Průvodce světem digitální fotografie

Naucte se pouzivat digitalni fotoaparat
Pořídili jste si digitální fotoaparát a chcete s ním získat ty nejkrásnější snímky? Poradí vám přehledný průvodce profesionálního fotografa Chrise Westona. Fotografování pro vás teď bude snazší než kdy dřív.

Vítejte ve světě digitální fotografie. Tento kompletní průvodce je určen všem majitelům kompaktních digitálních fotoaparátů nebo filmových zrcadlovek, kteří chtějí přejít na digitální zrcadlovku a postoupit na vyšší úroveň fotografování. Kniha vás provede všemi nezbytnými oblastmi – od vysvětlení všech nezbytných technických záležitostí (jako je konstrukce digitálních fotoaparátů, princip fungování obrazového senzoru, objektivy, ohnisková vzdálenost, paměťové karty…) přes základy fotografování (expoziční režimy, histogram, techniky ostření, práce s hloubkou ostrosti, vyvážení bílé, fotografování do RAWu, hyperfokální vzdálenost, používání hledáčku, bracketing…) až po samotné zpracování snímků (techniky úprav, ukládání a třídění souborů, zálohování, tisk fotografií…). Nechybí ani užitečné odkazy na další internetové zdroje či slovníček základních pojmů. S tímto průvodcem pro vás bude fotografování a pořizování nevšedních snímků snadnější a zábavnější než kdykoliv předtím.

 

Naučte se používat digitální fotoaparát

Využijte svůj digitální fotoaparát na maximum
Autor: Chris Weston
Přeložil: Ondřej Doseděl

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 190×246 mm
ISBN: 978-80-7413-392-3
Doporučená cena: 390 Kč

Knihu Naučte se používat digitální fotoaparát vydalo nakladatelství Zoner Press.

 

Ukázka z knihy

Zachycení obrazu
Základy fotografického procesu jsou stejné, ať už fotíte na film nebo digitál: světlo objektivem vstupuje do fotoaparátu a obraz se zaznamená na fotocitlivý materiál. Množství světla, které pronikne do fotoaparátu, ovlivňuje mechanický systém, jenž se skládá z clony (clony objektivu) a závěrky. Požadované množství světla přitom částečně závisí na citlivosti použitého materiálu. Jakmile se obraz zaznamená, účinky změny stavu digitálního fotografického snímače (neboli pixelového snímače) se zesílí tak, aby vytvořily viditelný snímek. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Chris Weston

Chris Weston se v roce 2001 stal profesionálním fotografem volně žijících živočichů. Následoval tak svou vášeň pro to, co popisuje jako „mimořádné chování přírody“. Proslul svou schopností propojit se s předměty fotografií a prostřednictvím obrazů odhalit jejich často skryté osobnosti. Odhodlaný zastánce ochrany přírody byl zařazen do Outdoor Photography jako jeden ze 40 nejvlivnějších fotografů světa.

Informace byly čerpány z autorových stránek.

 

Doporučujeme

Věnujete se fotografování nebo byste s ním rádi začali? Zaměřte svou pozornost také na knihy FotografováníUrban fotografieModelingová fotografie – mistrovství100% dítě nebo na knížku Pravidla fotografování a kdy je porušovat.


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaučte se používat digitální fotoaparát
Využijte svůj digitální fotoaparát na maximum

Weston, Chris

Zoner Press, 2019

Napsat komentář