Příběh o lásce, lžích a odpuštění

Kumanska princezna
V další historické romanci oblíbené slovenské spisovatelky Jany Pronské se střetává svět uherského rytíře a půvabné Kumánky. Rozděluje je víra a lži, zároveň je však spojuje láska.

Julián Bakšai se kvůli otcovým dluhům zaváže, že bude sloužit hraběti Ratoldovi a jeho zhýra­lému synu Františkovi. Když mu hrabě po sy­nově smrti navrhne, aby od Kumánů přivedl jeho jediného vnuka, Julián ani na chvíli nezaváhá: za odměnu mu totiž Ratold slíbil vrátit rodinné sídlo – hrad Kamenec. Krásná Kumánka Damara je hrdá, svobodomyslná žena. Po kruté zradě uherského šlechtice žije pouze pro svého syna a celé roky odmítá nabíd­ky k sňatku. Julián je rozhodnut dodržet slib, který dal hraběti Ratoldovi, avšak Damara v něm probudí hlubokou náklonnost a lásku, a tak jí nabídne ochranu i své jméno. Jak ale dopadne manželství, jež je od počátku zalo­ženo na lži? Dokáže Damara Juliánovi odpustit a uvěří, že jediné, o co kdy stál, je její láska?

 

Kumánská princezna

Autorka: Jana Pronská
Přeložila: Monika Mitterko

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 133×208 mm
ISBN: 978-80-8111-501-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kumánská princezna vydalo nakladatelství Noxi.

 

Ukázka z knihy

V místnosti se už několik hodin ozývaly hlasité steny rodičky a tichý šepot starších žen. Ani jedna nespěchala, trpělivé čekání bylo nedílnou součástí této posvátné chvíle. Do chánovy rodiny přibude další člen. Pokud to bude chlapec, dostane vlastní jurtu a o jeho matku se časem bude ucházet bojovník kmene, žena získá postavení a chlapec ochránce. Pokud to bude dívka, najdou jí manžela a jeho rodina se postará o matku i o dítě. Tak to chodilo po celé generace a kmen už nechtěl na svých zvycích nic měnit. Změna, o kterou se jednou pokusili, skončila děsivým krveprolitím, zradou a potupou. (str. 7)

 

Jana Pronská

Jana Pronská (*1972), pyšná matka tří dětí, žije v malebné obci na východě Slovenska – v Nálepkovu. Vystudovala střední průmyslovou školu geologicko-hornickou ve Spišské Nové Vsi, pracuje v rodinné firmě jako ekonomka, založila a spravuje úspěšné recenzní stránky zaměřené převážně na romantické knihy. Píše historické romantické romány, které si na Slovensku našly mnoho nadšených čtenářek. Knihám a historii je věrná od dětství. Jak sama tvrdí – píše to, co sama ráda čte a co jí na trhu chybí. Je autorkou např. knihy Slané prokletí.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.


Vydavatelství NOXI působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje, čemuž přizpůsobilo i webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tematiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 po deseti letech vyměnilo staré logo za nové, aby více propojilo logo s jeho významem, že knížky se čtou hlavně v noci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKumánska princezna

Pronská, Jana

Noxi, 2018

Napsat komentář