Jak vztah s matkou ovlivňuje další vztahy

Gurian_Matky synove a milenky
Vztah s matkou hraje v životě muže zásadní roli – ovlivňuje všechny jeho další vztahy v životě. Někdy to však není zřejmé na první pohled. Kniha Michaela Guriana pomáhá nejen mužům, ale i jejich matkám a partnerkám uvědomit si některé důležité věci.

Ať si to muž uvědomuje, nebo ne, jeho vztah s matkou představuje výchozí model pro všechny další vztahy v jeho životě. Někdy je to jasné na první pohled (zkuste se zeptat jeho manželky), někdy to ale vyjde najevo až při hlubším zkoumání. Tato kniha již déle než patnáct let pomáhá mužům pochopit, jak je jejich vztahový život ovlivněn jejich matkou, v dobrém i ve zlém. Mnoho mužů díky ní dokázalo překonat staré vzorce a nahradit je novými, funkčnějšími. Kniha je cenným zdrojem informací rovněž pro matky a partnerky mužů. Řada praktických cvičení v druhé části knihy umožní čtenáři uvědomit si vliv matky na další vztahy, a pokud je to třeba, přehodnotit jej.

 

Matky, synové a milenky

Jak mužův vztah s matkou ovlivňuje jeho další vztahy se ženami
Autor: Michael Gurian
Přeložila: Diana Krausová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 144×205 mm
ISBN: 978-80-271-0415-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Matky, synové a milenky vydalo nakladatelství Alferia.

 

Ukázka z knihy

Muži se vracel stejný sen. Po krátké procházce lesem vstupuje do mohutných dveří rozlehlého venkovského zámku. Svůj dům, přátele a rodinu zanechal ve vesnici na okraji lesa.
Vnímá prázdnotu zámku – nejsou v něm děti, služebnictvo ani domácí mazlíčci. Když ale stoupá po schodišti nahoru, cítí přítomnost něčeho ohromného a pradávného. Naplňuje ho to strachem. Zbožňuje to. Není to partnerka, ale uvědomuje si, že to k přežití potřebuje. Není to Bůh, a přesto je to něco víc než člověk. Není to přítel, a přece ho to velmi dobře zná. Musí si s tím promluvit. (str. 19)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Pečující a soucitná cesta. Michael Gurian nás učí, jak oddělit vlákna matčina vlivu z našich životů — ty, které milujeme, i ty které nenávidíme — a přiznat si plnou sílu vazby matka-syn.

Warren Farrell, author knihy Mýtus o mužské síle

Citlivé, chytré, čtivé a praktické. Dílo Michaela Guriana má potenciál proměnit muže a ženy z protivníků v respektující se partnery a přátele.

Carol S. Pearsonová, autorka knihy Vnitřní hrdina

Dá se číst i jako program osobní transformace, tak na rok. Kromě této knihy budete potřebovat ještě: souputníky, spirituální vedení a odhodlání.

Amazon

Oživené příklady a dobře se čte, přínos v oboru osobního rozvoje pro muže.

Library Journal

 

Michael Gurian

Michael Gurian pracuje jako vztahový a manželský poradce. Vydal třicet dva knih přeložených do dvaceti tří jazyků. Založil Gurian Institut věnující se sociální filosofii a otázce genderu ve vývojové psychologii. Více informací najdete na autorových stránkách.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Alferia.


Logo Alferia

Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatky, synové a milenky
Jak mužův vztah s matkou ovlivňuje jeho další vztahy se ženami

Gurian, Michael

Alferia, 2019

Napsat komentář