Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. dubna 2019

nenechte_si_ujit
Velikonoce jsou doslova za dveřmi. Pokud vám mezi pečením beránka a zdobením kraslic zbude čas, zajděte na některou z literárních akcí. Můžete se těšit například na setkání s Pavlem Kosatíkem či na besedu s Vlastimilem Vondruškou.

Kromě toho se budou příští týden křtít nové knihy Hany Militké a Jiřího Halberštáta a ve vsetínské knihovně si připomenou Velikonoce čtením z Bible.

Začneme hned v pondělí 15. dubna. V Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově se uskuteční Literární čaj s novinářem, scénáristou a spisovatelem Pavlem Kosatíkem. Jeho knihy často pojednávají o důležitých osobnostech české, resp. československé republiky. Můžete znát například tituly Věra Čáslavská – Život na Olympu (mimochodem, ukázku z této knihy si můžete přečíst na našich stránkách), Jan Masaryk – pravdivý příběh či Manželky prezidentů – Deset žen z Hradu. Vyškovská beseda začíná v 16.30.

Přesuneme se do Brna. V úterý 16. dubna se v Knihovně Jiřího Mahena koná akce nazvaná Bezstarostné čtení. Číst bude místostarosta Roman Vašina. Akce se koná na pobočce v Židenicích a začíná ve 14.00, tak si ji nenechte ujít.

Na úterý 16. dubna se mohou těšit i všichni domácí kutilové. V Knihkupectví U Černé věže v Českých Budějovicích se uskuteční křest knihy To nejlepší z Loskutáka. Akce se zúčastní i autorka knihy Monika Brýdová, která knihu návštěvníkům ráda podepíše. Součástí akce je také workshop, v němž zájemce naučí, jak si vyrobit dekorativní květinu z papírových sáčků. Kmotrem knihy bude René Souček, který vám i zazpívá. Nudit se na této akci nebudou ani vaše děti. Vše vypukne v 17.00.

Ve středu 17. dubna přijede do Městské knihovny v Praze spisovatelka Ivana Myšková, aby zde zájemcům od 17.30 přečetla úryvky ze své knihy – sbírky povídek nazvané Bílá zvířata jsou často hluchá. O této knize jsme vás informovali v jednom z našich článků. Autorské čtení se koná na pobočce Prosek.

Na velikonoční notu se můžete naladit ve čtvrtek 18. dubnaMasarykově veřejné knihovně ve Vsetíně. Od 15.00 si zde tyto nejdůležitější křesťanské svátky v roce připomenou čtením z Bible. Pokud tedy máte nějaký oblíbený verš či žalm v Bibli, přijďte a zapojte se také do čtení. Akce se koná v rámci 11. ročníku Celonárodního čtení Bible.

Ve čtvrtek 18. dubna se podíváme i do hlavního města. V Literární kavárně Knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze se uskuteční křest hned tří knih. Světlo světa spatří dvě knihy spisovatelky Hany Militké, a to Monique s.r.o. 1 – Záhadné úmrtí Velké případy kpt. Černé 2. Spisovatel Jiří Halberštát zase představí svoji novou sbírku povídek Psáno srdcem. Jak vidíte, program je rozhodně nabitý, nudit se tedy určitě nebudete. Akce začíná v 17.00.

VondruskaI poslední akce, na kterou bychom vás chtěli upozornit, se koná ve čtvrtek 18. dubna. V Knihovně města Hradce Králové se uskuteční beseda se známým českým spisovatelem Vlastimilem Vondruškou, se kterým jsme vám před časem přinesli rozhovor. Na hradecké akci bude vyprávět nejen o tom, jak se jako historik dostal k psaní beletrie, ale i o svém životě spisovatele. A to samozřejmě není všechno. Akce začíná v 17.00

 Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Přejeme vám příjemně strávené velikonoční svátky.

Doporučení:
Share

Napsat komentář