Zvířata a rostliny v hlavní roli

kocka
Dnešní příběhy pro děti a dospívající spojuje inspirace živočišnou a rostlinnou říší. Zjistíte, že kočky-dobrodružky mají tuze zajímavý život, kocour Koniáš se ztratí mezi knihami, kamarádky zaměstná péče o koně a odhalíte tajemství masožravých rostlin.

Vítejte v kočičím světě! Prostřednictvím třiceti příběhů se seznámíte s kočičími hrdinkami, které zažívají řadu dobrodružství, a zároveň se dozvíte zajímavé informace o těchto čtyřnohých mazlíčcích.

Ne nadarmo se říká, že kočky mají devět životů. Jsou to rozené dobrodružky, ale také umělkyně, múzy, léčitelky a zachránkyně. Jen se o tom málo ví a to je nespravedlivé! Ovšem tahle knížka jim to konečně jaksepatří vynahradí. Ve více než třiceti příbězích, které tu najdete, totiž hrají prim samí kočičí hrdinové a hrdinky.
Dočtete se tu o dvou legendách druhé světové války, o nebojácných námořnících brázdících oceány, o pokořených světových rekordech, o kočkách, podle nichž vznikly knížky, a o spoustě dalších kočičích osobností – včetně jedné astronautky, která cestovala do vesmíru (a pak zase zpátky na zem, aby o své cestě mohla vyprávět). Zkrátka čeká vás pořádná dávka pozoruhodných kočičích zajímavostí a dobrodružství. Nevěříte? Čtěte!

Ukázka z knihy

kocky-v-akci-ukazka-2

Kočky v akci!

Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa
Autorka: Kimberlie Hamiltonová

Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-882-7656-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kočky v akci! vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s.. A nezapomeňte si prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3. A můžete se zapojit do naší soutěže o tři knihy.

————————————————

Hlavní hrdina David miluje knihy, vždy se do četby ponoří a nevnímá čas. Aniž by chtěl, musí se vydat na napínavou cestu, jelikož jeho kocour Koniáš se ztratil mezi knihami. David cestuje nejen napříč knihovnami, ale i časem, a zároveň se seznamuje s novými knihovníky.

David je náruživý čtenář a každý ví, že při čtení běží čas jinak. Zastavuje se, všelijak se kroutí a pak se klidně obrátí čelem vzad. Kocour Koniáš zálibu svého pána ve čtení zprvu s kočičím nezájmem přehlížel, jenže pak se sám mezi knihami ztratil. David stopuje kocoura a jeho stopy ho dovedou do mnoha českých a moravských knihoven. Jenže chlapec necestuje jen z Prahy do Brna, z Brna do Třeboně a z Třeboně do Podlažic, cestuje také časem, neboť knihovny jsou do sebe knihami zaklesnuté jako most, který spojuje přítomnost s minulostí. Na kocoura ztraceného mezi knihami se musí David vyptat těch nejpovolanějších – knihovníků. Pomůže mu snaživý knihovník Petra Voka či tajnůstkářský Václav Hanka z muzejní knihovny? A může vůbec věřit slovům uhrančivého Jiřího Mahena, knihovníka s černými kruhy pod očima?

Ukázka z knihy

„Koniáši, mám tu knihu!“ volal David z předsíně. Chlapec udýchaně dosedl na botník. Kapala z něj voda jako z hastrmana. V botách mu čvachtalo, nohavice měl promáčené a na stehnech se mu rozpíjely tmavé skvrny, jak voda prosakovala džínovinou. Než se zul, vytvořila se na podlaze loužička. (str. 7)

Pozor v knihovne je kocour

Pozor, v knihovně je kocour!

Autorka: Klára Smolíková
Ilustroval: Vojtěch Šeda

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-204-4910-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pozor, v knihovně je kocour! vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorce

Klára Smolíková se narodila 8. 3. 1974, vyrostla na Praze 6, kam chodila na Gymnázium Jana Keplera, pak pokračovala ve studiích na Filozofické fakultě UK a to na katedrách estetiky a teorie kultury. Patnáct let žila s rodinou v Táboře a věnovala se psaní do dětských časopisů. Pohádky, komiksy či zábavně vzdělávací články ilustroval Honza Smolík, její tehdejší manžel. Psala také vzdělávací materiály pro učebnice a vytvořila desítky sad pracovních listů pro základní školy. Deset let učila táborské studenty knihkupectví a knihovnictví a tři roky působila v Husitském muzeu.
Knihy, které publikuje, jsou převážně určené dětem. Prvními čtenáři byly její děti: syn Tobiáš a dcera Jorika. Protože už povyrostly, troufá si Klára napsat taky něco pro starší čtenáře. Takovou vlaštovkou je kniha H. U. S. pro náctileté. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou vydali v dubnu 2015 Mrtvou šelmu, kterou otevírají detektivní sérii Souřadnice zločinu. Protože zjistili, že detektivní žánr zajímá i mladší čtenáře, společně napsali v roce 2016 Zločin mezi dinosaury. Druhý díl nazvaný Poprask v divadle kouzel následoval v březnu 2017. Mezi její další díla patří např.  Na hradě BraděVynálezce Alva, komiks Viktorka a vesmírná dobrodružství či Čertice Dorka. Můžete si přečíst i její příspěvek pro Klub knihomolů.
Nejnovějším projektem je komiksová revue Bublifuk. Čtvrtletník pro holky a kluky plný původních českých komiksů zaštítilo nakladatelství Triton.

Zdroj informací: klarasmolikova.cz

————————————————

Charles Darwin se navlékl do pláště superhrdiny a společně se svým asistentem čtenáře provede zajímavým světem masožravých rostlin. A pokud chcete mít jednu masožravku doma, oceníte návod na jejich pěstování.

Masožravé rostliny jsou – zcela bez pochyby – tou skupinou rostlin, která děti fascinuje. A kdo by se divil? Tato kniha jim jednoduchým a zábavným stylem představí všechny aspekty života masožravých rostlin a to včetně návodů na jejich pěstování.
První, kdo se masožravými rostlinami podrobně zabývat, byl Charles Darwin a rozpoznal jejich osobitost. Proto je také – v obleku superhrdiny – průvodcem touto knihou. On a jeho popletený asistent vám o této nejkurióznější skupině rostlin předloží mix vědeckých a historických údajů a nekonečné množství zajímavostí.

Ukázka z knihy

Tajny zivot masozravych rostlin

Můžete si prolistovat zbytek ukázky.

Tajný život masožravých rostlin

Autorka: Elena Finová
Přeložila: Magdalena Petrů
Ilustrovala: Rossella Trionfettiová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 232×320 mm
ISBN: 978-80-271-2262-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tajný život masožravých rostlin vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Trojice kamarádek tráví veškerý svůj čas u koní, stáje pro ně představují druhý domov. Zničehonic začnou být koně nervózní, Blesk dokonce zraní Katy. Co se to děje? To budou muset kamarádky od koní vypátrat.

Katy, Nely a Mila by si bez koní neuměly představit život. Ve stájích, kam docházejí, se ovšem děje něco nekalého. Leo a jeho otec trénují koně pro filmová studia, zejména Bleska. Ten se jednoho dne splaší a zraní Katy. Proč jsou koně najednou tak nervózní a agresivní? Trojice kamarádek na to musí přijít, než se stane něco horšího.

 Ukázka z knihy

Mila si nejdřív prohlédla velkou halu a teď stála venku mezi obdélníky pro drezuru a zase zírala.
Levý plac jako by říkal, že rodina Casparonových ani v nejmenším nehodlala šetřit, neboť se rozhodla detailně okopírovat drezurní obdélník, jaký mají v Cáchách. Pravý plac byl podobně dokonale navržený, jen o něco menší. I tak byl nejméně dvakrát tak velký jako oplocená zelená plocha na dvoře Susanne a Holgera Kannových, kde Mila v nějakých devíti letech s ježděním začala. (str. 1)

Kamarádky od koní

Autor: Antje Szillat
Přeložila: Jesika Schaft

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-770-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Kamarádky od koní vydalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte na ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočky v akci!
Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa

Hamiltonová, Kimberlie

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizePozor, v knihovně je kocour!

Smolíková, Klára

Mladá fronta, 2019

zobrazit info o knizeTajný život masožravých rostlin

Finová, Elena

Grada, 2019

zobrazit info o knizeKamarádky od koní

Szillat, Antje

Alpress, 2019

Napsat komentář