Nenechte si ujít v týdnu od 25. do 31. března 2019

nenechte_si_ujit
Před námi je poslední březnový týden a s ním i plno literárních akcí. Například v Praze proběhne křest knihy Violka od Mirky Skočílkové či slavnostní uvedení překladu knihy Hlava mého otce.

V Hradci Králové se pak bude konat další setkání s autory, kterým vyšla během Velkého knižního čtvrtka nová kniha, ale třeba také další LiStOVáNí.

A zmíněným LiStOVáNím také začneme. V pondělí 25. března přijede do Knihovny města Hradce Králové Lukáš Hejlík a tentokrát bude listovat knihou Fotbalové deníky od Jiřího Hájíčka. Fotbalové Euro, i s českou účastí, se bude konat už příští rok, a tak LiStOVáNí vyjelo na turné s knihou, která se věnuje právě fotbalu. Nemusíte se ale bát, rozhodně nepůjde jenom o fotbal, bavit se budou určitě i dámy. Vše začíná v 17.00.

Podíváme se také do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. V úterý 26. března se zde koná již tradiční setkání Čtenářského klubu. Od 14.00 si sem můžete přijít popovídat o svých čtenářských zkušenostech, tentokrát na téma komiks v japonském stylu. Akce je vhodná i pro mladé čtenáře od 11 let a koná se přímo v knihovně, v T-klubu.

Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově ještě jednou. V úterý 26. března se zde uskuteční Velký jarní bazar knih. Pokud byste tedy chtěli zahájit jaro s mnoha novými knihami, toto je ideální příležitost. Ve Velkém sálu knihovny si od 9.00 do 18.00 můžete vybrat zajímavé knížky, které vám udělají ještě velkou radost. Tuto akci by rozhodně bylo škoda nevyužít.

pražském Paláci knih Luxor v úterý 26. března pokřtí knihu Mirky Skočílkové nazvanou Violka. Autorčina první kniha vypráví o mladé, samostatné ženě Marice, která právě plánuje odjezd na Nový Zéland. Náhle ale zemřou její sestra s manželem a Marika se musí postarat o jejich malou dcerku Violku. Její život tak nabere úplně jiný směr. Křest Violky začíná v 17.00.

Do Prahy se podíváme i ve středu 27. března. V restauraci Tbilisi bude slavnostně uveden český překlad knihy gruzínské spisovatelky Jeleny Bočorišvili Hlava mého otce. Inspiraci pro svoji knihu autorka čerpala právě v rodné zemi, a my tak díky ní můžeme nahlédnout do země, která je nám spíše neznámá. Akce se koná pod záštitou velvyslankyně Gruzie v České republice Mariam Rakviashvili a začíná v 18.00.

Ještě jednou se ohlédneme za Velkým knižním čtvrtkem. Ve čtvrtek 28. března se ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové odehraje setkání s autory, kterým vyšel během tohoto knižního svátku nový titul. Akce začíná v 17.00 a pozvání přijali MUDr. Marek Hilšer, Lenka Horňáková-Civade, Vítězslav Kremlík, René Nekuda, Pavol Rankov a Obonete S. Ubam. Během večera si budete moci nové knihy pořídit a autoři vám je rádi i podepíší. O letošním Velkém knižním čtvrtku si můžete přečíst i na našich stránkách.

A týden uzavřeme skvělou akcí pro děti. V pátek 29. března se koná v knihovnách po celé republice Noc s Andersenem. I do litoměřické Knihovny Karla Hynka Máchy mohou děti přijít na báječný večer plný čtení, hraní a dobrodružství. Tématem letošního ročníku je „Andersen známý, neznámý“. Během večerního programu děti zasadí strom „Pohádkovník“. Vše začíná v 18.00, tak děti přiveďte, určitě budou nadšené.

 Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář