Získejte příběh o včelách, které nosí štěstí

Srdce vcely ma pet komor
Včely jsou užiteční tvorové v mnoha směrech, ale věděli jste, že také dokáží nosit štěstí? Helen Jukes se o tom na vlastní kůži přesvědčila, když jí přátelé darovali včelstvo, ve kterém našla, na rozdíl od kancelářské práce, smysl svého života.

Cesta po stopách včel

Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi darují včelstvo (podle starých mýtů darované včelstvo přináší štěstí) a Helen začíná svůj první včelařský rok. Co ale obnáší „chovat“ tyto divoké tvorečky? Jak mohou nové vědomosti o včelách přispět k objevování sebe sama? A přinese jí cesta do útrob úlu uvolnění?

Zatímco Helen hledá svou roli v úžasném ekosystému úlu, samotný akt chovu jí přináší nový pohled na život, prohlubuje její přátelství (stará i nová) a oživuje její svět. Její vyprávění je fascinující cestou ve stopách včel a jejich úlu i dějinami našeho pozorování včel. Jde o úchvatné zamyšlení nad zodpovědností a péčí, nad zranitelností a důvěrou, nad tvorbou nových pout a vstupem na pole dosud neprozkoumaná.

 

Srdce včely má pět komor

Autorka: Helen Jukes

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Vendula Hlavová
Počet stran: 282
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2019
ISBN: 978-80-88316-23-7

Přečtěte si více o knize Srdce včely má pět komor, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek a prohlédnout si několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Na konci zahrady stojí zašlý dřevěný plot. Je ukrytý za pořezaným jehličnanem a vyschlými angrešty, a navíc ho obrůstá i ostružinové houští. Vlastně byste ani nepoznali, že tam vůbec nějaký plot je. A už vůbec ne v místě, kde zahrada končí. Plot je vidět jen jedinou mezerou na straně mezi cesmínou a krmítkem pro ptáky. Procpu se skrz a dotknu se ho. Postavím se na špičky, ale nedohlédnu přes něj. Na krátkou chvíli mě však obklopí cesmína (která mě bodá do stehen) a já zapomenu, kde jsem. Zapomenu na dům, který zatím nepovažuji za domov. Zapomenu na svou hektickou práci. A vtom mě něco napadne. Pomyslím si, že na toto místo by se hodily včely, a moje myšlenky se rozeběhnou jako divocí koně. Překvapeně ukročím zpět. Kdysi jsem taková místa vyhledávala. Dlouho jsem si na ně nevzpomněla. Hned však začnu zkoumat zdejší vyhlídku, kde stromy nestíní. O kousek dál zahlédnu střechu skladiště, na které se odrážejí paprsky zapadajícího slunce. A za mnou se ozve žbluňkání padajícího deště. (str. 5)

 

Vyhrajte knihu Srdce včely má pět komor

Na prahu třicítky se Helen Jukes ocitla uvězněná v kolotoči hektické kancelářské práce a přechodných adres, na kterých si nikdy nepřipadala jako doma, a zoufale potřebovala něco, co by jejímu životu dalo smysl. Když tu si na zahradě jednoho z dočasně pronajatých domů vzpomněla na štěstí, které cítila, když se kdysi v Londýně seznámila s Lukem a pomáhala mu s péčí o jeho včely. Její přátelé se proto rozhodli, že je čas Helen popostrčit, a jedno takové včelstvo jí darovali. Přečtěte si celý fascinující příběh o tom, jak se z vystresované kancelářské ženy s nohama bolavýma z chůze na vysokých podpatcích stala spokojená včelařka se vším všudy.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Srdce včely má pět komor vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Srdce včely má pět komor
probíhá od 20. do 26. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Srdce včely má pět komor

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdce včely má pět komor
Jak jsem se stala včelařkou

Jukes, Helen

Kazda, 2019

Získejte příběh o včelách, které nosí štěstí - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Fanda82 napsal:

    Kniha Srdce včely má pět komor mi také přišla, veliké díky.

Napsat komentář