Zahrajte si o rozbor příčin známých leteckých katastrof

letecke-katastrofy-a-jejich-vysetrovani-perex
Dnes už je pro mnoho lidí letadlo běžným dopravním prostředkem bez ohledu na to, zda letí na služební cestu nebo na dovolenou. Ale i ty, pro které je let téměř rutinní záležitostí, občas napadne, co vše se může stát. A právě tomu se věnuje Lukáš Musil ve své knize.

Příběhy letadel, která nedoletěla

Létání dopravními letadly je dnes běžnou záležitostí. Pro někoho je to rutina, pro jiného událost. Ale ruku na srdce – každého z nás během bezpečnostní instruktáže před startem někdy napadlo, co by se stalo, kdyby se letadlo zřítilo. Tento strach je naprosto přirozený a patří k lidské podstatě. A nic na tom nemění skutečnost, že létání je vůbec nejbezpečnějším druhem dopravy.

Kniha, kterou držíte v rukou, je již druhým literárním počinem leteckého publicisty Lukáše Musila. Tentokrát se autor zaměřil na havárie, které k rozvoji letecké dopravy bohužel neodmyslitelně patří.

Příčinou letecké havárie může být počasí, konstrukční vada, chyba posádky nebo pozemního personálu, případně špatná údržba. Nejčastěji se však jedná o kombinaci více faktorů. Podívejme se nyní na příběhy letadel, která z různých důvodů nedoletěla v pořádku do cíle. Dozvíme se o nehodě legendárního stroje Concorde, o srážce dvou Boeingů 747 na Kanárských ostrovech, o sestřelu korejského Jumbo Jetu sovětskou stíhačkou, o tragické nehodě hráčů hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl a mnoha dalších.

Letecká katastrofa je bezesporu tragickou událostí, zvláště pokud dojde ke ztrátám na lidských životech. Její vyšetřování však často vede k zavedení opatření, která v budoucnu podobným situacím zamezí. V těchto případech platí dvojnásob, že chybami se člověk učí. Vydejme se tedy po stopách vyšetřovatelů, kteří se snaží příčiny leteckých nehod objasnit. Často jde o práci vskutku detektivní.

 

Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Autor: Lukáš Musil

Vydalo: nakladatelství Regia
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-87866-39-9

Přečtěte si více o knize Letecké katastrofy a jejich vyšetřování, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Letecká doprava je ideálním způsobem, jak se poměrně rychle a pohodlně dostat i do míst na druhé straně planety. S rostoucím počtem strojů ovšem bohužel také stále častěji slyšíme o různých neštěstích, kdy letadla nedorazila do svého cíle. Důvody selhání se liší a obvykle se navíc jedná o souhru několika faktorů. Zjistěte v knize leteckého publicisty Lukáše Musila, které z nich stály za nejznámějšími tragédiemi posledních let – od nehody stroje Concorde až po pád letadla, ve kterém zahynuli hráči hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování
probíhá od 28. dubna do 4. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetecké katastrofy a jejich vyšetřování

Musil, Lukáš

Regia, 2018

Napsat komentář