Zábavné tvoření pro každého

Tipy_Zabavne tvoreni pro kazdeho
Dnes popustíme uzdu kreativitě při focení chutných pokrmů, hravém mozaikování a přetváření obyčejných slovíček v umělecká díla. Následující příručky nadchnou profesionály i úplné začátečníky.

Zajímáte se o fotografování jídla, ať už sami pro sebe, pro svůj blog nebo profesionálně? Pak je knížka Jak se fotografuje jídlo Aleny Hrbkové přesně pro vás. Pomůže vám dosáhnout toho nejlepšího výsledku.

Jak se fotografuje jídlo

Nafoťte si vlastní kuchařku
Autorka: Alena Hrbková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 204×266 mm
ISBN: 978-80-88244-09-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Jak se fotografuje jídlo vydalo nakladatelství Smart Press.

Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!

 

Ukázky z knihy

Jak se fotografuje jidlo_ukazka1Jak se fotografuje jidlo_ukazka2

 

Alena Hrbková

Alena Hrbková, přední česká profesionální fotografka jídla, je autorkou fotografické části stovky kuchařských knih. Tímto tématem se zabývá dvacet let, od svých začátků ve fotoateliéru velkého německého vydavatelství a „svých“ prvních šesti kuchařek vydaných v Německu. Její první kuchařskou knihou na české půdě byla legendární kniha pro restauraci Kampa Park s šéfkuchařem Markem Raditschem.

Informace byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Smart Press.

————————————————

Zaujala vás výtvarná technika mozaikování? Bavte se a vytvářejte krásné nové mozaiky s publikací Hravé mozaikování od Kateřiny Konířové. Zvládnete to i jako začátečníci.

Hravé mozaikování

Autorka: Kateřina Konířová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-247-5849-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Hravé mozaikování vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Odnepaměti oblíbená technika sestavování mozaik z kousků různých materiálů přiměla renomovanou autorku sestavit svoji další publikaci se zcela novými projekty. Opět jsou všechny uvedené pomůcky, nástroje a materiály běžně dostupné na našem trhu nebo je najdeme ve většině domácností. Při výběru jednotlivých projektů je brán také zřetel na finanční i časovou náročnost, proto jsou v knize uvedeny objekty zhotovené technikami vhodnými i pro děti s minimem pomůcek a materiálů, ale i výrobky se složitějším postupem. Publikace je tedy určená zkušeným mozaikářům i úplným začátečníkům v této výtvarné technice.

 

Ukázky z knihy

Hrave mozaikovani_ukazka1Hrave mozaikovani_ukazka2

Prolistujte si celou ukázku.

 

Kateřina Konířová

Kateřina Konířová (* 1957) je autorkou knih o textilní tvorbě, napsala např. tituly Malujeme nejen na trička, Triky s trikyMozaikování: Mozaika pro každého.

————————————————

Ozdobte si nádhernými písmeny své hrníčky nebo přáníčka. Příručka Kiley Bennettové zvaná Písmomalba vás seznámí s nejrůznějšími technikami a abecedami.

Písmomalba

Objevte krásu ručního písma
Autorka: Kiley Bennett
Přeložila: Pavla Němečková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 216×286 mm
ISBN: 978-80-7413-399-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Písmomalba vydalo nakladatelství Zoner Press.

Přetvořte obyčejná slova v působivá umělecká díla! Písmomalba je cennou příručkou pro každého, ať už jste úplný nováček nebo zkušený designer, který chce rozšířit své dovednosti. Naučte se vytvořit svoje vlastní jedinečné písmo k ozdobení všeho od vzkazů s poděkováním po pasparty, hrníčky, psací podložky a další. Expertka na malování písmen Kiley Bennett vás kreativně povzbudí moudrými radami, šablonami abeced, inspiračními grafikami a zábavnými projekty, do kterých se můžete pustit, jakmile vaše umělecké sebevědomí prudce vzroste! Uvnitř najdete vše, co potřebujete na začátek vašeho písmomalířského dobrodružství:

  • 20 kreativních abeced
  • průvodce pomůckami a technikami
  • užitečná praktická cvičení
  • zábavné projekty
  • umělecké výtisky k zarámování
  • listy na procvičování

 

Ukázky z knihy

Pismomalba_ukazka1Pismomalba_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Kiley Bennett

Kiley Bennett je výtvarnice zaměřená na malování písmen, učitelka a blogerka známá jako Kiley in Kentucky. V roce 2015 si o přestávce na oběd koupila pár fixů se štětcovým hrotem a zbytek dne potom strávila malováním písmen u svého stolu v práci. Během jednoho roku se jí podařilo začít se tomuto koníčku věnovat profesionálně a naplno. Od té doby také nabízí kurzy online i naživo pro studenty z celého světa. Žije s manželem Danielem a kočkou Beatrice v jižní Illinois.

Informace byly čerpány z knižní ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tvořivé tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se fotografuje jídlo
Nafoťte si vlastní kuchařku

Hrbková, Alena

Smart Press, 2019

zobrazit info o knizeHravé mozaikování

Konířová, Kateřina

Grada, 2019

zobrazit info o knizePísmomalba
Objevte krásu ručního písma

Bennett, Kiley

Zoner Press, 2019

Napsat komentář