Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. dubna 2019

nenechte_si_ujit
Příští týden proběhnou autogramiády českých i zahraničních celebrit, například Zdeňka Pohlreicha či autorské dvojice, která vystupuje pod pseudonymem Lars Kepler. Zajímavou akcí může být i workshop a autogramiáda ke knize To nejlepší z Loskutáka či Hrátky s Večerníčkem ve Vyškově pro děti.

A touto akcí pro malé čtenáře rovnou i začneme. V pondělí 8. dubna se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově uskuteční Hrátky s Večerníčkem. Děti od 2,5 do 6 let se mohou těšit na čtení pohádek, ale i různé výtvarné a pohybové činnosti. Pokud zatím nemáte na odpoledne plány, určitě se vydejte do knihovny, akce začíná v 16.30.

pondělí 8. dubna můžete zajít i do ostravského Domu knihy. Přijede sem básník, prozaik, esejista a dramatik Petr Stančík, aby návštěvníkům představil svou novou knihu. Za detektivní grotesku Mlýn na mumie získal v roce 2015 Magnesii Literu, za svou tvorbu pro děti pak dostal ocenění Zlatá stuha. A jeho nový titul Nulorožec byl letos opět nominován na Magnesii Literu v kategorii nejlepší próza. Jestliže se chcete o této novince dozvědět víc, přijďte na tuto akci, začíná v 16.00.

Nyní se podíváme do Liberce. V úterý 9. dubna se v Knihkupectví Forum v OC Forum uskuteční již zmiňovaná autogramiáda a beseda známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Zájemcům bude podepisovat svou novou kuchařku Fresh kuchyně. Najdete v ní svěží a lehké recepty na jídla z čerstvých surovin, které si snadno připravíte i sami doma. Akce začíná v 15.30.

A v úterý 9. dubna se zastavíme i v hlavním městě. Do Paláce knih Luxor v Praze na Václavském náměstí přijede Lars Kepler a bude zde mít autogramiádu. Jeho fanoušci určitě vědí, že za tímto pseudonymem se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. Jejich napínavé krimi romány se u nás těší velké oblibě, vzpomeňme například knihy jako HynpotizérLovec králíkůStalker či nejnovější Lazar (recenzi jsme vám přinesli před Vánoci). Autogramiáda začíná v 17.00, tak si ji nenechte ujít.

Ve středu 10. dubna se přesuneme do Knihovny města Hradce Králové. A co se tu bude dít? V 17.00 tu začne autogramiáda a beseda spisovatelky Hany Marie Körnerové. Autorka zde představí svoji novou knihu Hlas kukačky, která vypráví o velkém pátrání po rodinném tajemství. Řeč ale nebude jenom o této knižní novince, dozvíte se i mnoho jiných zajímavostí.

Ve čtvrtek 11. dubna se v plzeňském Knihkupectví Luxor v OC Plaza uskuteční workshop a autogramiáda Moniky Brýdové ke knize To nejlepší z Loskutáka. Ti z vás, kteří mají rádi ruční práce, si budou moci sami vyzkoušet, jak vyrobit dekorativní květinu z papírových sáčků. A můžete s sebou vzít i děti. Akce začíná v 17.00.

 Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář