číst. Ve školním se učí, zatímco v aprílovém je legrace a dobrodružství. Je úžasné, kolik variací vymyslel Jiří Žáček ke každému písmenku, kolik nápadů rozprostřel před dětmi, že je to musí pokaždé zaujmout. Ještě si ani pořádně neuvědomují, jakou krásnou a přirozenou češtinou k nim jejich autor mluví, ale určitě na ni nikdy nezapomenou, stejně jako si budou pamatovat obrázky Veroniky Balcarové, která maluje zvířata i děti jako nezmary věčně v pohybu a strašně zvědavé. Aprílový slabikář patří k těm několika málo knížkám, které mají děti číst jako první.

Ukázka z knihy

Aprilovy slabikar

Aprilovy slabikar 1

Aprílový slabikář

Autor: Jiří Žáček
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 202×238 mm
ISBN: 978-80-7244-433-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Aprílový slabikář vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Dále napsal knihy: Jiří Žáček dětemJak se chodí do světaMaličkosti z láskyTati, kup mi slona!Chytrolíni z HloupětínaHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky a mnoho dalších. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Svět kolem nás je plný všedních věcí, které bereme za samozřejmé a často si jich ani nevšímáme. Přitom se stačí jen na chvíli zastavit a zaposlouchat se do jejich příběhů…

Všední věci. Jsou všude kolem nás. Natolik běžné a tak obyčejné, že už si jich ani nevšímáme. A přesto pro nás mají spoustu zajímavých i neobyčejných příběhů, které by mohly vyprávět. Stačí naslouchat. Některé z nich jsou v této knížce.

Ukázka z knihy

Panenka
Hadrová panenka…
Co je to, babi?
Nebyla mluvící?
To je chabý.
Neměla baterky?
A neplakala?
Prosím tě, babičko,
jak sis s ní hrála?

To jsou preci vsedni veci

To jsou přeci všední věci

Autor: Stanislav Oliva
Ilustrovala: Michaela Olivová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-57-5
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu To jsou přeci všední věci vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Máte problémy se sourozencem? Válčíte spolu a škádlíte se? Tak přesně vy oceníte humornou oboustrannou knížku plnou ilustrací. Díky ní zjistíte, že i přes všechny sourozenecké nešvary je mít bratra či sestru k nezaplacení.

Kniha je určená pro děti, které někdy mají problém se svým sourozencem. Takže vlastně pro všechny, kdo sourozence mají. Jednoduchý příběh s nádhernými ilustracemi je tak trefný a výstižný, že vydá za tisíc slov. Oboustranná kniha, ve které z jedné strany vypráví dívka o svém bratrovi a z druhé bratr o sestře, má odlehčující styl, který s humorným nádechem a zpracováním vede k uvědomění si, jak moc pro nás sourozenci znamenají. Je velkým přínosem pro děti nejen po stránce umělecké, ale také psychické.

Ukázka z knihy

Sourozenci

Sourozenci

Autorka a ilustrátorka: Rocio Bonilla
Přeložila: Marie Binderová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 245×272 mm
ISBN: 978-80-264-2655-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Sourozenci vydalo nakladatelství CPress.

O autorce

Rocio Bonilla (*1970) pochází z Barcelony, kde vystudovala tamější univerzitu. Poté se věnovala malbě, fotografii, pedagogice a práci v reklamě. Po mateřství založila společnost, která se věnuje zdobení dětských prostor ručně malovanými nástěnnými malbami a v roce 2011 začala psát. Více o autorce se dozvíte na jejích stránkách.

————————————————

Šestiletá Ema už má za sebou řadu zábavných příhod, a to díky společnosti zvířecích kamarádů. Aby si začínající čtenáři mohli užít její každodenní zážitky, doprovází je bohaté ilustrace.

Už jste někdy viděli prasátko, jak trénuje skok do výšky? Paní sousedku, která se smetákem v ruce honí splašeného králíčka? Nebo baletky, které místo piruet skáčou před bílými myškami na parapety?
Šestiletá Ema tohle všechno už zažila. A ještě mnoho dalších dobrodružství. Díky svým nápadům a věrným zvířecím kamarádům totiž o podobné psí kusy nemá ani v nejmenším nouzi. A protože ví, že louskat první knížku může být někdy pořádný oříšek, vezme začínající čtenáře za příběhy, které budou chtít sami dočíst.

Ukázka z knihy

K šestým narozeninám dostala Emička od maminky a tatínka ten nejlepší dárek pod sluncem. Chlupaté překvapení mělo dlouhatánské hebké uši a růžový čumáček. Hned jím začalo zvědavě čenichat. Ema tenkrát skoro plakala štěstím. Králíček!
Dostala králíčka!

Mala Ema 1

Přečtěte si zbytek naší ukázky.

Malá Ema

Autorka: Zuzana Barilová
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-247-3501-6
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Malá Ema vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.

————————————————

Seznamte se s geniální hrdinkou Max Einsteinovou! Její život se změní, když se stane součástí mezinárodní organizace, která se snaží vyřešit celosvětové problémy. A nebyla by to Maxine, kdyby se nezapletla do dalších problémů…

Dvanáctiletá Max Einsteinová je sice sirotek, ale zato jí to vážně pálí. Nabourá se do počítačové sítě největší univerzity v New Yorku, aby si zařídila přístup ke studiu (i když testy nesnáší), chrlí nápady na pomoc lidem bez domova a ráda si před vyučováním v parku střihne partičku bleskových šachů. Její bláznivý, ale vlastně jednotvárný život nabere na obrátkách, když…
Max osloví tajuplná mezinárodní organizace! S jakým záměrem? Ničím menším než za pomoci vědy vyřešit ty nejpalčivější problémy dnešního světa. V rozmanitém týmu složeném z dalších malých géniů ze všech koutů zeměkoule se Max vrhá do vymýšlení neotřelých způsobů, jak zavést elektřinu do zapomenutých afrických končin. Jenže cestu jí zkříží agenti nechvalně známé Korporace, která by Maxin mozek ráda využila pro své vlastní účely…

Ukázka z knihy

Klouby prstů zaklepala na vyvrácené dveře, které visely šejdrem ze zrezlých pantů.
„Pane Kennedy?“ Zaklepala ještě jednou. „Pane Kennedy?“
„Co to…“ ozvalo se ospalé zamumlání. „Max? Jsi v pořádku?“Max si otázku pana Kennedyho vyložila jako pozvání a v podstatě se chatrnými dveřmi probořila dovnitř.
„Jsem v pohodě, pane Kennedy. Vlastně víc než v pohodě! Dostala jsem parádní nápad! Teda aspoň mi přijde parádní. Každopádně je to něco fakt bezva. Může to všechno obrátit vzhůru nohama. Může to zachránit svět. Pan Albert Einstein by to nazval ‚aha‘ moment.“ (str. 8)

Max Einsteinová

Autor: James Patterson
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7529-973-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Max Einsteinová vydalo nakladatelství Brio. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

James Patterson získal od National Book Foundation prestižní ocenění za výjimečný přínos americkému literárnímu společenství. Je držitelem Guinessova světového rekordu za nejvíc bestsellerů na prvním místě v žebříčku New York Times, například díky knihám Já, srandista nebo Můj nejhorší školní rokLovci pokladůMůj brácha robot či Zpovědi podezřelé. Celkově se jeho knih prodalo po celém světě víc než 380 milionů výtisků.
Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Šťastné a veseléPřímý zásahZabít Alexe Crosse). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. Jedenáctá rozhodneDvanácté zloOsudná třináctka aj.). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny „Thriller Master Award od The International Thriller Writers“  žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě. Je dále autorem knih: Podezřelý č. 1SmečkaNeznámý soupeřCitlivé místo (naše recenze) či Sedmnácté znamení.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo jsou přeci všední věci

Oliva, Stanislav

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizeAprílový slabikář

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

zobrazit info o knizeSourozenci

Bonilla, Rocio

CPress, 2019

zobrazit info o knizeMalá Ema

Barilová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizeMax Einsteinová
Geniální experiment

Patterson, James – Grabenstein, Chris

Brio, 2019

Napsat komentář