Každý z nás je jedinečný

Jsi uzasny
Vítejte ve světě zemíků, v níž mají její malí dřevění obyvatelé zvláštní zvyk. Lepí na sebe buď hvězdičky, nebo puntíky. A Kašpar patří k těm, kteří dostávají ošklivý puntík… Ale krása je pomíjivá a každý z nás je originální.

Každý den prováděli malí dřevění lidé zvaní zemíci stejnou věc: vzájemně se nálepkovali hvězdami nebo puntíky.
Kdo byl hezký, měl hladký povrch a krásnou barvu, dostával vždy hvězdičky. Kdo měl neuhlazené tělo nebo oprýskanou barvu, dostal puntík. Kašpar by jedním z nich…

Ukázka z knihy

Jednoho dne potkal dívku, která byla úplně jiná, než jaké doposud poznal. Neměla na sobě žádné puntíky a ani hvězdy. Byla jen celá ze dřeva. Jmenovala se Lucie.
Nebylo to tím, že by se ji ostatní nesnažili  onálepkovat. Ale nálepky na ní prostě nedržely. Někteří zemíci obdivovali, že Lucie nemá žádné nálepky. Běželi k ní a chtěli ji nalepit hvězdu. Ale ta se hned odloupla.
Jiní jí opovrhovali, že nemá žádnou hvězdu a dávali jí puntíky. Ty se také odlouply. (str. 17)

Ohlasy na knihu

Vážit si sebe sama je důležité. Každý z nás je nádherný takový, jaký je – to bychom měli mít stále na paměti. Protože to, čemu věříme, tím se i stáváme.

- Veronika Kašáková, zakladatelka Nadačního fondu Veroniky Kašákové

Jsi úžasný

Autor: Max Lucado

Počet stran: 32
Vazba: pevná vazba
Formát: 229×254 mm
ISBN: 978-80-7255-419-5
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Jsi úžasný vydalo nakladatelství Návrat domů.

O autorovi

Max Lucado (*1955) je americký kazatel a autor knih s křesťanskou duchovní tematikou a knih pro děti. Je autorem knihy Nebojte se.


Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu, která se zabývá aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJsi úžasný

Lucado, Max

Návrat domů, 2019

Napsat komentář