Smích léčí

Do-noveho-tydne-s-humorem-perex
Smích je ten nejlepší doktor, a proto vám dnes předepíšeme několik skutečně vtipných a oddechových knížek, u kterých se zaručeně nebudete nudit.

Známá česká herečka Sandra Pogodová vypráví o své rodině s láskou a vtipem. Úsměvné historky a vskutku neuvěřitelné příhody ze života vložila společně s „tatou“ Richardem do knížky Hoď se do pogody.

Hoď se do pogody

Autoři: Sandra Pogodová, Richard Pogoda

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-271-2224-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Hoď se do pogody vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… Přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláznů a toto není ani tak kniha, jako dokořán otevřené okno do našeho obýváku. Vítejte! Doporučuji odskočit si, pak se posadit, slabší nátury se prosím přikurtují, a můžeme začít. Přísaháme s tatou, že všechny příběhy, které zde vyprávíme se opravdu staly. To je na tom to nejlepší!

 

Co o knize říká sama autorka?

Že napíšu knihu, jsem věděla vždycky. Byl by hřích zatajit před světem tu hromadu naprosto šílených historek, které se dějí členům našeho rodu. Jenom jsem netušila, že to bude tak brzy. Původně jsem si psaní schovávala „na stará kolena“, ale dnes jsem ráda, že to život zaonačil jinak. A díky tomu mohu svoji prvotinu vydat spolu s mým tatou. Hoď se do Pogody je naše společné dílo. Humorné, poťouchlé, laskavé a pohodové. Tak jak se na Pogody sluší a patří!

 

Sandra Pogodová

Sandra Pogodová se narodila v roce 1975 v Olomouci. Vyrůstala v rodině se silným vztahem ke kultuře a umění. Dědeček Rudolf Pogoda byl inspektor kultury. Otec Richard Pogoda je skladatel, pianista, zpěvák, moderátor. Během studií na Státní konzervatoři v Praze začala hrát v divadle i filmu. V roce 1998 se odstěhovala na rok do N. Y., a po svém návratu se opět začala věnovat své profesi. Moderovala Dámský klub v rádiu Frekvence 1. Vedle herectví se také živí zpěvem a momentálně jí vychází první literární počin, povídková knížka Hoď se do pogody, kterou napsala spolu se svým otcem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Karikaturista Boris Pralovszký přichází s další veselou knihou, v níž na čtenáře čeká kreslený humor – absurdní, drsný i důmyslný. Kdo má rád vtipy nejen o zvířatech, měl by si přečíst Stokrát bez pardonu.

Stokrát bez pardonu

Autor: Boris Pralovszký

Počet stran: 108
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×152 mm
ISBN: 978-80-7244-435-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Stokrát bez pardonu vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Kniha kresleného humoru, který se nezastaví před ničím. V knize Stokrát bez pardonu představuje známý kreslíř a karikaturista Boris Pralovzský kreslený humor drsný a absurdní, ale důmyslně a citlivě vypointovaný. Do knížky vybral přesně stovku nejlepších kreslených vtipů, ve kterých mají důležité místo zvířata a vedle nich lidé v překvapujících komických situacích. A protože všichni mluví, každý vtip bez pardonu odhaluje, co má na mušce.

 

Ukázka z knihy

Stokrat bez pardonu_ukazka

 

Boris Pralovszký

Boris Pralovszký je známý karikaturista, autor humorných knížek pro děti a dospělé,  ilustrátor mnoha dalších knih jiných spisovatelů, spoluautor muzikálů i textař písní. Svoji kreslířskou dráhu začal v roce 1985 na stránkách humoristického časopisu Dikobraz. Zálibu v černém humoru zúročil také v časopise Sorry, ve kterém pravidelně publikuje dodnes. Jeho ilustrace se dostaly dokonce do učebnice pro středoškoláky, která vyšla v Kanadě. Vzrůstající potřeba psaní ho přivedla na dráhu textaře. Je spoluautorem několika muzikálů a autorem textů písní pro známé interprety naší hudební scény. Jeho první velkou knihou ve standardním rozsahu a s nemalých počtem obrázků je divoký humoristický román Nohama napřed. Kromě psaní a kreslení se věnuje hlavně hledání pokladů a dlouhým procházkám se svým neúnavným Jack Russelem Benym, při kterých fotografuje vše, co mu přelítne před objektivem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.

————————————————

Muž 30+ je další z legračních dárkových knížek od Michaela Kernbacha a Miguela Fernandeze. Jestli sháníte k narozeninám něco žertovného pro bráchu, strejdu, syna nebo kámoše, pořiďte mu právě toto!

Muž 30+

Co už nemusí řešit
Autoři: Michael Kernbach, Miguel Fernandez

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 130×130 mm
ISBN: 978-80-271-2453-4
Doporučená cena: 119 Kč

Knihu Muž 30+ vydalo nakladatelství Grada v edici Humorné dárky.

Sháníte skvělý dárek pro svého kamaráda, kolegu, syna, bratra nebo švagra? Už nehledejte, právě jste ho našli! Díky knize se každý muž po třicítce konečně dozví, že už nemusí nosit trendy účesy, věnovat se extrémním sportům, chodit na rockové koncerty, jezdit stanovat nebo měnit svět. Humorný text a vtipné ilustrace ho zaručeně pobaví.

 

Ukázka z knihy

Muz 30

Prolistujte si celou ukázku.

 

Michael Kernbach a Miguel Fernandez

Michael Kernbach (* 1965) a Miguel Fernandez jsou autory vtipných dárkových knížeček, které můžete věnovat své rodině i přátelům. Vytvořili společně např. knihy Žena 60+, Muž 60+, Žena 18+, Muž 18+, Žena 40+, Muž 50+ a další. Obdarujte s nimi své kolegy, bratry, sestřenice, tetičky, babičky nebo švagry.

————————————————

Jiří Žáček, oblíbený básník, spisovatel a autor zábavných dětských knížek, shromáždil své aforismy, satirické verše a vtipné glosy v knížce Kouřové signály. Ilustracemi ji doplnil Milan Janáček.

Kouřové signály

Autor: Jiří Žáček
Ilustroval: Milan Janáček

Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 152×152 mm
ISBN: 978-80-7244-427-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kouřové signály vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Aforismy, satirické verše, vtipné glosy, bonmoty a další kouřové signály Jiřího Žáčka s ilustracemi Milana Janáčka. Pravý aforismus je jako diamant. Přečtete ho naráz, ale můžete ho číst ještě mnohokrát a stále bude mít neotřelý lesk. Aforismy mají tu přednost, že jsou stručné. A myšlenky s espritem a vtipem odpoví i na největší otázky a záhady. Jiří Žáček je doplnil humornými a satirickými verši a také glosami k dnešním dnům, kdy ze staré dobré pravdy se stala pouhá informace a stará dobrá lež se zmodernizovala, aby se změnila v dezinformaci.

 

Ukázka z knihy

kourove-signaly-ukazka-2

 

Jiří Žáček

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Dále napsal knihy: Jiří Žáček dětem, Jak se chodí do světa, Maličkosti z lásky, Tati, kup mi slona!, Chytrolíni z HloupětínaHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky a mnoho dalších. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za dobré ceny.

Pobavily vás dnešní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHoď se do pogody

Pogoda, Richard – Pogodová, Sandra

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeStokrát bez pardonu

Pralovszký, Boris

Šulc-Švarc, 2019

zobrazit info o knizeMuž 30+
Co už nemusí řešit

Kernbach, Michael - Fernandez, Miguel

Grada, 2019

zobrazit info o knizeKouřové signály

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář