Vybudujte a uplatněte novou moc

Nova moc_uvodni
V knize Nová moc se dozvíte nejen to, jak úspěšně využít moc v současném světě, ale také řadu zajímavostí – např. o vzestupu Facebooku nebo o tom, jak společnost Lego zachránila svou značku.

Jeremy Heimans a Henry Timms popisují největší příběhy naší doby – vzestup megaplatforem jako Facebook a Uber, nečekaná vítězství Obamy a Trumpa či náhlý vznik hnutí #MeToo – a odhalují, co za nimi opravdu stojí: nárůst nové moci. Nová moc je otevřená, umožňuje aktivní účast a řídí ji lidé na stejné úrovni. V knize se dozvíte, jak společnost Lego zachránila svou značku tím, že se obrátila na veřejnost; jak se papež František snaží posunout podstatu katolické církve posilováním moci svého stáda. Zkrátka jak lze vybudovat novou moc a úspěšně ji v otevřenějším, demokratickém a pluralistickém světě uplatňovat.

 

Nová moc

Jak funguje moc v hyperpropojeném světě – a jak to udělat, aby fungovala ve váš prospěch
Autoři: Jeremy Heimans, Henry Timms
Přeložila: Jana Kočičková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-265-0869-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nová moc vydalo nakladatelství BizBooks.

 

Ukázka z knihy

Jak máme pochopit význam vůdcovství, když světová vedoucí demokracie může zvolit Baracka Obamu a pak ho nahradit Donaldem Trumpem? A jak smířit svět, v němž existují neustále se rozrůstající hnutí „bez vůdce“, jako Occupy Wall Street (Obsaďte Wall Street) a Arab Spring (Arabské jaro), stejně jako čím dál silnější tyrani, jako ruský Putin, turecký Erdoğan a egyptský el-Sisi?
Tato kapitola je o vůdcovství ve světě vzájemné kolize – a překrývání – sil staré a nové moci. Je o způsobech, jimiž jsou nástroje nové moci využívány pro posílení a potvrzení vůdců s hluboce zakořeněnými hodnotami staré moci tak, jak bychom nečekali. A je o vznikajících formách vůdcovství, které se snaží spojit nástroje nové moci a hodnoty nové moci, aby bylo možné smysluplně přerozdělit moc. (str. 157)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Henry Timms

Henry Timms je prezidentem a generálním ředitelem kulturního centra 92nd Street Y, hostujícím společníkem ve Stanfordu a spoluzakladatelem mezinárodního svátku dárcovství a dobrovolnictví #GivingTuesday. Je to přední odborník na budování hnutí a transformace organizací.

 

Jeremy Heimans

Jeremy Heimans je celoživotním aktivistou, spoluzakladatelem a generálním ředitelem společnosti Purpose, organizace se sídlem v New Yorku, která buduje a podporuje sociální hnutí po celém světě.

Více informací o Jeremym Heimansovi najdete na webu Purpose.


Nakladatelství BizBooks přináší svým čtenářům knihy, které se zabývají aktuálními tématy, novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a úspěchu v podnikání. Tyto knihy jsou zaměřeny především na studenty, manažery, top management společností a lidi s touhou po sebevzdělávání. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNová moc
Jak funguje moc v hyperpropojeném světě – a jak to udělat, aby fungovala ve váš prospěch

Heimans, Jeremy - Timms, Henry

BizBooks, 2019

Napsat komentář