Zápisky z cest bývalého prezidenta počtvrté

Vaclav-Klaus-stale-na-cestach-perex
Náš bývalý prezident Václav Klaus je činný v mnoha odvětvích – od politiky přes ekonomii až po pedagogiku. Díky své práci je rovněž zkušeným cestovatelem. O svých zážitcích z cest vypráví v již čtvrtém pokračování cestovatelských zápisků.

Václav Klaus – Stále na cestách je čtvrtým pokračováním čtenářsky úspěšné série cestovatelských zápisků významné osobnosti českého veřejného života a bývalého prezidenta republiky.
Fenomén „zápisků z cest“ – cestopisných postřehů doplňovaných díky specifičnosti autorových cest unikátním politicko-společenským kontextem – vznikl z potřeby informovat veřejnost o zahraničních cestách prezidenta republiky.
Zápisky si od té doby našly mezi čtenáři pevné místo.

„Mnoho navštívených míst je opravdu krásných. Vysokohorská, totálně prázdná a turisticky nedotčená krajina Kavkazu nedaleko Soči, poušť a moře kolem marocké Dakhly, malebná jihofrancouzská oblast Cap Ferrat nedaleko Monte Carla, zádumčivá finská jezera v naprostém klidu severských lesů, starobylá, už před mnoha tisíciletími obydlená, na vysokém kopci nad mořem se nacházející sicilská Erice, atd. Snad něco z toho naznačí amatérsky dělané fotografie, kterých je v knížce poměrně velké množství.“

Václav Klaus: stále na cestách

Originální záznamy z návštěv blízkých i dalekých zemí
Autor: Václav Klaus

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 146×214 mm
ISBN: 978-80-204-5146-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Václav Klaus: stále na cestách vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Vaclav-Klaus-Stale-na-cestach-1Ukazka-z-knihy-Vaclav-Klaus-Stale-na-cestach-2

 

O autorovi

Václav Klaus (*1941) je český ekonom, pedagog a politik, spoluzakladatel Občanské demokratické strany a mezi roky 1991–2002 její první předseda. V letech 1992–1998 působil jako předseda vlády svého prvního a druhého kabinetu. Poté se na čtyřleté období stal předsedou dolní komory parlamentu a v letech 2003–2013 zastával úřad prezidenta České republiky.

Zdroj informací: Kosmas

Celý životopis si můžete přečíst na oficiálních stránkách bývalého prezidenta.

Neváhejte a začtěte se i do předchozích částí autorova cestování: Zápisky z cest, Zápisky z nových cest a Zápisky a postřehy z cest, jejichž křtu jsme se osobně zúčastnili.


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVáclav Klaus: stále na cestách
Originální záznamy z návštěv blízkých i dalekých zemí

Klaus, Václav

Mladá fronta, 2019

Napsat komentář