Získejte pohled do historie nefunkční rodiny

tiche roky-audiokniha-perex
Bohdanina babička na smrtelné posteli ji osloví cizím jménem a Bohdana si uvědomí, že o své rodině a její minulosti mnoho neví. Rozhodne se proto začít pátrat, ovšem na své dopisy dostane pouze jedinou strohou odpověď, která ji zmate ještě více.

Tajemství rodiny Žákových

Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka Běla, která se však nakonec vždy podřizuje nařízením a náladám svého muže. Bohdanino vyprávění se střídá s příběhem Svatopluka Žáka, oddaného komunisty, který celý život zasvětil budování socialismu, v němž ale jeho milovaná manželka ani zbožňovaná dcera nevidí svou budoucnost tak růžově jako on. Nečekaná tragédie ovšem naprosto změní situaci a ze Svatopluka udělá zcela jiného člověka.

Autorčino intimní rodinné drama opět ukazuje, že „malá“ osobní historie může být stejně důležitá jako velké dějiny, protože všechno, co se stalo předtím, než jsme přišli na svět, zásadně ovlivňuje náš další život.

 

Tiché roky

Autorka: Alena Mornštajnová

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpreti: Klára Suchá, Miroslav Hanuš
Délka: 8 hodin 30 minut
Vydáno: 5/2019
EAN: 8594169482637

Přečtěte si více o audioknize Tiché roky, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorce

alena-mornstajnovaAlena Mornštajnová (* 1963) vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Pracovala jako lektorka anglického jazyka a překladatelka, nyní žije ve Valašském Meziříčí a věnuje se převážně psaní. Debutovala knihou Slepá mapa (Host, 2013), druhá próza Hotýlek vyšla dva roky poté (Host, 2015). Vzhledem k pozitivním ohlasům na svůj třetí román Hana (Host, 2017) od čtenářů i kritiky se Alena Mornštajnová stala jednou z nejoblíbenějších současných českých spisovatelek. Román Hana se překládá do deseti cizích jazyků a získal řadu ocenění – mimo jiné obdržel Cenu Česká kniha 2018 a stal se Knihou roku 2017 portálu Databáze knih.
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Tiché roky

Bohdana je tichá dívka, která se svým věčně mrzutým a odtažitým otcem nikdy příliš nevycházela a jedinou oporou doma jí je nevlastní matka Běla. Nikdy ji však nenapadlo přemýšlet nad tím, proč si se Svatoplukem nejsou bližší a co vězí za jeho znechucením ze života. Až jednoho dne si díky smrti babičky uvědomí, že toho o své rodině ví velice málo, a pustí se do pátrání. Podaří se jí odhalit, jaká tajemství se skrývají v rodinné historii? To si pojďte poslechnout v novém románu Aleny Mornštajnové, ve kterém Bohdaninu část příběhu vypráví Klára Suchá a Svatoplukovi propůjčil svůj hlas Miroslav Hanuš.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Tiché roky, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Tiché roky
probíhá od 24. května do 6. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Tiché roky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTiché roky
Audiokniha

Mornštajnová, Alena

OneHotBook, 2019

Napsat komentář