V pondělí do světa fantazie

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Nechte se okouzlit světem fantazie s novými pokračováními oblíbených knižních sérií. Nabízíme vám výlet do paralelních Londýnů, vřavu epické bitvy i napínavé pátrání po nebezpečné látce.

Závěrečný díl série Tvář magie řeší křehkou rovnováhu mezi čtyřmi paralelními Londýny, která je značně narušena. Dokážou naši oblíbení hrdinové Kell a Lila zabránit vzniku nového Londýna a obávané zkáze?

Zaklínání světla

Třetí díl fantasy o paralelních Londýnech.
Osud našich oblíbených hrdinů pohybujících se v paralelních Londýnech se konečně naplňuje. Kdo klesne a kdo povstane? Křehká rovnováha mezi barevnými Londýny je nebezpečně narušena a hrozí tu vznik Londýna nového, který ostatní města uvrhne do zkázy. Záleží na Kellovi, jestli si dokáže udržet své magické schopnosti, a samozřejmě i na Lile Bardové, která se sice také ledacos naučila, ale její divoká magie není nebezpečná jen pro ostatní, ale i pro ni samotnou.

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložil: Lukáš Houdek

Počet stran: 616
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-257-2865-9
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Zaklínání světla vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Delilah Bardová – odjakživa zlodějka, odnedávna mág a jednou, jak doufala, pirátka – utíkala, co jí nohy stačily.
Vydrž, Kelle, říkala si v duchu, řítila se ulicemi Červeného Londýna a v ruce přitom pořád ještě svírala úlomek kamene, který býval součástí čelisti Astrid Daneové. Byl to klíč, který ukradla ještě v jiném životě, kdy pro ni magie a existence různých světů byly dosud něčím novým. Stalo se to v době, kdy teprve zjistila, že lidé mohou být posedlí, svázaní jako provaz, nebo proměnění v kámen.
Zdálky zaburácel ohňostroj provázený jásotem, zpěvem a hudbou, zvuky města, oslavujícího závěr magického turnaje Essen Tasch. Města, které nevědělo nic o hrůze, jež se právě odehrávala přímo v jeho srdci. V paláci zatím umíral arnéský princ Rhy, což znamenalo, že někde v jiném světě umírá také Kell. (str. 11)

O autorce

Victoria Schwabová (vlastním jménem Victoria Elizabeth Schwab, * 7. července 1987) je americká spisovatelka, autorka literatury pro děti a mládež s prvky sci-fi a fantasy. Je dcerou britské matky a amerického otce. Žije v Nashville, ráda cestuje a pije dobrý čaj.

V sérii Tvář magie dále vyšlo: Temnější tvář magie, Setkání stínů

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Na bezmála tisíci stranách je popsáno vyvrcholení sériové prvotiny Skleněný trůn od Sarah J. Maas. Zvládne se Aelin vymanit z kovové rakve, aby pomohla svým přátelům v nadcházející závěrečné bitvě?

Království popela

Aelin riskovala vše, aby zachránila svůj lid a ty, které miluje. Zaplatila za to strašlivou cenu a teď je uvězněna v kovové rakvi a mučena. Pouze vědomí, že na ní závisí osud všech, jí brání v tom, aby podlehla. Aedion a Lysandra zůstávají poslední, kteří chrání Terrasen před naprostým zničením. Chaol, Manon a Dorian jsou roztroušeni po celém kontinentu a musí sami volit cestu k naději na spásu. Až se všechny cesty spojí, čeká je velká bitva.

Autorka: Sarah J. Maasová
Přeložila: Ivana Svobodová

Počet stran: 976
Vazba: brožovaná
Formát: 130×202 mm
ISBN: 978-80-7544-824-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Království popela vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

Hledal ji od chvíle, kdy mu ji vzali.
Svoji družku.
Sotva si vybavoval své vlastní jméno. Rozpomínal se na něj jen díky tomu, že ho jeho společníci oslovovali, když po ní pátrali za rozbouřenými temnými moři, prastarými dřímajícími lesy a bouřemi zmítanými horami, které už byly pohřbené pod sněhem.
Zastavoval se jen na tak dlouho, aby nasytil tělo a dopřál svým společníkům pár hodin spánku. Nebýt jich, vzlétl by a nesl by se nad širým světem.
Bude však potřebovat moc jejich mečů a magie. Než to skončí, bude potřebovat jejich lstivost a moudrost.
Než stane před temnou královnou, která mu rozervala samu duši, když mu uloupila družku a uzamkla ji v železné rakvi. A až s ní skončí, postaví se chladnokrevným bohům, kteří byli odhodlaní zničit vše, co z jeho družky zbývalo. (str. 9)

Stáhněte si ukázku a pokračujte ve čtení.

O autorce

Sarah J. Maasová v současné době žije v Bucks County v Pensylvánii. Má nezdravou zálibu v disneyovkách a špatné pop music. Miluje pohádky a balet a pije příliš mnoho čaje. Ráda objevuje historii a krásnou krajinu Pensylvánie společně se svým manželem a jejich psím společníkem. Literární svět dobyla svou sérii Skleněný trůn, kterou začala psát už v šestnácti letech.

Série Skleněný trůn se dočkala celkem sedmi dílů: Skleněný trůn, Půlnoční koruna, Dědička ohně, Královna stínů, Říše bouří, Krvavé ostří a Království popela

Zdroj informací: nakladatelství CooBoo

————————————————

Agenta JFK čeká další případ. Čtyřicátého dílu stejnojmenné série se tentokrát ujal autor Petr Totek. Pátrání po nebezpečné látce, která mění lidi, bylo prozatím neúspěšné. Poslední zbývající vodítka směřují do Evropy…

JFK 40 – Konec projektu Gotteskämpfer

Pátrání po nebezpečné látce Mutabor DX na indiánském teritoriu i v gangsterském podsvětí pobřežních velkoměst bylo neúspěšné. JFK a jeho tým netuší, zda se jedná o drogu, nebezpečnou chemickou zbraň nebo něco úplně jiného. Poslední zbývající vodítka směřují do Evropy. JFK se se svými společníky vydává do Starého světa rozděleného přibližující se válkou, do vražedného soukolí bojujících špionážních organizací. Po tajemství látky měnící lidi v šílence s nadlidskou silou a odolností pátrá více zájemců.
A realita se pomalu, nenápadně a plíživě mění. Zatím si to uvědomuje jen málokdo.

Autor: Petr Totek

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 125×185 mm
ISBN: 978-80-7553-712-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu JFK 40 – Konec projektu Gotteskämpfer vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Pozorovatel, hlášení 10:
Při pátrání po ukradeném člunu firmy Import & Export v odlehlých oblastech indiánského teritoria se JFK dostal na stopu testování neznámé chemické látky (Mutabor DX). Indicie nasvědčovaly, že se jedná o drogu, jejíž účinky tvůrci testují mimo dohled zákona. JFK sledoval stopu dealerů až do gangsterského podsvětí pobřežních velkoměst. Původní hypotéza, že jde o drogu určenou k distribuci, se nepotvrdila, podle všeho jde o psychoaktivní látku vyvinutou za účelem zvyšování agresivity, odolnosti a dalších fyzických dispozic.
Pro vojenské účely? Kým? Zatím nezjištěno.
Stopy vedou za moře, do Starého světa.
Skupina JFK se rozrůstá o lidi, kteří stejně jako on chtějí z osobních důvodů přijít na to, co se vlastně děje. Schopnosti některých z nich se vymykají normálu, nebo přesněji, co je za normál v daném světě považováno. Za povšimnutí stojí zejména pastor Solomon, který se v některých okamžicích dokáže v boji fyzicky vyrovnat lidem nadopovaným látkou Mutabor DX. A také se zdánlivě, alespoň krátkodobě, jeví nezranitelný. Dle jeho slov za to vděčí víře. (str. 3)

Nahlédněte také do některých dalších dílů série: JFK 25, JFK 27, JFK 29, JFK 32, JFK 34, JFK 39  aj.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZaklínání světla

Schwabová, Victoria

Argo, 2019

zobrazit info o knizeKrálovství popela

Maasová, Sarah J.

CooBoo, 2019

zobrazit info o knizeJFK 40 – Konec projektu Gotteskämpfer

Totek, Petr

Triton, 2019

Napsat komentář