Na apríla vesele

Romany-plne-lasky-a-humoru
Apríl, první dubnový den, je spjatý s řadou vtípků a legrácek. Pokud vás na ně ale neužije, můžete sáhnout po humorných příbězích, které vám vyloudí úsměv na tváři a pohladí vás na duši.

Čtenáři komiksových dobrodružství Čtyřlístku si zajisté budou pamatovat na Morgavsu a Morganu. Poprvé jejich příběhy vychází v ucelené knižní podobě. A opět na obě hrdinky čekají zábavné příhody.

Morgavsa a Morgana jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morgana se čarodějnickému řemeslu teprve učí a zatím si nevede moc dobře. To se ale změní, když se našim hrdinkám dostane do ruky dračí vejce, které musí co nejrychleji vrátit majiteli. Během dlouhé cesty na Island, kde draci žijí, prožijí nejedno dobrodružství, a Morganka se dozví jedno veliké tajemství. Oblíbené příhody malé Morgany znáte ze Čtyřlístku. Nyní vycházejí poprvé v knižní podobě!

Ukázka z knihy

Morgavsa a Morgana

 

Prolistujte si zbytek ukázky.

 

Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy

Autor: Petr Kopl

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 195×265 mm
ISBN: 978-80-247-3303-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Hlavní hrdinka Olivie se jeví jako úspěšná žena. Je šťastně vdaná, má stabilní zaměstnání a právě se s manželem přestěhovala na předměstí. Chybí jí jedna věc. Nemůže otěhotnět. A když se na scéně objeví charismatický šéf, problémy na sebe nenechají čekat…

Olivie s Felixem se snaží o dítě. Dokonce se kvůli tomu, že chtějí založit rodinu, přestěhovali na předměstí. Přestože však ke svému sexuálnímu životu přistupují s vojenskou precizností, po prckovi není stále ani stopy, a přitom potomci nejbližších přátel jako by přicházeli na svět každý týden. Olivie se ale nesnaží jen o dítě, snaží se i o povýšení v zaměstnání, a když do firmy nastoupí nový (a také velice pohledný) šéf, vydá se po nebezpečné cestě, na které může ztratit všechno, na čem jí v životě záleží.

Ukázka z knihy

Vstávat v pátek ráno je skoro euforie. Znamená to, že vás od víkendu dělí už jen jedny dveře. Stačí do nich strčit a víkend je hned za nimi. Pátek je taky obvykle den, kdy v půl deváté ráno požitkářsky lenoším v posteli a předstírám, že jsem na ranní poradě. Až na to, že dneska mám opravdu ranní poradu. Rachel mi chce sdělit „novinku“, ale stěny HYGGE mají uši, takže mi ji nemůže říct přes stůl. (str. 12)

Olivie se snaží

Autorka: Emily Phillipsová
Přeložila: Eva Brožová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 152×216 mm
ISBN: 978-80-7565-438-0
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Olivie se snaží vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Emily Phillipsová měla vždy dva hlavní životní cíle: napsat knihu a mít dítě. Jako šéfredaktorka časopisu Grazia pomohla změnit zákon o rovném odměňování pro obě pohlaví, psala o všem od „přetíženosti“ kvůli mnoha povinnostem po dárcovství vajíček a vyzpovídala takové celebrity, jako je Amy Poehlerová a Jane Birkinová. Vrcholem její kariéry bylo, když jí Jamie Dornan (zatímco si svlékal tričko) řekl, že pro jeho postavu sériového vraha v irském seriálu The Fall by „byla ta pravá oběť“.
Žije s manželem a dvěma kočkami v Londýně. Olivie se snaží je její první román.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Z obyčejného mladíka, který má za sebou těžkou minulost, se třikrát do týdne stává superhrdina střežící pořádek a klid v ulicích. Život mu změní setkání s dívkou a on začne přemýšlet, zda chce takto žít…

Sam Holloway ustál to nejhorší, co vám život může hodit pod nohy. A aby mohl pokračovat dál, podepřel se hradbou úzkostlivě dodržované rutiny, nenáročné práce a naprosté normality – s jednou výjimkou…
Třikrát týdně se ze Sama stává maskovaný superhrdina hlídkující v ulicích jeho rodného maloměsta. Připadá si tak alespoň na chvíli neporazitelný, ale jeho neuvěřitelná dobrodružství ho navzdory dobrým úmyslům občas přivádějí na pořádně horkou půdu. Pak se ale na scéně nečekaně objeví dívka, která začne Samovu pečlivě vybudovanou hradbu bourat. A hrdinovi nezbude než se rozhodnout, jestli má dost odvahy na to, aby strhl svou masku a postavil se čelem minulosti, před níž tak dlouho utíkal…

Ukázka z knihy

Pouze v temnotě se může zrodit hrdina. Obyčejná ulice, pozdě v noci, zem zbarvená oranžovým světlem pouliční lampy. Ve vzduchu je cítit první štiplavý chlad zimy. Odpadky hnané větrem, obchody se staženými roletami a tiché křižovatky, na zaparkovaných autech kreslí mráz kaligrafii. (str. 7)

Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye

Autor: Rhys Thomas
Přeložila: Jitka Jeníková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2716-4
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Rhys Thomas žije v Cardiffu. Svůj první román o znuděných puberťácích, kteří uzavřou zlověstnou dohodu, nazvaný A Suicide Club, publikoval v roce 2009. O rok později vyšla jeho vize postapokalyptické Británie On the Third Day. Jeho poslední kniha, Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye, bývá charakterizována jako míšenec Muže jménem Ove a samozvaného hrdiny Kick-asse.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Hlavní hrdinka Květa držela řadu diet, ale žádná nebyla účinná. Trpí nízkým sebevědomím a místo toho, aby se stala cukrářkou, pracuje jako učitelka. Nakonec se díky své babičce naučí, jak přijmout sama sebe a být šťastná.

Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe)
„Nebyla moje volba být tlustou třicátnicí. Nechtěla jsem být ani tlustou dvacátnicí. A upřímně, nikdy jsem netoužila být boubelatou „desátnicí“. Ale stalo se. A musel by se stát zázrak, aby se ze mě za deset let nestala i tlustá čtyřicátnice. Na zázraky dávno nevěřím. Zkoušela jsem ZÁZRAČNÉ diety, ZÁZRAČNÉ čaje, dokonce i ZÁZRAČNÉ čarování a jednu dobu jsem se dala také na modlení. Nic naplat, peníze za hubnoucí zázraky ubývaly, kila zůstávala. A tak jsem si řekla, když už tlustá, tak alespoň šťastná. Respektive být šťastná mě naučila moje milovaná babička.“
Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Odmalička se potýká s nadváhou, kluci ji vždy brali jen jako dobrou kamarádku a jakožto poslušná dcera se z ní místo vytoužené profese cukrářky stane učitelka.
Jen babička jí rozumí. A odkáže jí ručně psanou knihu receptů na sladkosti, spolu s výzvou, ať se hned pustí do pečení. Květa poslechne. Každý den připraví jednu dobrotu. A začnou se dít divy.

Ukázka z knihy

„Tyhle vanilkové rohlíčky jsou bezkonkurenčně nejlepší,“ pěla chválu na babiččin um kolegyně Jarka. Stejnou větu s dodatkem, že drží linii a že tentokrát odolá, říká každý rok, když před Vánocemi ve sborovně rozbalím krabici s cukrovím. Neodolá nikdy a linii drží neustále.Ale podobně jako mně, není jí to nic platné.
„Pozdravuj babičku,“ mávala na mě s plnou pusou drobná a stále usměvavá Marcelka. (str. 15)

Tlustá tak akorát

Autorka: Michala Jendruchová

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7252-787-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Tlustá tak akorát vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Michala Jendruchová (*1979) pochází z malého městečka Chrast u Chrudimi. Celý svůj profesní život pracuje v médiích. Tlustá tak akorát je její třetí knihou, již dříve jí vyšly Už je to za mnou aneb osobní zpověď (bývalé?) anorektičky a Dvojité salto na talíři.

Zdroj informací: nakladatelství Práh


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorgavsa a Morgana: Dračí chůvy

Kopl, Petr

Grada, 2019

zobrazit info o knizeOlivie se snaží

Phillipsová, Emily

Jota, 2019

zobrazit info o knizeNeuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye

Thomas, Rhys

Argo, 2019

zobrazit info o knizeTlustá tak akorát

Jendruchová, Michala

Práh, 2019

Napsat komentář